Hejsvejs!
Nu är det äntligen Fredagsmys igen.
Här har vi frossat i havets läckerheter,
typ samma som för ett par veckor sedan. Varför förändra ett
vinnande recept liksom??
Här är det receptet.
Skillnaden från förra veckan är att idag har
jag besökt vårt nyöppnande surdegsbageri,
som nyligen öppnat i en av vår stads gamla kyrkor som var till salu
för ett tag sedan.
Där produceras nu ekologiskt och närproducerat surdegsbröd.
Hade en lucka i schemat så jag slank in när de hade öppet
och inhandlade lite färskt surdegsbröd.
LOKALeko heter företaget.
Fick då veta att de vunnit SM med det brödet jag köpte, som heter Algot
och att de även vunnit brons i samma tävling med ett av deras andra bröd vid namn Närkeråg
om jag inte missminner mig.
Fantastiskt gott! Alldeles saftigt inuti och en lagom hård skoprpa
utanpå.
Passade utmärkt till vår skaldjursgryta.
Jag lovar att jag kommer handla mer hos dem, för när det kommer
så duktiga entreprenörer till vår lilla stad så måste de gynnas
eller hur!?
Gillar ni surdegsbröd?
Nu blir det lite extra Fredagsmys, eftersom
maken åker bort med J20 elit
på bortamatcher i helgen.
Kram Helena
What do you think?