Picklade tomater

Hallå!
 
Har börjat ta de sista av mina tomater som Villa Sjöliden
sådde i våras, det kan ni se här.
 
Såg inne hos kreativa Lotta som driver Fyra årstider
att hon testat att göra picklade tomater.
Blev så sugen att testa det jag med,
med de tomater som var kvar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Receptet från Lotta lyder

½ kg små tomater, olika mogningsgrad
2 dl ättika
4 dl socker
6 dl vatten
1 kvist lavendel
5 lagerblad
5 kvistar timjan

Koka upp ättika, socker och vatten.

Lägg i örter och låt dra i 10 minuter.

Slå sedan lagen över tomaterna.

Fyll upp knäpplocksburkar och förvara kylt i minst en vecka innan förtäring.

 Blir det här gott kommer jag pickla allt i min väg.

 

Har ni picklat något hemma som blev gott??

 

Kram Helena

 
 
 
 
 

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
  • Mamma C
    augusti 16, 2018

    Picklad rödlök har jag gjort ett par gånger men detta ska jag testa också.
    Kram Carin

  • Ekenäsliv
    augusti 17, 2018

    Hej där,
    Då väntar jag spänt på om det blev gott :))
    Rödlök har min syster picklat och det är väldigt gott och blir inte så "starkt" för magen. Jag klarar inte av att äta rå lök nämligen.
    Önskar dig en riktigt fin och härlig helg!
    Varm kram Anna

  • Inte picklat men jag har syltat gröna tomater i helgen 🙂 Dock inte smakat än.