Hallå!
Har börjat ta de sista av mina tomater som Villa Sjöliden
sådde i våras, det kan ni se här.
Såg inne hos kreativa Lotta som driver Fyra årstider
att hon testat att göra picklade tomater.
Blev så sugen att testa det jag med,
med de tomater som var kvar.
Receptet från Lotta lyder
½ kg små tomater, olika mogningsgrad
2 dl ättika
4 dl socker
6 dl vatten
1 kvist lavendel
5 lagerblad
5 kvistar timjan
Koka upp ättika, socker och vatten.
Lägg i örter och låt dra i 10 minuter.
Slå sedan lagen över tomaterna.
Fyll upp knäpplocksburkar och förvara kylt i minst en vecka innan förtäring.
Blir det här gott kommer jag pickla allt i min väg.
Har ni picklat något hemma som blev gott??
Kram Helena
Mamma C
augusti 16, 2018Picklad rödlök har jag gjort ett par gånger men detta ska jag testa också.
Kram Carin
Ekenäsliv
augusti 17, 2018Hej där,
Då väntar jag spänt på om det blev gott :))
Rödlök har min syster picklat och det är väldigt gott och blir inte så "starkt" för magen. Jag klarar inte av att äta rå lök nämligen.
Önskar dig en riktigt fin och härlig helg!
Varm kram Anna
majamyra| en livsstilsblogg mitt i uppförsbacken
augusti 19, 2018Inte picklat men jag har syltat gröna tomater i helgen 🙂 Dock inte smakat än.