Katarinas goda Räk och Kräftsoppa

 
Heej!
 
Alltså jag har kommit på att jag alltid har en himla massa saker att göra.
Det är ju inte så att huset, trädgården, Doris och till en del Olivia
sköter sig sjävt/a.
Att sedan lägga på jobb +blogg och annat skoj som jag gärna vill ha i mitt liv,
ja då är vi uppe i långt över 
100% och det känns ibland kan jag säga, så det är en himla tur
att jag inte är superpeddant, för då hade jag inte klarat detta.
 
Något som verkligen fått strukit på foten denna sommar är trädgårdslanden.
Dem har jag inte rensat sedan i våras, så tistlarna har verkligen tagit överhand,
men det får vara så i år. Jag skulle heller inte klara, att inte bo som jag gör.
Jag måste kunna ha en dörr som jag kan öppna så jag kommer ut.
Höll på att bli knasig en gång i tiden när jag bodde i lägenhet och knappt hade balkong,
så det känns inte som ett alternativ för mig.
Så jag låter det vara som det är, just nu iallafall.
 
Nu var det Katarinas Räk och kräftsoppa ni ska få recept på.
Den hon bjöd på i Fredags när vi hade blogglunch, den var så himla god och tydligen rätt enkel att göra också.
 
 
Räk/kräftsoppa   4pers              
2 msk smör
2 st stora morötter
2 msk vetemjöl
1 l vatten
fiskbuljongtärningar
400 g kavli kräft/räkost
200 g kräftstjärtar
200 g räkor
1 dl vanlig creme fraiche
1 dl chili/paprika creme fraiche
 svartpeppar
 2 msk finklippt dill
 
Gör så här:
Riv morötterna grovt, fräs dem i smör. Strö över vetemjöl. Späd med vatten, och lägg i buljongtärningarna. Låt puttra en stund.Tillsätt kräftost, crème fraiche, peppar och dill. Låt puttra en stund. Lägg i kräftstjärtarna och räkorna precis innan servering.
 
Alltså det låter ju plättlätt, så det här kommer nog bli en av höstens 
härliga sopprecept som kommer göras här hemma.
 
Ha en fin fin Tisdag mina vänner
 
Kram Helena
 
 
 

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments