Måste bara dela med mig av receptet till Leilas saffranskorpor! Dom är så himla goda att doppa i kaffe eller till glöggen, hoppas jag hinner göra dom i helgen, har massor inplanerat. Och vet ni, det absolut värsta! Jag har inte smakat på någon glögg än, jag som brukar hänga på låset när Blossas årsglögg släpps, men i år har jag inte riktigt hunnit med. Frågan är om den är god, eller om man ska satsa på någon annan sort. Någon som smakat och kan uttala sig?
Ingredienser
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
www recept.nu
What do you think?