Redigera i RAW/ Photoscape

Måndag igen 
och jag är ledig idag med!
Håller på med min digitala bildhanterings kurs!
Ligger lite efter, tycker jag, så nu måste jag fokusera!
Har arbetat med att försöka mig på att
redigera i RAW.
 
Mitt första försök kommer här.
 
 
 
 
Tyckte inte att det var helt enkelt, så jag var tvungen att försöka göra 
samma sak i photoscape!
Inte så stor skillnad, tycker jag!
Det svåra är när man kör fast i en kurs som är helt webbaserad!
Undrar om jag någonsin kommer behärska Photoshop och RAW?
Det är ju så enkelt att använda photoscape!
 
Vad använder ni för program att redigera era foton i?
 
Ha en skön dag!
 
Kram Helena
 
 

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
 • Maria- Wikers Liv
  oktober 22, 2012

  Fina bilder båda två!
  Jag använde alltid photoscape, tidigare. Men nu när jag kör mac, hittar jag inget photoscape. Photoshop är svårt säger många, så det vågar jag inte köpa. Så jag redigerar nästan aldrig mina bilder, och om jag vill göra collage eller annan redigering så blir det till att flytta bilderna via USB till den gamla pc´n där jag har photoscape. Men det tar sån tid, så det blir mest oredigerat. Men så är inte mina bilder tipp-topp heller 😉

  Kram /Maria

 • Villa Sjöhaga
  oktober 22, 2012

  Jag tycker första bilden är bäst!! Du kommer absolut lära dig!! Man mår så bra av att lära sig nya saker- inte sant!.. Kram!!

 • hemma hos lilla mej
  oktober 22, 2012

  Bara så skoj.Ja det är skoj att lära sej nya saker.Ha en fin måndag.Kramar Rita ♥

 • Queen of Kammebornia
  oktober 22, 2012

  Fint!!!

 • Bittan
  oktober 22, 2012

  Latmasken härmed kör oftast Photoscape. Önskar att tiden och tålamodet fanns till speciellt photshop. Kör oxå Mac till allt annat än snabbredigering av pics som någon ram , kontrast och motljus då vill jag inte vara utan mitt photoscape 🙂
  Ha en fin dag .
  Kram Bittan

 • Lena - gott för själen
  oktober 22, 2012

  Vacker komposition. Det var som sagt inte jättestor skillnad, men den första är ju lite varmare, djupare färger, tycker jag nog.

  Jag klarar mig bra på Photoscape än så länge. Har inte tålamod att lära nytt just nu.

  Kram Lena

 • Johanna
  oktober 22, 2012

  Jag använder Photoscape, men då är det ofta att ”ljusa upp” som jag använder mig av, speciellt nu på hösten:) Skulle önska att jag kunde hantera Photoshop, men får nog koncentrera mig på C uppsats och körkort innan jag börjar med fotokurs;)

  ha en fin måndag,

  Kram Johanna

 • Madame Edith
  oktober 22, 2012

  Tycker att du har fått bilderna jättefina!

  Kram/M

 • Madame Edith
  oktober 22, 2012

  Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

 • Hemma på Sjuan
  oktober 22, 2012

  Tycker båda bilderna är jättefina! Du är duktig som har sånt tålamod att gå sådan kurs!
  Jag använder Photoscape men redigerar inte mycket bilder. Tar många istället…
  Kram Suss

 • Svart, vitt & rött
  oktober 22, 2012

  Jättefina bilder båda två! Jag gick ju också kursen, men RAW har jag aldrig brytt mig om efter det. Däremot Photoshop… mycket användbart. För min del blir det mest Photoscape och Photoshop, mest Photoscape eftersom det går snabbt och lätt :-)Det är ju ett antal bilder som ska fixas till en blogg 🙂 På jobbet med eleverna: Gimp och Picmonkey än så länge. Du kommer nog att gilla Photoshop när du kommit en bit in i kursen tror jag…

 • Fröken D.
  oktober 22, 2012

  Gillar den översta bilden mer, bättre färger och mjukhet!
  Använder också photoscape dom gånger jag redigerar bilderna, går enkelt och snabbt!
  Ha en bra dag!
  Kram
  Susanne

 • Fina bilder båda två. Jag kör photoscape, vilket är tillräckligt för min blogg och så går det hyfsat fort, men visst vore det kul att lära sig mera och få finare bilder. Tyvärr finns inte den tiden just nu. kram Victoria

 • Livsnjutaren
  oktober 22, 2012

  Oj, här hittade jag en finfin blogg, massor om allt möjligt. Och vilka fina bilder!!! Dig följer jag gärna. Ha en fin dag! Kram från Norge. PS. I den mån jag redigerar mina bilder eller gör kollage använder jag Photoscape jag också…;-)

 • Härligt hemma
  oktober 22, 2012

  Den översta bilden är jättefin, så härligt djup och fin lyster!! Jag redigerar i Lightroom och jag tycker att det funkar jättebra!! Du kommer absolut att lära dig, du är ju på väldigt god väg!!
  Kramar Madeleine

 • Anna
  oktober 22, 2012

  Kul med framstegen i fotokonsten. Riktigt med chokladblomma på bilden och den har varit helt grym hela sommaren och den ska gå att övervintra. Lite olika förslag när jag läst om det, antingen som en dahlia och plocka upp knölarna och förvara frostfritt eller som en pelargon med att bara ta in den och vattna någon gång då och då. Jag har inte bestämt vilket som ska bli mitt första försök.

  Kram
  Anna

 • Hej !
  Jättefina bilder..det är klart att RAW har en annan stuns i bilden..snäppet bättre helt klart. Håll ut..du fixar det !!
  ..det här med hästar..på halsen hittade jag ett fint kärl.

  Kraaam

 • Anna
  oktober 22, 2012

  Fina bilder!
  Jag tar alla kort med mobilkamera och kan väl inte påstå att jag redigerar heller, men jag försöker att hitta fina motiv och de rätta tillfällena 😉

  Ha en skön kväll.
  Kram Anna

 • lisasvilja
  oktober 22, 2012

  Fin bild! Jag gillar den understa bäst. Jag tycker också att det är JÄTTESVÅRT med redigering och jag använder mig av picmonkey.com

  Ha en fin måndagskväll! Kramar

 • @my casa
  oktober 22, 2012

  Tycker bägge bilderna är superfina:)

  Kram Åsa

 • Har en drøm...
  oktober 22, 2012

  Bildene er kjempefine begge to, men jeg syns nok RAW var finest, så klart ♥ Jeg har og årøvd på RAW, men jeg er sååååå dårlig på og redigere, må lære mer først:)

  Skal på fotokurs snart – gleder meg:)

 • A House With A View
  oktober 22, 2012

  Jättefina foton!! Jag gillar den översta bäst som har ett annat djup än den andra. Jag använder mestadels photoscape men skulle gärna vilja lära mig lite mer:))

  Kraaaaaaaaaaaam aka

 • House number 11
  oktober 22, 2012

  Åh, vad duktig du är! Båda bilderna är helt fantastiska, men den översta är magisk! Vilket djup i färgerna!
  Kram på dig!
  Jenny

 • Home2tiny
  oktober 22, 2012

  Jättefina bilder. För mig är allt nytt både med blogg o bilder. Använder bara mobilen nu, men vill ha en riktig kamera, för det här med fotografering vill jag lära mig mer om. Kramisar Tina

 • Channal
  oktober 23, 2012

  Vacker bild! Jag fotar ju bara med min ajfån och jag redigerar direkt i den med lite olika roliga appar! Favoriten är Camera+. I datorn har jag Picasa3 och PhotoScape som jag trivs bra med!

  KRAM Anna

 • Två Trappor
  oktober 23, 2012

  Jättefina bilder båda två! Jag använder Photoscape numera men har också jobbat mycket i Photoshop och vill skaffa det igen. Lycka till med kursen, du är ju redan duktig! 🙂
  Kram Madeleine

 • TIDSOPTIMISTEN
  oktober 23, 2012

  Tycker också bilderna ser väldigt lika ut – jag är ju så B så jag fotar bara med mobilen och använder bara lite effekter med Instagram eller Photoshop Express, så jag ligger på en helt annan nivå långt ner i skalan 😉

  kram Ullis

 • Lotta
  oktober 23, 2012

  Du är jätteduktig!! Så fina bilder Helena!
  Heja dig, så fint att du går kurs.

  Stor kram!!

 • dianasdrömmar
  oktober 23, 2012

  Photoscape bilden är bäst tycker jag , jag använder photoscape enkelt och passar mig kram Diana

 • Åse
  oktober 23, 2012

  Båda bilderna är super fina, jag använder fotoshop som bildredigeringsprogram. Kul men fotokurs, avslutade min kurs i förra veckan ! Ha en fin dag

 • HOUSE of ADELA
  oktober 23, 2012

  Fina bilder! Jag tror du lär dig efterhand!:) Jag använder både Photoshop och photoscape:)

  Kramar
  Adela

 • Hjem Kära Hjem/ Anna
  oktober 28, 2012

  ôhhh, jag fotar med RAW o lägger de sen in i datorn o ut på bloggen…är de fortfarande i RAW då??! (vet INGET om det här, verkligen!)
  1a bilder, vackert!

  Klem Anna