Börjar lite smått att..

Posted on
Att städa ut julen!
Alla typiska julsaker
har jag börjat städa undan!
Känns som man skulle vilja ha en super
städning av hela huset och göra en riktig
uppfräschning 
liksom för att välkomna 
våren och det
 friska som jag tycker man känner nu!
 
Nu går allt mot ljusare tider och jag välkomnar det av hela mitt hjärta!
 
Men lite av det gröna har fått vara kvar
 Rumsgranen som jag haft flera år får naturligtvis vara kvar!
 Cederträt som jag fick tag på till slut, är nog inget man gör sig av med, gissar att det kommer växa så det knakar, tyvärr vet jag inte alls hur det ska skötas!
Granen får stanna ett par dagar till, sedan ryker den!
Sedan har lilla jag fått en uppfräschning av håret,
tog en enkel skumtoning här hemma och det kändes genast mycket bättre!
Jag ska köpa lite nya blommor idag,
 som ska få stå på brickbordet,
 där just nu nya Lantliv ligger
och väntar!
Idag är min sista lediga dag!
Man kommer verkligen lätt in i ledighetstrallen
och då känner iallafall jag, att jag skulle behöva vara ledig mer!
Men jag tror att det är rätt bra att komma igång med sina vanliga rutiner,
tror man mår rätt bra av att ha rutiner i vardagen, 
för att sedan kunna lyxa till vardagen lite ibland!
Det värsta är i kväll när man ska gå och lägga sig i tid,
 så man orkar upp i morgon!
Det blir inte lätt!
Har ni lätt att ställa om er att börja jobba?
Skulle ni vilja vara lediga längre?
Ha en bra kväll!
Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
 • Lisa
  januari 2, 2013

  Visst har man hunnit tröttna på julen nu, vill ha vår på stört men det är ju faktiskt bara januari 🙂
  Är ledig tills på måndag, känns superlyxigt.
  Spännande att se hur ditt cederträ beter sig, vill gärna ha ett här hemma med men är usel på att få växter att trivas, köper nytt hela tiden.
  Ha en skön kväll
  Kram Lisa

 • CONCEPT by JESSICA
  januari 2, 2013

  Ja, en stoooor vårstädning skulle jag vilja göra.. Alltid lite segt att komma igång igen även om jag inte varit så mycket ledig, men igårkväll kunde jag bara INTE somna..
  Kram

 • Villa Ell
  januari 2, 2013

  Här var det riktigt städa-överallt-i-hela-huset i helgen, och det verkligen kändes rent och doftade så underbart efteråt.

  Köpte med mig tulpaner hem från affären idag, så ljuvligt!

  Jag älskar tulpaner!

  ha en fin kväll
  Kram Sandra

 • Mittgodastefinaste
  januari 2, 2013

  Jag känner som du och planerar att storstäda varje vrå av köket imorgon! Flera julsaker har jag också tagit bort!

  Jättefin bild på dig och jättefin blus!

  Kram Jenny

 • Home2tiny
  januari 2, 2013

  Här har julen plockats ner utom adventsljusstakarna, blir så mörkt utan dem. Börjar oxå o jobba imorgon, men hade gärna varit hemma ett tag till,finns så mycket man vill göra. Så mycket ideer, så lite tid….. Snygg du är i håret, men det är du alltid. Kramisar Tina

 • Nordhem
  januari 2, 2013

  Nja, större städning blir det garanterat till helgen men vi har inte så superjuligt här hemma. Det blir en o annan riktigt fin o kär sak som står för julen eller kanske egentligen vintern här. Det blir lite nya blommor så klart, det är alltid kul! Ett cederträ letade jag också efter men hittade aldrig, det blir spännande att se hur ditt växer o frodas. Jag blir imponerad att du har lyckats så fint med lilla granen! Får försöka hålla liv i min lilla också. O visst tyckte jag det var alltför tidigt att knata ut vid fem i morse för att ta mig till jobbet..tur att det är kortvecka!

 • Sabelhagens Olivlund
  januari 2, 2013

  Jag ska plocka bort julen på söndag, men lite här och var har jag redan börjat! Och som solen sken idag vill jag precis som du fräscha upp hela huset och välkomna våren:)). Åh, då ska jag kolla efter Lantliv i affären i morgon.
  Jag börjar jobba på måndag, så några sköna lediga dagar har jag kvar. Skulle gärna varit ledig mycket längre:)).
  Ha det gott.
  Kram Maria

 • Svart, vitt & rött
  januari 2, 2013

  Du är alltid snygg i håret, oavsett vad du gör med det! Här har också julen städats undan… och ljuset får gärna komma för att stanna. Nu går det mot vår! Jag är ledig några dagar till, men snart drar det igång igen.

 • lisasvilja
  januari 2, 2013

  Ja visst känner man att julen är förbi och att man vill välkomna det nya året! Här har pyntet också plockats bort 😉 Och nog längtar man efter ljuset..men solen fortsätter att ”lysa” med sin frånvaro här i norr..
  Kramar!

 • Casaneuhaus
  januari 2, 2013

  Snygg du blev i håret:-). Känner också för att storstäda, rensade faktiskt ut köket idag och det kändes bra. Men nu vill jag fortsätta med källaren.. Kram Srah

 • Casaneuhaus
  januari 2, 2013

  Snygg du blev i håret:-). Känner också för att storstäda, rensade faktiskt ut köket idag och det kändes bra. Men nu vill jag fortsätta med källaren.. Kram Srah

 • TITTILINA
  januari 2, 2013

  Snygg du är i håret! Eller det är du alltid. Men det var extra snyggt nu!
  Jag tillhör den lyckliga skaran som inte börja knega förrän på måndag. Förstår inte alls hur jag ska komma in i rutinerna. Vill. Inte.Alls.

  Kram

 • Ljuva Magnolia
  januari 2, 2013

  God kväll på dig fräscha kvinna =))

  Visst är det skönt att städa bort julen lite, men samtidigt ha kvar det gröna sköna!

  Ha en fin kväll!
  Kram Catta

 • Johanna Villa Haga
  januari 2, 2013

  Jag här har julen också så sakta börjat städas undan, längtar efter lite fräscha blommor och ljust vårigt i inredning!
  Om jag skulle velat va ledig längre, absolut, vet inte när jag hade sån ångest över att gå tillbaka till jobbet men som tur är vinn på väg mot ljusare tider!
  God fortsättning
  Kram Johanna

 • Lena - gott for sjalen
  januari 2, 2013

  Fin du blev i håret!

  Haha, precis vad jag just skrev i mitt inlägg. Om hur svårt det är att somna och vad trött man är första morgonen efter ledighet.

  Kram Lena

 • creando
  januari 2, 2013

  Så fint håret ser ut! En varmare ton va? Snyggt!

  Funkade det med fb förresten. Mitt verkar funka som det ska nu….

  Kramar

 • Frida Sofia
  januari 2, 2013

  Vilken jättefin hårfärg du hade! Precis vad jag önskar mig! För övrigt gillade jag det jag ser här på mitt första besök hos dig 🙂

 • Casa of Mia
  januari 2, 2013

  Härliga bilder, ja jag har också börjat att städa ut litegrann, kram

 • Postadress Torslanda
  januari 2, 2013

  Jag jobbar lite varje dag, hemifrån via mejl, och lite mer fredagarna så det har inte varit sammanhöngande ledighet i år. Tyvärr. Det känns. Fast så härligt med lite lägre tempo. Här väntar jag till helgen med att ta ut granen. Inte mkt riktigt juligt rött hos mig så det känns fortfarande fint.

 • Johanna
  januari 2, 2013

  Så du fick tag på ett cederträd till slut, vad kul och vad fint det var! Mitt är som du kanske sett mycket större, det är så himla fint och det kommer få stå länge, men hur länge undrar jag? Vet inte riktigt om jag har lust att ha det året om liksom, hihi:)

  Snygg du är i håret,

  Kram Johanna

 • Hemma på Sjuan
  januari 2, 2013

  Rumsgranen är så fin! Klarar den sig så länge? Här plockas de sista julsakerna bort på fredag.
  Har börjat jobba idag men det var så mycket att göra så dagen gick fort. Segt att ta sig upp när de andra får sova 😉
  Fin du var i håret, kram Suss

 • Åse
  januari 2, 2013

  Här städades julen ut i dag och lite vår fick flytta, så snygg du är i håret . Min ledighet varar 1,5 v till sen är jag redo att återgå till vardagen. Kram

 • Fin du blev i håret,! Jo det känns faktiskt lite skönt med rutiner igen . Kände det när jag gick till jobbet idag kram Nilla

 • Helens Universum
  januari 2, 2013

  Har alltid svårt med morgontider, därför har jag sett till att inte ha det så ofta;-)
  Ha en skön fortsättning!
  Kram Helen

 • Milla
  januari 2, 2013

  Ja visst är det härligt att få in det fräscha och våriga.
  ”Förr” skulle man väl mer julstäda men det är ju ingen mening, det är ju när ljuset kommer man får ta ett rejält städtag. Jag ska jobba imorgon, och ikväll fick jag chocken när klockan var kvart i 9 plötsligt, och HUUUR ska man kunna sova nu?? Jag som sover så dåligt annars med ;=)
  kram Milla

 • TIDSOPTIMISTEN
  januari 3, 2013

  Det där med sömn har jag sällan problem med förutom nu när jag är lite krasslig och hostar då är det lite knepigare. Fin du blev i håret, det där med toning kanske man ska försöka sig på någongång 😉

  Kram Ullis

 • Två Trappor
  januari 3, 2013

  Säger som alla här ovan, ursnygg hårfärg och du har alltid så snyggt hår! Jag brukar tona håret ibland, det känns lite som en kurbehandling.

  Det mesta av julen är kvar här, har bara plockat bort en del småsaker. Granen vägrar barra så den får vara kvar minst veckan ut, tror jag! Den glittrar så fint och så vet jag inte vad jag ska ställa där när jag tar bort den, hihi. Gillar verkligen ditt cederträd och den lilla rumsgranen, de är så fina! Tycker så mycket om detaljer som hänger ihop med årstiden.

  Jag är hopplös med att ställa om mig tidsmässigt, nattuggla som jag är. Den här vintern har jag känt mig som en riktig snusmumrik på morgnarna. Sonen fick en ”Wake-up-light” i julklapp, jag kanske får ”låna” den om det kniper.. 🙂

  Tack för dina underbara hälsningar hos mig, jag blir så glad för dem!

  KRAM & God fortsättning <3
  Madeleine

 • Channal
  januari 3, 2013

  Finaste Helena! Du är så fin! Jag jobbar mån-tors nästa vecka. Brukar ha det superjobbigt att ta mig upp på morgonen. Jag vänder på dygnet när jag är ledig… min biologiska klocka passar kvällen bäst!

  Jag har stjärnor, ljusstakar och granen kvar till tjugondag Knut! Då är det julgransplundrong!! Förr när barnen var små dansade vi ut granen och hade fiskdamm!

  KRAM Anna

 • Lotta
  januari 3, 2013

  Jag komme också så lätt in i ledighetstrallen. Det var tufft att gå upp idag!

  Och precis som du, ryker det röda nu. Kvar är vitt och grönt. Nu vill jag ha krispiga tulpaner, varje vecka 😉

  Vilken underbar bild på dig!!

  Kram!
  Lotta

 • anettan
  januari 3, 2013

  Ditt hår är jätte fint. Skymtar en fin blus/tunika på bilden också. Det går snabbt att koma in i rutinerna igen tycker jag. Första dagen är lite seg men sen rullar det på. Kram Anette

 • mig&amp;mitthem
  januari 3, 2013

  Nu vill man rensa ur & ta in våren i både hemmet & garderoben!!! Ska köpa hem några Sephora idag, om jag hittar. Nackdelen med att vara långledig är ju att klara att vända tillbaka dygnet & komma ihåg alla koder etc. på jobbet. Men jag har redan spanat in när jag kan ta semester nästa gång…..krams m

 • Annaochlivet
  januari 3, 2013

  Jaa visst är det ljuvligt nu med ljuset! Och jaa visst vill man städa ut vinter o in med våren! Fräscha tulpaner i härliga färger:-) Ha en bra dag! Kramar

 • Linn
  januari 3, 2013

  Vad fin du är i din odd molly blus 🙂
  njut av sista ledigheten!
  Kram

 • dianasdrömmar
  januari 3, 2013

  Bara stakarna kvar här..på måndag börjar jag jobba igen.Rekommenderar absolut Saltis så mysigt kram Diana

 • Maria- Wikers Liv
  januari 3, 2013

  Så mysigt och fint du har det, fina du!
  Rumsgranen, är den riktig? Planterad i jord, alltså? Och cederträdet också? Inte som en huggen gran? 😉
  Ledig skulle jag kunna vara hela januari, nu när min ”ateljé” är klar 😉
  Fast jag tror som du, att det är bra med rutiner, skillnad på vardag och helg 😉
  Kram /Maria

 • Maria- Wikers Liv
  januari 3, 2013

  Så mysigt och fint du har det, fina du!
  Rumsgranen, är den riktig? Planterad i jord, alltså? Och cederträdet också? Inte som en huggen gran? 😉
  Ledig skulle jag kunna vara hela januari, nu när min ”ateljé” är klar 😉
  Fast jag tror som du, att det är bra med rutiner, skillnad på vardag och helg 😉
  Kram /Maria

 • Lifestyle By Lena
  januari 3, 2013

  Superfin färg och va enkelt det lät med skumtoning. Finns det i alla nyanser?
  Ha det nu så härligt den sista lediga dagen.
  Kram

 • Bara MammaMilla
  januari 3, 2013

  Här åker julen ut till helgen! ag är ledig veckan ut, men visst hade det varit skönt att vara ledig lite till… Samtidigt är det skönt att komma igång igen och vara tillbaka i vardagsrutinerna. Lite kluvet det där. Kram Camilla

 • Bara MammaMilla
  januari 3, 2013

  Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

 • Titta in hos Thess
  januari 3, 2013

  Ja här hemma har det oxå städats ut jul.
  Lite blommor kvar som jag tycker är onödigt att slänga.
  Men annars börjar det bli lite ”renare”och som vanligt =))
  Ja ledig skulle jag inte ha några problem att vara,gärna en månad eller två=))
  Men som sagt det blir oxå en vardag.

  Kram Thess