Ska man eller ska man inte?!

Posted on
Söndag!
Jag har nu jobbat
alla mina helgpass!
 
Det har gått bra, men ibland
är jobbet väldigt tungt!
 
När man möter anhöriga som får ta emot
tråkiga besked om sina anhöriga,
eller unga patienter med 
svåra diagnoser!
 
Ibland blir man så påverkad av tragiska livsöden
att man har svårt att hålla tillbaka tårarna.
I helgen har det varit tungt på jobbet och jag känner mig sorgsen!
 
Livet är så skört!
 
Skulle därför behöva gå och träna
och rensa hjärnan!
 
Men min djupa och jobbiga hosta,
som gör mig så slut,
gör att jag funderar,
är det bra att träna med urjobbig hosta?
 
 
Det är väl inte bra? eller?
Visst ska jag väl vila till jag blir mer återställd?
Säg att jag ska vila, snälla!
 
 
 
 
 
 

 Var tvungen att sova en stund när jag kom hem och
jag sätter mig hellre och läser ett magasin känner jag!
 
 Hur skulle ni tänka, träna eller inte träna?
Ha en skön kväll ni andra!
Kram Helena
 

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
 • ♥Linda♥
  mars 17, 2013

  Att träna om du inte är helt återställd låter inte så bra, tycker jag. En rask promenad brukar göra susen för mig när jag har mycket att tänka på, det kanske vore något för dig med?

  Tråkigt när det händer saker på jobbet som är svåra att skaka av sig, jag beundrar er sjuksköterskor som får se så mycket sorg ibland, att ni orkar.

  Hoppas du kan koppla av ikväll!
  Kram!

 • Nordhem
  mars 17, 2013

  Med en sådan hosta kanske du skall o behöver vila. Du gör en rejäl ansträngning ”bara” av att fixa jobbet. En sak i taget..så kanske knoppen hinner med också. Vill du absolut röra på dig så ta en promenad eller gör några goa, lugna yogarörelser. Tänk bara på andningen..inget annat. Gör dig sedan en god kopp med te eller kaffe, tänd ett ljus. Gosa ned dig i lammfällen o bläddra i din tidning. Jag tor mycket på att dra ned farten när det snurrar för fort. Gokram till dig!

 • Mittgodastefinaste
  mars 17, 2013

  Klart att du ska vila kära du om du har hosta!

  Läste ditt förra inlägg nu också om blommorna! Mitt olivträd verkar också ha repat sig! Mycket tack vare tips från dig och andra! Annars hade jag nog kastat ut det!

  Kram Jenny

 • Bara Sara
  mars 17, 2013

  Jag kanske är fel person att uttala mig men jag lever efter att Inte träna med halsont, hosta hindrar mig inte men jag tar det lugnare. Hostan blir ju tuff när man är färdigtränad men det lägger sig ju sen, minns att du har CocilAna hemma? Efter tuffa jobbdagar är motion och frisk luft en bra medicin, tycker jag i alla fall! En kombo kanske, promenad och sen magasin? Kram Sara

 • mig&mitthem
  mars 17, 2013

  Visst är det svårt att lämna kvar jobbet ibland när man går hem. Man är ju liksom bara människa…..Jag skulle nog vänta med att träna tills du känner dig frisk. Hoppas du är ledig några dagar nu så du får samla krafter…..krams m

 • Fröken D
  mars 17, 2013

  Inte träna om du har hosta!!
  Men som många skriver en promenad.. kan göra gott!
  Ja ett tufft jobb ni har,starkt att klara av alla dessa tråkigheter ni möter..

  Ha en bra kväll.

  Kram Susanne

 • Pia Gustafsson
  mars 17, 2013

  Just nu så skulle jag säga träna… Har man inte feber så är det nog ingen fara, den härliga känslan efter träning är oslagbar. Om kroppen säger eller skriker vila så är det, just det man ska….Inget lätt jobb du har! Kraaaam Pia

 • TITTILINA
  mars 17, 2013

  Tycker inte heller att du ska träna. Ta en lagom promis istället.
  Kram

 • Mina drömmars hus
  mars 17, 2013

  Känner igen mig. jobbet följer med hem ibland, vissa saker går bara inte att skaka av sig.
  Ingen träning med hosta….
  Skönt om dig och vänta ned träningen,
  Kram
  AC

 • Sabelhagens Olivlund
  mars 17, 2013

  Inte träna med hosta. Då blir det bara värre, och det tar ännu längre tid innan du blir helt frisk.
  En liten promenad, om du känner att du vill rensa hjärnan, och sedan krypa ner i soffan låter bättre.
  Tufft jobb du har.
  Krya på dig.
  Kram Maria

 • Lisa
  mars 17, 2013

  Ingen träning tycker jag, du har ansträngt dig nog efter jobbhelg o sjukdom. Läs tidningen och ta hand om dig tycker en annan ssk.
  Kram Lisa

 • Maria
  mars 17, 2013

  Ne, träna inte med hosta. Låter bättre att koppla av med tidning 😉 Tanka energi med nära och kära, kanske?
  Usch ja, livet är skört… gäller att ta vara på varandra och leva i nuet, och glädjas åt det man har. Ja, jag vet… jag tjatar ofta om det, men jag har själv varit med om en del törnar som lärt mig just detta…
  Ha nu en fin söndagskväll, krya på dig och varm kram!
  /Maria

 • Home2tiny
  mars 17, 2013

  Vila vännen, träna kan du göra när du känner dig bättre. Beundrar dig o alla andra inom sjukvården, mycket tuffa saker ni får se o höra varje dag, förstår att det kan vara tufft många gånger. Hoppas du får en skön återhämtning i soffan o bara är. Kramisar Tina

 • Milla
  mars 17, 2013

  Jag tror man känner lite instinktivt när man bör träna eller inte. Hosta kan det funka med, men om man nyss varit mer sjuk tror jag det är bättre att ta en promenad, få luft och ta det ”low-impact” istället. Själv är jag ruskans dålig på att göra just det, promenera när man är stressad eller lite låg brukar göra gott efteråt. KRAM Milla

 • Channal
  mars 17, 2013

  Tungt jobb… tuffa sorgeliga stunder! Jag skulle aldrig fixa det! Var rädd om dig och du måste bli riktigt bra innan du börjar träna!

  KRAM Anna

 • lisasvilja
  mars 17, 2013

  Att jobba med människor är krävande, särskilt när man är en person som har lätt att känna sympati (tycka synd om) med andra..jag har nog lite för mycket av det ibland..

  För egen del skulle jag hoppa träning om jag känner mig krasslig. Ofta tänker jag att det är viktigare att vila än att träna när man är riktigt trött..lyssna på kroppen helt enkelt! 😉

  Kram!

 • Du ska inte träna kan jag säga.
  Jag gjorde det misstaget när jag gick på skidgymnasium.
  Det straffade sig kan jag säga, fick hjärtmuskelinflammation! Jag har lärt mig något iallafall av det, jag vilar alltid en dag för mycket.
  Hoppas du läste den där tidningen och tog det lugnt.
  Förstår dig oxå..visst är det skönt efter en jobbig dag med döden alltid närvarande, att rensa ut med träning, jag är precis likadan!
  Ha en fin kväll nu.
  Kram jennie

 • baraetthem
  mars 17, 2013

  Jag förstår hur du känner! Det kan inte vara lätt med det jobbet du har och alla sorgsna besked ni får! Jag brukar ta en promenad som någon form av kompromiss och det är skönt att rensa huvudet lite. Hoppas du gjorde det som kändes rätt för dig i alla fall och att du får en fin kväll!

  Kramar!!

 • svart vitt och rött
  mars 17, 2013

  Jag förstår att ditt jobb kan vara tungt… usch att se folk må dåligt och få tunga besked. Mitt jobb kan också vara påfrestande mentalt så jag vet själva känslan. Den där fåtöljen ser jätteskön ut… om jag hade varit du så skulle jag nog slagit mig ner i den igen 🙂 Ha det gott!

 • från en sjuksköterska till en annan:) nej du ska inte träna. Vet flera som fått lunginflammation denna vinter. Men en promenad är inte fel. tråkigt när man får höra om livsöden, så sorgligt. Hoppas du snart blir bättre.Kram Nilla

 • mammaxtre
  mars 17, 2013

  Känner du dig inte kry ska du INTE träna. Vila är bästa medicinen har jag fått lära mig.

  Ha det gott

 • Hemma på Sjuan
  mars 17, 2013

  Näe inte träna när du inte är helt pigg! Blir fler tillfällen, bättre att vänta en dag extra!
  Förstår att det måste vara svårt med det jobbet och se hur många mår dåligt, så lätt att ta sig känslorna hem.
  Hoppas du tog en promenad istället och en varm kopp te när du kom hem 😉 kram Suss

 • Piffa och Puffa
  mars 17, 2013

  Träna INTE om du inte känner dig kry. Skingra tankarna genom att läsa en bra bok istället. Förstår att det kan vara jobbigt i ditt arbete. När vår son dog och vi dagen efter pratade med läkaren grät även han. På något sätt kändes det ändå bra att han var så berörd av ett barn han egentligen inte kände (hoppas du förstår hur jag menar). Det blev mer personligt, inte bara en patient som dog.
  Kram och ha en bra vecka

 • Titta in hos Thess
  mars 17, 2013

  Nä du inte träna med den hostan bättre att vänta några dagar.
  Sitt du i fåtöljen och läs med gott samvete ;)))

  Kram Thess

 • Lena - gott för själen
  mars 17, 2013

  Vila helt klart. Inte bra att träna när man inte är riktigt frisk, tror jag.

  Kram Lena

 • Tess
  mars 17, 2013

  Jag blir så imponerad av såna som du. Såna som orkar ha den typen av jobb.
  Att ni orkar. Jag hade aldrig klarat det.

  Heja heja!
  Kram

 • anettan
  mars 17, 2013

  Träna med hosta är inget bra…vila låter mycket bättre. Hoppas du känner dig bättre snart. Kram Anette

 • PIAZZAN
  mars 17, 2013

  En extra stor kram till dig så att du kryar på dig ordentligt nu ( och hoppas du INTE gick och tränade ) och så för att du är en av alla dessa som har ett så otroligt viktigt arbete och som man ofta undrar hur ni orkar, såklart måste det påverka då och då .

  så STOR KRAM ….
  Pernilla

 • Helens Universum
  mars 17, 2013

  Ja, livet är skört och alltid tugnt när man blir varse om det.
  Skulle föredra en promenad i ditt läge och sedan vila!
  Ktya på dig!
  Kram Helen

 • Sallys hus
  mars 17, 2013

  INTE TRÄNA!!

  När du varit så pass sju kså länge måste du allt bli bra först.
  Att räna med lite snuva är ingenfara men har man det minsta ont i halsen ska man inte göra det…nöj dig med en liten promenad.
  hej förresten..;)
  Usch det låter inte som en rolig helg..
  jag förstår att man får sig rejäla tankeställare ibland på ditt jobb… om vad som egentligen är viktigt i livet..
  Kraaaaaaaaaam Katarina

 • Lotta i USA
  mars 18, 2013

  Å, Helena! Jag förstår det. Jag arbetade en kort period på sjukhus och det var svårt att komma och se att en säng var tom. Det är klart att det blir mycket känslor och att det berör. Svåra besked som smärtar.

  Beundrar dig!

  Stor kram
  Lotta

 • creando
  mars 18, 2013

  Klart du ska vila! En lugn promenad är väl vad du kan sträcka dig till med svår hosta…

  Jag tänker på dig efter tufft jobb. Kan ju förstå hur dränerad du är… Ta hand om dig! Du behövs där du är, och då måste du ta hand om dig också.

 • dianasdrömmar
  mars 18, 2013

  Inte träna bli frisk först vännen kram Diana

 • Postadress Torslanda
  mars 18, 2013

  Inte träna när du varit så sjuk och inte är återställd ännu. En promenad kanske.
  Du och dina kollegor gör ett fantastiskt jobb. Jag blir så imponerad och tacksam varje gång jag är i kontakt med någon av er.

 • Catarina Alexandersson
  mars 18, 2013

  Vill ge dig en stor styrkekram! Förstår att ditt jobb måste kännas oerhört tungt emellanåt, men tänk vilken fantastisk och betydande människa du är och kommer vara för många. Du är en oerhört viktigt person! Hoppas och tror att ditt jobb även bjuder på skratt och glädje många gånger, eller hur!

  Hoppas du sovit gott och inte grubblat för mycket på det tunga..

  Ha en fin måndag goa du,
  kramar Catta

 • Ewa`s Galleri
  mars 18, 2013

  Träna är det dummaste du kan göra ,då kanske du blir liggande igen
  Däremot tidningen i stolen ser väldigt inbjudande ut
  Den skulle jag välja
  Ha en bra dag

 • Villa Ell
  mars 18, 2013

  Förstår att du blir påverkad av ditt jobb… Det är väl egentligen inte mer än mänskligt att bli påverkad och visa sina känslor… Livet är skört och ibland måste man stanna upp och njuta här och nu för det och dom man har i sitt liv!
  Jag tränar inte om jag är sjuk det tar bara längre tid att återställa sig men en liten promenad i lagom takt kan nog både göra gott för knoppen och kroppen!
  Hoppas du mår bättre idag…
  Ha en fin måndag
  Stor kram Sandra

 • Anna
  mars 18, 2013

  Vad fin du är.
  Klart att du inte ska träna med väldig hosta, den blir bara värre när du får upp flåset. Om du har ont i halsen och/eller bakterier i halsen kan du ju få bakterier som sätter sig på klaffarna eller hjärtsäcken, så det ska man ha respekt för.
  Bättre bli helt frisk så att du kan träna och ge järnet!
  Fina bilder.

  Sköt om dig.
  Kram Anna

 • Åse
  mars 18, 2013

  Träna låter inte bra , en promenad i lagom takt är nog mer det rätta när du inte är kry. Hoppas den eländiga hostan ger med sig . Kram till dig

 • Allt och/eller Inget
  mars 18, 2013

  Verkligen inte träna, vänta tills du känner dig starkare, tills du inte funderar på om du ska eller inte. Så länge du själv är osäker, det är då du ska vänta. Förstår om det känns lockande, för att rensa huvudet. Kanske lite meditation eller en promenad kan hjälpa dig. Kanske ett varmt bad och bara ligga och iakta dina egna andetag. Känna varje inandning och varje utandning. Om och om igen. Det brukar rensa min hjärna.

  Ja livet är inte alltid lätt. Min svärfar dog för några månader sedan av hjärntumörer som bröt ned honom totalt under ett år. Vi har varit de där anöriga som tagit emot tunga besked; jag har också tänkt på Er som måste meddela dessa besked. Hur starka ni är som om och om igen kan ladda om för att finnas där för sjuka och anhöriga. Ni är fantastiska i vården!!
  Jag hoppas du snart kan få känna dig stark igen.

  Kram Linda

 • Fiona
  mars 18, 2013

  Vissa dagar är extra tunga och svåra att ”koppla om” från sjuksköterska till mamma/vän/hustru. Så mycket sorgligt ibland att det tar musten ur en. Skönt då att gå och träna och ta ut sig. Förstår din frustration att vilja träna men hostan är i vägen. Bra musik i lurarna och en powerwalk kan ju vara ett alternativ. Och givetvis vila och bläddra i tidningar:)
  Kram