My book wishlist.

Nu är det dags att
börja skriva önskelista
till tomten.
Jag har alltid långa önskelistor,
kanske mer nu när jag
inte kan handla så mycket.

Något jag tycker är kul
och särskilt till jul
är fina böcker
med fina inspirerande bilder
med en massa julkänsla.
Sådana böcker brukar jag ha 
ligga framme eller stå på min 
ramhylla i köket.
I år har jag fastnat för många böcker med både jultema
och annan inspiration.
Ernst nya bok skulle jag gärna vilja ha, du hittar den här
Har hört att den ska vara bra.

Den stora julboken som släpps snart står högt på önskelistan.
Gissar att det finns många underbara bilder och inspiration.
Den kan man förboka här
Mitt liv på landet av allas vår blogglotta skulle jag vilja inspireras av
finns här
Leilas bok funkar året runt, finns här
Sanselige rum kanske inte så julig, men säkert fin att titta i, här hittar ni den
Snälla tomten om du tittar in här på min sida så vet du några av alla mina önskningar.
Men det finns mer men det tar vi en annan dag.

Har ni många önskningar när det handlar om julklappar ?
Gillar ni vackra böcker som är en fröjd för ögat?


Ha en riktigt go och solig Novemberdag.
Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
 • CreandoPhoto
  november 13, 2013

  Nja, jag brukar vara dålig på att önska mig…och när jag verkligen vill ha något så köper jag det till mig själv 🙂

  Böcker gillar jag mycket och nu har jag ju snöat in på fotoböcker av olika typer..såklart 😀

  Sv;
  OKej, nu ger jag mig ut på djupt vatten. Själv fotar jag i princip uteslutande med fasta objektiv och älskar det. Jag har ett vidvinkelobjektiv med zoom, men använder det otroligt sällan. Det har blivit ett sätt att fotografera som passar mig väldigt bra, när jag använder fasta objektiv. Och med detta sagt kan vi konstatera att jag fotar portätt och har skaffat utrustning som passar mina behov. Dina behov ser ju lite annorlunda ut och du ska ju ha ett objektiv som passar rätt olika ändamål. Och då är det nog ett väldigt fint objektiv du har tittat på tänker jag. Observera dock att jag inte har någon egen erfarenhet av det. Det enda jag kan fundera över är ljuskänsligheten när du ska fota inomhus i mörka vintertider…. Det är helt enkelt där som de fasta objektiven tar mark från zoomarna. Frågan är hur mycket vidvinkel du behöver? Kan det räcka med 35 mm (med i beräkningen måste du ta om du inte har en fullformatkamera – gångra brännvidden med 1,6)? För i så fall finns ett från Sigma, med största bländare på 1,4 tror jag, som har bra pris och har fått väldigt fin kritik. Då har du 35 mm och 50 mm att variera mellan. Men då förlorar du zoomen och det är bara du som vet om ditt sätt att fota passar bättre med zoom… Du ser att jag inte kan komma med ett bestämt råd, eftersom det är så himla olika vad man behöver. Kort sagt är det objektiv du har tittat på ett bra objektiv tror jag och en variant av zoom som många har på kameran konstant. Så du kommer antagligen inte ångra dig om du slår till 🙂

  Återkom med fler frågor om du har några!

  Kraaaam Kicki

 • Pia Gustafsson
  november 13, 2013

  Kokböcker gillas mycket här. Kan aldrig få nog. Kraaam Pia

 • Annes vita rum
  november 13, 2013

  Jag älskar böcker! I alla former,både som prydnad och att läsa:) Snygga kudde du köpt,lurar på dom jag med:) Ha de gott..kram

 • House and Garden by Bia
  november 13, 2013

  Vi köper bara julklappar till barnen, sen byter vi en julklapp…en slags julklappslek…det känns bra tycker ja…..är så less på julklappshysterin ut i handeln….
  Men annat var det förr….då var det klappar som gällde ;))
  Ha det gott och hoppas du får någon av böckerna av tomten ;))
  Kram bia

 • Casa of Mia
  november 13, 2013

  Härliga böcker du visar, den perfekta julklappen, kram

 • Sofi
  november 13, 2013

  Hej fina Helena!

  Dessa böcker skulle absolut få plats på min önskelista med:)
  Vi skriver långa önskelistor i familjen men jag har fått så otroligt mycke julklappar så förra julen bestämde vi oss för att önska nya möbler istället:) I år blir det två nya soffor och lite annat smått o gott:) Älskar ju både att få och ge bort julklappar!:)

  Kram på dig

 • På Selmas gata
  november 13, 2013

  Åh vilka finingar du valt ut! Jag är ju bibliotekarie så jag gillar att få böcker i present:) Den stora julboken var ett bra tips, tack! Ernst kommer från samma lilla Värmländska by som jag så hobom följer jag lite av ”plikt”:-)

  En bok som förvisso inte är jul och pyssel men ändå står på min önskelista är nya boken av Roy Fares; United states of cakes, Annars önsar jag mig mest sådant som jag redan har, som mina vackra soppskålar som jag vill ha fler delar av, etc.

  Tack för din fina kommentar ang. porträtten! Du frågade om objektiv och brännvidd. Objektivet är ett zoom, 18-105, brännvidden är 157. Hoppas det hjälpte:) Ha en fin kväll! Kram/tanja

 • Home2tiny
  november 13, 2013

  Älskar inspirationsböcker av alla slag, dessutom är de ett snyggt inslag i inredningen. Kramisar Tina

 • Prinsessorna på Bellevue
  november 13, 2013

  Ja, verkligen! En fröjd att bläddra i… 🙂

  Kraam
  Petronella

 • anettan
  november 13, 2013

  Det är fint med inredningsböcker men jag är nog mer för böcker med recept i haha. Kram Anette

 • åse
  november 13, 2013

  Visst är det härligt att ha vackra böcker att ligga framme som en liten dekoration. Är innehållet också fint är det ett extra plus i kanten. Kram

 • A House With A View
  november 13, 2013

  Den där önskelistan plaggar jag rätt av – my cup of tea 🙂 Please Santa!!! Och hööögst upp står Ernst bok – bara mååååste ha!!!

  Kraaaaaam aka

 • Bara Sara
  november 13, 2013

  Tycker det är snyggt med böcker men har sällan ro i kroppen att bläddra i dem eller läsa dem bara..
  Ja det är lätt att göra sig en lååång önskelista men vi ska försöka hålla ner klapparna i år och spara en del pengar till en USA-resa nästa år istället! Kram Sara

 • Titta in hos Thess
  november 13, 2013

  Ja böcker är verkligen både roligt och väldigt fint.
  Själv har jag 3 av dom fem du önskar dig av Tomten och dom är verkligen såå fina :)))

  Kram Thess

 • Channal
  november 14, 2013

  Kul med fina böcker! Ernst bok skulle jag bli glad för! Hmm… vet inte vad jag önskar mig i julklapp! Fin frotté kanske till nya duschrummet! Eller lyktan du har i badrummet som du visade på Insta. Var har du köpt den?!

  Kramar Anna

 • Maria
  november 14, 2013

  Gillar också fina böcker! Det ska vara krispiga matta tjocka blad i dem!
  Welcome Home had jag redan, liksom Sanselige Rom. Kan starkt rekommendera dem bägge två!!!! Julboken blev jag väldigt nyfiken på!
  Nja, jag gör typ aldrig önskelistor till jul, eller så blir de väldigt korta 😉 Så mycket man vill ha resten av året, som man köper ändå, känns det som 😉
  Fast visst, det är klart, några saker finns det väl som jag önskar mig.
  Kram och ha en fin torsdag!
  /Maria

 • dianasdrömmar
  november 14, 2013

  Leilas bok har jag och älskar att bläddra i den krams Diana

 • Bara MammaMilla
  november 14, 2013

  Min önskelista är nästan alltid lång! En del av böckerna du har i ditt inlägg finns även på min lista. Ha en fin kväll! Kram Camilla

 • LIFESTYLE by Sessan
  november 17, 2013

  Å jag önskar mig Mitt liv på landet & Ernst bok.
  Jag är ju en riktig coffee table book junkie. Har Wolcome Home som är as läcker, men den jag säger att du MÅSTE HA är Sanselige Rom. Det är den läckraste boken jag har & den är så bra för den är varierad.

  Leilas är kanon, men det är liksom hennes style rakt igenom. Sanselige Rom är ju byggd på många olika ap snygga hem med helt olika inrednings stiler.

  Hoppas tomten kommer med några av dina drömmar här :))

  Kram till dig finaste