Hemma hos Lilla Ugglebo

Idag känner jag mig less!
less på hela mitt hem och hus.
Nu skulle jag vilja ha ett nytt hus,
helst på landet i gammal stil
med stora rum och fina gol som
dessutom har en underbar utsikt
Men det inser jag ju att det inte bara är att ordna hur som helst
bara för att jag har en sådan dag.
Neej då vill jag göra om allt här hemma.
Riva väggar, byta golv, måla om överallt,
byta fönster och byta lite möbler också.
Varför blir det så och jag får ofta den känslan när hösten
är på antågande?
Kan det vara så att när jag var hemma hos
 förra helgen
så blev både lilla O och jag så sugna på att 
kasta ut hela familjen och flytta dit själva.
De bor verkligen fint, mitt ute på landet, dock inte långt från stan
i ett hus från 1800 talet som byggts till på senare år.
Allt är noga utvalt hemma hos dem och vart man än vänder sig så finns det 
några fina stilleben uppställda.
Bara när man kommer in på gården så vill dom att man ska känna sig Välkomna
När man sedan vänder sig om och ser det här så tror man att man kommit utomlands.
Vilken oas, allt i Grekiskt och Vintage känsla som passar så bra till deras hus och hur de bor.
När man kliver in i hallen får man en försmak vad som komma skall.
Häng med nu ska ni få se.
Köket är ju en dröm bara det, så fint och med en vidunderlig utsikt.
Nu tar vi en sväng till deras nyrenoverade badrum, där man gärna kunnat bli sittandes en stund
och filosoferat för sig själv. Vilket drömbadrum, allt noga utvalt.
 Kolla kaklet, vilken lyster och de små infällda hyllorna med lampor i så fint.
 Vid den vägghängda toaletten finns ett gammalt fönster som dekoration.
Dubbla handfat med den snygga stenskivan på.
Ja det var lite av deras underbara hem. 
Övervåningen som var lika fin fick vi inte fota, eftersom överkastet 
inte var på hi hi.
Jaa vad säger ni, ni förstår att man kan tröttna på sitt hem, när man kommer till detta underbara hem.
Jaa så nu ska jag väl ta och plocka undan lite här hemma så kanske jag inte behöver känna
sådan panik med att göra om eller flytta.
Brukar ni också få liknande känslor att ni tröttnar på ert hem?
Kram på er.
Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
 • Villa Freja
  augusti 17, 2014

  Åh vad jag älskar dina bilder och inredningsstil. Men jag förstår känslan. Jag tröttnar också ibland och vill göra om. Ja, än så länge har vi inte hunnit tröttna på vårt nya hus även om vi sneglar på tomter och nybygge… 😉 Men det är alltid så kul att inreda och ibland vill man bara sätta tänderna i nått nytt. Kram.

 • Ekenäsliv
  augusti 17, 2014

  Heeeej vännen!
  Men du, jag tycker att ni har det huuuuur fint som helst hemma hos er. Den underbara pergolan med de fladdrande gardinerna, såg ut som i en saga.

  Katarina har verkligen urfint hemma, jag håller med dig. Galet fint och badrummet är nog det finaste jag sett!!

  Men jag tycker att du ska vara nöjd med ditt hem. Njut av er underbara uteplats och pergola. Du skulle se hur det ser ut utanför vårt hus, ha ha ha. Ingen vacker syn. DÄR kan jag få panik och skulle gärna ha en annan trädgård. Vårt hus vill jag gärna behålla:) O så vill jag verkligen inte bo på nån annan plats än vi gör. När jag nu tagit mina små springrundor på mornarna slås jag av hur otroligt vackert allt är, alla årstider.

  Ha en fin söndag nu vännen!
  Kramar Anna

 • Anna
  augusti 17, 2014

  jag kan förstå känslan och den drabbas vi nog alla av ibland. Jag får också sådana dagar särskilt när man går ”emellan” årstider tycker jag, som nu mellan sommar och höst, ena stunden vill ha ha kvar det somriga med lätta tunna gardiner i köket och i andra stunden vill man ha det lite ”murrigare” med mer textilier och ljus… Jag försöker inte ”få panik” utan bara låta känslan komma och sen förhoppningsvis gå igen, göra ngt helt annat kanske? men det bästa är noga att bjuda hem en vän som man vet tycker ens eget hem är toppen 🙂
  Sommar/höst kram från Anna 🙂

 • Lena
  augusti 17, 2014

  Känner så himla väl igen känslan. Det är nog oftast så att man tycker alla andra har så fint och sen kommer man hem och vill göra om. Katarina verkar verkligen ha ett fint hem. Precis som du också har!

  Kram Lena

 • Sofi
  augusti 17, 2014

  Å söta Helena!

  Jag förstår precis hur du känner! Jag får precis samma känslor ibland. När jag varit hos Katarina i höstas så ville jag också ha ett nytt hus eller flytta in hos henne:) Likaså när vi varit hos Anna i somras, hon har ju också ett underbart hem:) Men när man bor som jag i ett hus som är för nytt för att rusta men ändå har några år på nacken och man inte valt några av materialen (kök, badrum mm) själv så blir det lite lurigt:)
  Så jag förstår dig precis MEN jag tycker ju att du har ett jättefint hem! Din trädgård med poolen, poolhuset och pergolan är ju helt fantastisk! När jag ser den vill jag jämna min egen trädgård med marken och ta in professionell trädgårdshjälp typ:)
  Bara så du vet:)

  Kram på dig

 • Milla
  augusti 17, 2014

  Men åh jaa vad jag känner igen mig! Stod nyss och vek kläder och donade i garderoberna. Fy vilket mess det är, och ingen plats alls. Vi bor i det mesta osmarta 70-talshuset… och idag städade jag i den fruktansvärda tvättstugan, rensade avlopp, ja blä! Man känner ju sådäribland, man är osäker på sin stil osv. Vi ska renovera badrum precis, och sen blir det sovrummet, så det är en hel del på gång i alla fall! kram Milla

 • Channal
  augusti 17, 2014

  Vilket vackert hem! Jag får samma känsla när jag tittar på Sommar med Ernst! Så vackert och smakfullt! Jag blir helt sjuk!! Får så mycket inspiration och vill fixa det o det!

  Men du! Du som också bor så fint! Du har ju tom varit med i en interiörtidning. Tror inte man blir lyckligare! Men att drömma är gratis!

  KRAM Anna

 • Sallys hus
  augusti 17, 2014

  Men älskade Helena!!
  Va tokig du är…
  Ni har ju ett underbart hem. Den värme och känsla ni har är verkligen inte alla som lyckas få till.
  Man känner sig alltid välkommen hos er. Jag blir verkligen jätte rörd över alla fina ord du skriver om mig men vet du vad gumman…Om jag gick bananas med kameran hemma hos dig skulle Det bli precis lika fint!
  Då skulle du ju vilja flytta in hos dig själv..;)
  Jag blir också less på vårt hus…rätt ofta faktiskt…
  Önskar det var högre till tak…att vardagsrummet var större…osv..
  Jag tror som du att man just nu på hösten kan bli lite extra trött på sitt hem…det är ju också nu man brukar få som mest lust att göra om och fixa inne. Åk och köp lite fräscha blommor, flytta runt på några saker och tänd den massa ljus så kommer hela huset kännas nytt igen ska du se..;)
  Kraaaaaaaaaam finaste H♥

 • Sallys hus
  augusti 17, 2014

  Haha just ja… vi skrattade här både jag o M och sa att ooooj alla de där flaskorna i källarfönstret…de måste vi ta bort..haha…det såg verkligen inte kul ut… å så lite smågulligt är det ju att Sally har hjälpt till att puffa kuddarna i vardagsrummet igen..haha…
  Verkligen jätte fina bilder du tagit…det glömde jag säga förut..

 • Livskraft
  augusti 17, 2014

  Ååååååå så fint!
  Skulle verkligen behöva inredningsgjälp.
  Kram

 • anettan
  augusti 17, 2014

  Oj det lät allvarligt. Men absolut, det ser super fint ut. Kram Anette

 • CONCEPT by JESSICA
  augusti 17, 2014

  Vackert hem..
  Du har ju också väldigt fint hem men jag vet känslan när man vill börja om från början;)
  Fin vecka till dig, kram

 • Sabelhagens Olivlund
  augusti 17, 2014

  Jättefina bilder du tagit hos Katarina. Roligt att se. Men jag tycker att du har det så fint hemma hos dig också! Och din utemiljö är underbar med pergolan och allt.
  Ja, jag lessnar allt ibland, speciellt nu på hösten. man vill ändra om allt. Nu är det sovrummet som är en katastrof, men på 8m2 är det inte så lätt.
  Ha en fin vecka
  Kram Maria

 • Hemma på Sjuan
  augusti 18, 2014

  Åh vad jag känner igen mig, samma funderingar här men nu vill jag ha ett mindre hus för att kunna köpa en stuga…
  Superfint hos Katarina, verkligen en dröm men ert hem och uteplatsen är ju fantastiskt snyggt oxå!
  Att börja om med nytt hem i en annan stil står högt på listan för mig med 😉
  Kramis Suss

 • jannice lindell
  augusti 18, 2014

  sååå underbart fint!!