Lyx eller Budget.

Jag tycker det är kul att hänga med i
både mode och inredning.
Det medför att man gärna vill ha nya saker rätt ofta.
Inser att vår ekonomi inte skulle gå ihop om man bara köpte
originalen. Därför tycker jag det är kul när man läser om 
Budget eller lyx hos andra och 
tycker om att dela med mig när jag hittar något själv.
 Vilken är lyx och vilken är budget?
Bordet till höger är Hay Tray Table 40X40cm 1549 kr hos Länna möbler.
Brickordet till vänster är 37X37 cm från  Ellos 399 kr
Kan ni se vilken som är Bruka design och vilken som är Ellos?
Den till höger kostar 649 kr hos Ellos
Den till vänster kostar 1995 kr och är Brukas

Den ena kommer från Ellos och kostar 599kr och den andra kommer från Ilva 1699kr.

Den vänstra är Ilvas och den högra Ellos.

Vilken skulle ni välja, Lyx eller Budget?

Jag skulle välja budget i alla tre fallen.

Nu ska jag till Ikea och kolla efter matta.

Min lilla sjukling har sovit nästan hela natten och är mycket piggare och mycket prickigare idag.
Tack för alla krya på hälsningar.
Ni är för rara.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
 • Villa Freja
  januari 15, 2014

  Vad skönt att hon mår lite bättre i dag.
  Och vilken fantastisk lyx- eller budgetlista du gjort. Jag hade också valt budget i alla tre fallen. Så mycket snyggare. Kram.

 • Vitae stilo
  januari 15, 2014

  Håller helt med dig! Vilka fantastiska budget fynd, så roligt när man får tips om detta. Blev sugen på hängaren från Ellos..

  Kram
  Helen
  http://www.vitaestilo.se

 • Black Feathers
  januari 15, 2014

  Heisann du.
  Jeg kom tilfeldig over bloggen din og ble sittende å bla meg igjennom innlegg etter innlegg. Kjempe fin blogg du har og du skriver så bra og nært. Masse nydelige bilder du tar også. Jeg la meg til som følger slik at jeg finner deg igjen.
  Ha en flott dag.
  Hilsen Eline. 🙂

 • chatarina
  januari 15, 2014

  Ja, håller med! lampan är ju superfin! Ha en fin kväll!

 • No34
  januari 15, 2014

  Helt klart budget i alla tipsen! Gillade lampan! Skönt att det börjar vända för dotterns envisa klåda!
  Onsdagskram från Kate

 • Lingonberrie
  januari 15, 2014

  Det är alltid kul att jämföra lyx och budget tycker jag. Man vet ju aldrig. 🙂
  kram!

 • Pia Gustafsson
  januari 15, 2014

  Vi pratade om just detta på lunchen idag, om att välja budget. Klart man gör, i alla fall jag… men om man vill ha tillbaks sina pengar så kan andrahandsvärdet i vissa möbler och ting öka om det är just den lite dyrare varianten. Kraaam Pia

 • Home2tiny
  januari 15, 2014

  Jag hade valt budget i alla tre fallen o lampan är helt klart favoriten. Skönt att hon mår bättre idag. Kramisar Tina

 • Mina drömmars hus
  januari 15, 2014

  Bäst att välja budget. Många fina saker du hitta till en billig penning.
  Finns en hel del saker hos våra lågpriskejdor, identiska saker kostar det femdubbla hos en del gårds/webbutiker. Bla dom populära trälådorna med cocacola mm på.
  Skönt att höra att dottern är bättre.
  Kram
  AC

 • Maria
  januari 15, 2014

  Ja, jag och Pia jobbar ju på samma ställe, så jag säger samma, att vi pratade om detta idag 😉 Jag håller med om, att om man är ute efter riktiga designklassiker, så är det ju originalen som gäller 😉 Men jag väljer budget. Passar min plånbok bäst, då har jag råd med massor av saker 😉 Och jag är ju lite så att jag kan tröttna på saker ibland, då vill jag inte lägga ut en halv förmögenhet 😉
  Fina saker du letat upp! Gillar din a”Lyx eller budget”!
  Skönt att tjejen mår bättre idag! =)
  Kram på er!
  /Maria

 • Milla
  januari 15, 2014

  Jättekul med jämförelsen! Jag väljer budget med! Ibland kan man ju dock bli dragen vid näsan när en bild ljuger lite om utseende och kvalité, vissa detaljer kan ju vara mycket mer gedigna på ett original men det beror ju på vad det är för en pryl. Hur gör du dina kollage förresten?! Tycker du fått till dem superfint! kram Milla

 • svart vitt och rött
  januari 15, 2014

  Jättekul att se budget och lyx-inlägg! Hoppas att du hittar mattan med stort M! Ha det gott!

 • Channal
  januari 15, 2014

  Skulle välja budget på de två översta om de inte är rangliga! Ibland kan man undra hur vissa saker kan vara så dyra! Kopior som väskor dissar jag. Köper hellre en snygg billig skinnväska. Sen gillar jag att fynda på secondhandaffärer. Få sitt eget stuk som jag gillar.

  Kramar Anna

 • Ekenäsliv
  januari 15, 2014

  Tack för din fina kommentar idag, det värmer så!
  Skönt att dottern mår lite bättre idag.

  De du visar hade jag valt budget, i synnerhet lampan där den är snyggare med:)
  Ska vi köpa möbler kanske vi väljer lite dyrare hållbarare för dem byter vi inte så ofta:) För det har man inte ekonomi till heller.

  Kram på dig!
  /Anna

 • Sabelhagens Olivlund
  januari 15, 2014

  Vilken fin jämförelse du gjort. Gillart:)
  Så skönt att din tjej fått sova och mår bättre.
  Kram Maria

 • Catarina Alexandersson
  januari 15, 2014

  Skönt att lilla mår bättre, jobbigt det måste vara med allt kliande 🙁
  Min lilla är krasslig och hostar mycket på natten, stackarn..

  Jag väljer nästan alltid budgetalternativen, mest för att det pasnar min plånbok bättre och dels för att det känns onödigt att lägga mycket pengar på vissa inredningprylar.
  Jag har ju en annan budgetvariant av det vita bordet, från Ilva 🙂

  Stor kram!
  Catta

 • HOUSE of ADELA
  januari 15, 2014

  Jag gillar verkligen såna inlägg som detta när man ser likheter mellan lyx eller budget:) Gillar själv att hitta budget, då det är en utmaning tycker jag! Det är ju skitenkelt att sitta hemma och klicka om man har den stoooora plånboken som en del har, men att hitta fina budgetvarianter är både många ggr roligare och känns bättre:)

  Kram
  Adela

 • susanne
  januari 15, 2014

  Ett roligt inlägg! Sånt här är ju kul! Både att fynda och att jämföra. Jag skulle gå på budet i två fall av tre av de du visade. Tycker faktiskt att bordet från Hay är så mycket snyggare än det andra att jag skulle köpa det om jag ändå valde att köpa ett sånt bord. Jag gillar inte att det andra är ”öppet” i hörnen och att det har stora hål som handtag. Sorry – annars är jag med på budgetalternativen. Hitta gärna fler såna här kul jämförelser. Har sett att många bloggare har köpt en spegel från Jotex(?) som finns i mycket dyrare variant annanstans…/Susanne

 • anettan
  januari 15, 2014

  Haha jag behöver inte lägga pengar å lyx i alla fall. jag gissade på alla dina bilder och hade endast rätt på den översta. Alltså jag tror att det dyra är billigt och tvärt om…jaja. Kul tips. Kram Anette

 • Sallys hus
  januari 16, 2014

  Hej hej!
  Vilket roligt inlägg och vet du!!
  På riktigt så gissade jag fel i alla tre fallen.. haha… jag trodde den jag tyckte bäst om var den dyraste….så jag skulle lätt ta budget i all 3 fallen..;)
  Hälsa lilla pricken och hoppas det vänder nu!
  kram Katarina

 • dianasdrömmar
  januari 16, 2014

  Budgettipsen 🙂 hoppas du shoppade nåt fint på Ikea kram Diana

 • Browneyedgirl
  januari 16, 2014

  Älskar att jämföra budget och lyx =) och i många av fallen är dom väldigt snarlika. Tack för roligt inlägg. Kram och ha en fin dag

 • Lina
  januari 16, 2014

  Jag är ju väldigt ombytlig av mig, förutom när det gäller karlar vilket är en faslig tur.;0)
  Så jag hade valt alla tre i budgetvarianten, utan att tveka. Lite synd dock att skärmen på lampan hos Ellos inte fanns i vitt.

  Kram Linda

 • Ninelin
  januari 16, 2014

  Så skönt att hon mår bättre.

  Jag väljer lyx om det är något jag väldigt gärna vill ha. Men självfallet så köper jag budget också.

  Kram N

 • Liw /finalyan
  januari 16, 2014

  Älskar såna här tips!
  Brickbordet är jag bra sugen på… ska nog möblera om så vi har plats till ett 😉

  kram

 • maria at inredningsvis
  januari 17, 2014

  SJUKT snygga möbler 🙂 nästa vecka har jag Budget-vecka på bloggen kolla gärna då.

  Ha en härlig vinterhelg 🙂

  LOVE Maria at inredningsvis – Swedish decor, food, and fashion