Tufft att jobba treskift.

Posted on
Hej hej!
Det här att jobba treskift är inte självvalt,
det är ett måste och det är verkligen
något som tar knäcken av mig.
 
Först att ställa om sig för att orka jobba en hel natt,
vilket innebär att jag måste sova länge på morgonen innan
och även lägga mig ett par timmar innan jobbet börjar.
 
Är ändå väldigt trött framåt 03-08 och stupar 
i säng. Sover en väldigt konstig sömn.
När jag sedan stiger upp vid halv2 på eftermiddagen 
är jag helt krossad.
Har svårt att riktigt vakna och känner mig nästan
bakis.
 
Bäljar mängder med kaffe i tron att jag skall bli piggare,
vilket jag aldrig blir.
 
Det som är kvar av dagen går jag som en dimma
och måste sedan lägga mig tidigt för jag är helt slut,
men har ändå svårt att somna.
 
Idag är en ny dag och jag känner mig ändå
piggare, men långt från fit for fight.
 
Det sliter oerhört att jobba natt och speciellt treskift,
där du växlar fram och tillbaka hela tiden.
 
Nu skall jag börja att skriva en ordentlig to do lista,
för att överhuvetaget få något gjort.
Tänkte att det blir så tydligt om det står i boken 
och så blir man så glad när man kan bocka av det som är gjort.
Kanske kan det hjälpa mig lite att komma igång.
 
 
Isländska fårskinnet har jag köpt här
 
Påsken är över och våren kom liksom av sig, men jag hoppas den kommer tillbaka snart,
för jag behöver solen och värmen.
 
 
Snart dags för kvällsjobb.
 
Ha det gott.
 
Kram Helena
 
 
 
 

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
 • Usch… låter inget vidare… speciellt inte bra för oss som har migrän! Så fint fårskinnet blev hos dig! Läcker plats att planera to do-listan på!

 • Anonym
  april 19, 2017

  Varför byte du till att jobba så oregelbundet?

 • Ekenäsliv
  april 19, 2017

  Hej Helena!
  Hu ja, det måste vara jättejobbigt att ställa om sig så…
  Det är något som vi haft uppe till diskussion på ledningsgruppen i landstinget här faktiskt, och då jobbar jag ju inte så själv, men har vänner som gör. Och jag sa att man nog behöver se över det systemet, vilket jag tror att man kommer göra här.
  Det finns de som gillar att jobba natt och då är ju det toppen, man alla fixar det inte och då riskerar man ju istället att bli av med skicklig personal.
  Ta hand om dig!
  Kram Anna

  • Helenas enkla vardag
   april 21, 2017

   Halloj! Vilket bra landsting du jobbar i . I vårt har man höjt Ob med 60% till enbart sjuksköterskor, bara för att locka till att fler skall lägga nattpass. Inget bra förslag alls…Hoppas verkligen att det funnes något bättre förslag. Kram Helena

 • Annika
  april 19, 2017

  Förstår att det är jobbigt att jobba tre skift. Hua, tur att man slipper det. Vilka härliga presenter du fick. Den sjalen är ju så snygg. Ha en fin eftermiddag. Kram Annika

 • LIVSGLITTER
  april 19, 2017

  Känner så väl igen "bakis" känslan, jobbade natt inom vården för något år sedan, men ja, det funkade helt enkelt inte för mig. Kände mig ständigt trött och bakis, nästan illamående på dagarna/nätterna, plus att det tog måååånga dygn av ledighet innan man var återställd. Treskift vill jag inte ens föreställa mig! Vore bättre med antingen endast natt, eller dag/ef skift. Men att blanda dessa tre…hua! All styrka till dig. Kramar // Louise

 • Villa Ryttarängen
  april 19, 2017

  Verkar ingen höjdare det där. Jag kämpar på med mitt nya liv och alla nya arbetstider. Kraaaam Pia

 • Jeanette
  april 19, 2017

  Jag jobbade treskift under en kort period för 10-11 år sen och det var verkligen inte min grej, så jag förstår om du känner dig som en zombie… min mamma däremot älskade det och gjorde det sina tio-femton sista arbetsår på operation (hon jobbade till 67)…Hua!
  Hoppas du vänjer dig och det kommer kännas bättre. Måste alla gå treskift?
  Kram J