Hej hej!
I fredags bjöd jag nära och kära
på lite lyxig husmanskost.
Det blev Wallenbergare.
Har aldrig gjort det själv och
eftersom jag tyckte det var så
gott när jag fick det hos väninnan en gång.
Så var jag tvungen att äta det på restaurang och nu ville jag gärna
Så var jag tvungen att äta det på restaurang och nu ville jag gärna
testa om det blev lika gott hemma hos oss.
Köpte kalvfärs för längesedan, men det fallerade
på att jag inte fick tag på epiche kryddan /fyra kryddor),
så tillslut beställde jag den på nätet.
Min väninna som bjudit mig,
fick visa exakt hur man gjorde.
Så här gjorde jag:
Hade ca 900 g kalvfärs.
som jag mixade i mixer när den fortfarande var iskall.
Hade i ett par tsk epichekrydda och lite salt.
Knäckte i 4 äggulor och hällde i ett par dl iskall vispgrädde
och mixade den till en slät smet.
Gjorde stora biffar som vändes i ströbröd och sedan stekte jag
dem på medelvärme tills de var 58 grader.
Gjorde brynt smör till.
Smälte smör i en kastrull och det fick brynas till det var 155 grader.
Serverade med lyxigt potatismos, med smör grädde och äggula i.
Tillbehör: Rårörda lingon och gröna ärtor.
Till efterrätt blev det Nutella Semifreddon som jag och Milian bakat på
dagen.
Nu har jag lagat kalkon och även Wallenbergare, som jag aldrig
varken lagat eller ätit förut.
Det är så kul att testa nya maträtter
Det är så kul att testa nya maträtter
Har lite mer saker jag gärna vill testa:
Wienerschnitzel, Biff Rydberg mm
Wienerschnitzel, Biff Rydberg mm
Tycker ni det är kul att testa nya rätter?
Har ni rätter ni gärna skulle vilja testa att göra någon gång?
Har ni rätter ni gärna skulle vilja testa att göra någon gång?
Kram Kram Helena
What do you think?