Den nyttiga frukosten

Posted on
Hej hej!
Vilken strålande förmiddag, vi bjuds på
i vår lilla stad.
Hörde att det skall kunna bli upp emot 16 grader
nästa helg, underbart.
 
Jag måste berätta att jag gått ifrån min mackfrukost.
I och med att jag fått högt kolesterol, så måste jag tänka 
till lite vad jag stoppar i mig. Visst kanske inte mackorna var 
det sämsta, men fick lära mig om havegrynsgrötens
nyttigheter.
Pappa har alltid tjatat på mig att jag skall äta
havregrynsgröt, men jag tyckte alltid att jag blev så himla 
hungrig snart efter att jag ätit gröt och tyckte jag stod mig
bättre med mackor. 
Men nu har jag i lite chiafrön och lite cocosfett
och jag blir inte hungrig i första taget.
 
Havregryn innehåller mängder av proteiner, vitaminer, kolhydrater och näringsämnen.
Det sägs vara bra för att hålla blodsockernivåerna på en bra nivå, 
Bra för inflammationer och dålig hud. Håller hjärt och kärlsjukdomar borta,
.Bra för det onda Kolesterolet, Ger bra energi och de som äter gröt stoppar inte i sig så mycket 
innan nästa mål, vilket gynnar till viktminskning.
Ja studier visar att Havregryns gröt håller en massa sjukdomar borta.
 
 
Så varför välja bort gröten. Jag hoppas kunna sänka mitt kolesterolvärde,
genom att äta denna härliga gröt, som är vannsinngt god.
 
 
 
 
 
Andra nyttigheter är ju ägget som också (tvärtemot vad som sas förr) är jättenyttigt
och bra för det onda kolesterolet.
Ägget innehåller alla vitaminer. utom C vitamin och en massa antioxidanter och aminosyror.
 
Lite färskpressad apelsinjuice och hemmagjort äppelmos, så får jag dosen av C vitamin också.
 
Bort från mackträsket och in för mer nyttigheter.
 
Har ni några andra tips på nyttigheter som är bra för hälsan?
 
 
Ha en skön solig Söndag
 

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
 • Lena Andersson
  mars 19, 2017

  Så snygg med rött läppstift

 • Lena
  mars 19, 2017

  Jag har också börjat med havregrynsgröt :=)
  Jag strör över chiafrön, kanel och lägger på lite frysta ICAs odlade stora blåbär…….som snabbt tinar lite på gröten.Ibland lite valnötter också. Väldigt gott! Fick inte i mig gröt förrut men med lite god nyttig toppen är det gott.
  Istället för juice pressar jag en halv citron med vatten i ett glas och sedan ägget.
  Kram Lena och nu njuter vi av värmen,ljuset och våren!

 • Anneli
  mars 19, 2017

  Gröt är bra har man ju alltid hört och man kan inte säga emot. Men som alternativ brukar jag ibland ta havregryn, linfrön, solrosfrön halv skivad banan, kanel i en djuptallrik och så mjölk över det som får stå och dra några minuter och "safta" till sig och jisses så gott det är och mycket att tugga på. Prova någon gång, jag lovar du blir inte besviken.

 • Anna-K
  mars 19, 2017

  Så tänkte jag med gröt mot onda kolesterolet , men kokosolja tillhör ju dom hårda fetterna som jag fick höra av läkaren inte var bra , ja allt som blir hårt typ smör och koksoljan blir ju ganska hård ? jag kör utan äppelmos däremot chia frön linfrön och några russin , ingen mjölk ( glömde att jag stör på extra havrekli på havregrynen och kokar ihop)

  • Helenas enkla vardag
   mars 20, 2017

   Tack för tipset! Trodde verkligen att kokosfett var bra fett, men nu har jag läst på och vet nu bättre. Inget mer kokosfett på min gröt! Kram

 • Annette
  mars 19, 2017

  Tipsar om tillsätta ägget i gröten. Kör min gröt i micron ca 1 min i med ägget. Rör om ordentligt och kör i ca 1 min igen. Supergott! Som pudding. Perfekt vardagsfrukost när kl ringer 05.15. Varier den med Over night oat. Trevlig kväll! 🙂