Kantarellpaj med sting

Hej hej!
Gjorde ju en så himla god kantarellpaj
igår. Det som gjorde alltihop var att den smakade 
lite starkt och det berodde på att jag hade cayenpeppar
i äggstanningen.
Tänkte bjuda på receptet för den som önskar.
 
Gjorde först pajskalet som fick vila i 30 min och sedan förgräddade jag det i 10 min i 200 grader.
125g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk vatten
salt
Körde allt i matberedare så degen blev slät och fin.
 
 
 
 
Under tiden stekte jag kantareller med lök och vitlök och mycket smör.
 
När skalet var färdiggräddat
Hällde jag på kantarellerna och en massa riven ost. Jag hade Prästost, men västerbottenost går lika bra.
 
Gjorde en äggstanning på
3ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 tsk cayenpeppar
salt
vispade ihop allt och hällde över pajen
In i ugnen i ca 45 min i 200 grader
 
 
 
 
 
 
 
Ja det var mycket smak på pajen, vilket gjorde den riktigt god.
Så den kan ni testa om ni vill prova något nytt.
 
 
Vill ni ha receptet i sin helhet så hittade jag det här
 
 
Ha en fin Lördagskväll
Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
  • mamma c
    augusti 11, 2018

    Tack för receptet, det lät gott.
    Kram Carin

  • Villa Ryttarängen
    augusti 12, 2018

    Mums! Jag älskar kantareller men det finns inga att plocka här. Slut i frysen och köpa, nja för dyrt. Tack för receptet i alla fall. Kraaam Pia