Lasagne på 8 points

Posted on
Hallå på er!
 
Tillslut är hela familjen hemma och samlade igen
Hälften av oss känner sig som urvridna trasor,
men med lite serier, ett glas vin och tidig sömn, så är vi 
nog på banan i morgon igen.
 
Igår provade jag ett recept från Viktväktarna som jag fått på mailen som verkade lätt, nyttigt och gott
 
 
 
 
Lite annorlunda, men mycket gott. Det blev Lilla O´s nya favoriträtt.
 
 
 
Kycklinglasagne som gav endast 8 points till sex personer (fast jag säger till fyra)
 
Ingredienser

  • 1 st Zucchini (squash)
  • 2 klyfta(or) Vitlök
  • 1 msk Olivolja
  • 1/2 tsk Salt
  • 600 g Kycklingbröstfilé
  • 8 st Soltorkade tomater i olja, avrunna
  • 1 kruka(or) Basilika
  • 2 dl Fraiche 5%
  • 3 dl Ajvar relish, stark (vi tog mild)
  • 2 dl Lättmjölk 0,5%
  • 1 tsk Salt
  • 200 g Lasagneplattor, färska ( vi tog ett halvt paket till)
  • 70 g Sallad
Instruktioner

Sätt ugnen på 225°.

Hyvla zucchini med osthyvel. Skala och hacka vitlöken. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i vitlöken och zucchinin. Stek tills zucchinin är mjuk och fått lite färg, salta och ta upp och lägg åt sidan.

Strimla kycklingfilé och stek i stekpannan. Salta och peppra.

 

Strimla soltorkade tomater och riv basilikabladen i mindre bitar. Vispa ihop cremefraiche, ajvar relish, mjölk och salt.

Häll lite av såsen i botten på en ugnsform. Varva lasagneplattor, kyckling, zucchini, soltorkade tomater, basilika och sås i formen. Avsluta med lasagneplattor och sås.

Grädda mitt i ugnen ca 20-30 min.

Servera med sallad.

Tips!

Börja med halva burken ajvar relish och smaka av såsen om du är känslig för stark mat.

Du kan koka upp den för att smakerna ska komma fram helt och hållet.

Späd ev med mer mjölk.

Satt en stund i solen när jag kom hem från jobbet, så skönt att känna solens varma

strålar i ansiktet.

Nu skulle det tydligen bli kallare igen,

typiskt när man fått lite vårkänslor.

Ha det gott.

Kram Helena

 

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Comments Yet.