Heeej!
Lika strålande dag idag.
Igår gjorde jag en äppelpaj på grannes äpplen, eftersom vi
inte har något eget äppelträd.
I våras fick jag smaka på en helt fantastisk rabarberpaj som en kollega bjöd
på, så jag tog det receptet fast jag bytte till äpplen
och det blev verkligen en hit.
Så skönt att kunna sitta ute några dagar till och det var verkligen varmt.
Det värsta var getingarna som helt plötsligt kommit i massor.
Skönt ändå att de inte kom tidigare i somras, för då hade
de verkligen kunnat förpesta tillvaron.
Här kommer receptet för den som vill.
Nu tar vi med pajen och åker till Villa Sjöliden
Ha en fin Söndag
Kram Helena
Christine
september 2, 2018Det paj-receptet är det bästa! Funkar till alla bär och frukter, men mitt tips för just äppelpaj är att lägga äpplen (med kanel och lite socker) i pajformen och förgrädda ca 10-15minuter (så äppelklyftorna blir lite mjuka och puffiga) och sen hälla på smeten och grädda nästan lika länge som vanligt. Med varma äpplen så bakas pajen "från båda håll" och blir extra knäckig.
Ha en fin söndag! Kram
Åsa Aabakken
september 2, 2018Vad god den ser ut. Jag gjorde en med plommon i det var också gott ♥️♥️. Trevlig söndag 😀
Christa
september 2, 2018Mmm.. knäckig äppelpaj är typ det godaste som finns..!
/C
http://fondofhome.blogg.se – nyinvigd renoverings-/inredningsblogg
Christa
september 2, 2018Mmm.. knäckig äppelpaj är typ det godaste som finns..!
/C
http://fondofhome.blogg.se – nyinvigd renoverings-/inredningsblogg
Lotta
september 2, 2018Vilket mått gäller för vetemjölet? Msk?
Ser för övrigt väldigt god ut
Helenas enkla vardag
september 2, 2018Hej Lotta! Det är en halv tsk.
Supergod!
Kram Helena
Lotts
september 3, 20181/2 tsk vetemjöl ?
Mvh Lotta
Lotts
september 3, 20181/2 tsk vetemjöl ?
Mvh Lotta