Inte som man tänkt sig

Posted on
Innehåller en annonslänk till Adlibris
 
Idag tänker jag berätta för er.
 
Har inte kunnat förut, det har varit alldeles för svårt.
Vissa av er vet, vissa har förstått, andra har undrat.
 
Den 16/5 skulle Jonas och jag firat Blomsterbröllop.
 
 
 

 

 
 
Det är nu fyra år sedan vi lovade varann att dela glädje och sorg och vara trogna
tills döden skiljer oss åt.
 
Det blir inte alltid som man tänkt sig, så det blir inget firande idag.
Sedan en tid tillbaka så lever jag Olivia och Doris själva.
 
Det har varit många svåra och tunga dagar, tårar har fallit, herr ångest har flyttat in som en objuden gäst, 20 år skakar man inte bara av sig, många minnen, eller alla minnen handlar om oss.
Tiden fram till nu har enbart handlat om överlevnad,
men jag ser ändå ljuset i tunneln och tänker att det kommer säkert något bra utav det här också. Tiden läker alla sår, sägs det.
 
Jag valde att inte skriva om detta förut, för det var för svårt och för privat,
så jag kommer inte gå in på mer och hoppas på er förståelse för det.
 
Men jag känner ändå att tiden är mogen, att ni får veta hur det ligger till,
så jag slipper att behöva undanhålla att han inte finns här längre.
 
Bloggen kommer fortsätta i samma anda. Den är mitt lilla skötebarn. Jag har aldrig
gått in så djupt på smärtsamma saker, för jag vill inte vara sådan här inne, der tar jag 
med mina närmaste vänner.
Och vänner har jag verkligen haft i detta svåra, många har varit med om en
uppslitande skilsmässa själva, andra har det inte, men har kunnat vara ett stöd för mig
ändå.
 
En skilsmässa är verkligen inte lätt, det är så många som drabbas och 
mår dåligt, både den som lämnar och den som lämnas, barn, familj och vänner,
ingen kommer undan.
 
Martina Haag har i sin bok Det är något som inte stämmer, beskrivit känslan
hon kände när gick igenom sin skilsmässa. Inte alls samma story som vår, men just känslan
hon känner stämmer nog.
Jag har inte läst den än, har inte klarat det, men jag ska göra det, eller så kanske jag ska skriva en bok själv.
 
 
 Men nu kör vi Tisdag och jag är ledig och har en massa på agendan
idag också.
 
Önskar er alla en bra dag.
 
Titta någon i ögonen och le, det kan göra hen´s dag
 
Kram Helena
 
 
 
 

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
 • Mia
  maj 14, 2019

  Utan att du nämnt det tidigare har man kunnat läsa det genom raderna att det är bara tjejer i familjen nu , men härligt att du börjar se det ljusna många kramar ❤️

 • Annika
  maj 14, 2019

  Fina Helena. Jag har förstått och kunnat läsa mellan raderna. När man varit med om samma sak, så märker man och förstår. Jag önskar dig allt gott. En dag i taget och en stor kram från mig. Annika

  • Helenas enkla vardag
   maj 14, 2019

   Jag har förstått att det gått att läsa mellan raderna, men jag har inte kunnat tala om det tidigare.Tack snälla du. Kram Helena

 • Tina ME
  maj 14, 2019

  De största och varmaste karmar till dig vännen <3. Det kommer att bli bättre sakta men säkert så småningom. Det måste bara få göra ont först. Som sagt, en dag i taget. KRAMAR //Tina

 • Elisabeth Idemyr
  maj 14, 2019

  Skickar dig många styrkekramar till dig!!! Så tråkigt att höra. Jag är en trogen bloggläsare till dig. Har känt sista tiden att du har haft många tjejträffar senaste tiden. Så härlig att du har många vänner och din fina familj omkring dig!! Har själv varit med om samma sak för många år sedan. Livet är tufft ibland minsann. Sköt om dig och ha det så bra du bara kan! Elisabeth

  • Helenas enkla vardag
   maj 14, 2019

   Tack snälla du. Ja det är tur man har många vänner i svåra stunder.Kram Helena

 • E
  maj 14, 2019

  har förstått mellan raderna att det ligger till som du berättar i dag. vill bara säga att jag tänkt "fan vad stark o cool hon är mitt i det" skriver till oss cybervänner och låter liver fortsätta med en massa bra saker.Har förstås fattat att det fallit många tårar men jag är iaf djupt impad av dig. hoppas skavmolnet har blåst bort för alltid nu. KRAMAR

 • Åse
  maj 14, 2019

  Styrkekram till dig.
  Åse

 • Maria
  maj 14, 2019

  Åh,vad jobbigt! Många kramar till dig.

 • Annelie
  maj 14, 2019

  Styrkekram och strongt gjort att du orkar dela med dig till oss bloggläsare <3

 • Lena M
  maj 14, 2019

  Skickar dig den varmaste styrkekramen och det mötande leendet, och hoppas att du stärks varje dag.

 • Inger
  maj 14, 2019

  Har också förstått detta. Såå tråkigt. Har också förstått av flera par att först lever man tillsammans länge. Sen gifter man sig och sen går det inte längre. Tur du har så många fina vänner. Och själv är du såå vacker. Till slut blir nog allt bra för dig. Ha dett alldeles underbart i Palma. Kraaaam Inger

  • Helenas enkla vardag
   maj 14, 2019

   Tack Inger! Er går det inte att lura….. Men det känns bra att få berätta, fast jag valt att inte vara för privat i bloggen.Ja jag hoppas att tiden läker alla sår, eller iallafall att det känns overkomligt.
   Kram Helena

 • Åsa, Örebro
  maj 14, 2019

  ❤️❤️❤️

 • Butta
  maj 14, 2019

  Styrkekramar! Har läst/följt dig från ungefär när ni gifte er, då var jag själv i färd med att skiljas. Ingen bil (det var X:ets jobbs leasingbil), inga vänner (de svek), efter jobbet jag cyklade i snöglopp med kassar på cykelstyret, till den lägenhet jag turligt nog hade haft råd att skaffa mig. Har därefter byggt upp en liten krets nya vänner, hittat kärleken igen och är nygift. Jag önskar dig lycka till när det värsta lagt sig, kram!

  • Helenas enkla vardag
   maj 14, 2019

   Hej! det där lät ju fruktansvärt, men jag är glad att du verkar må bra nu iallafall. Det tyder ju på att man klarar att gå vidare.Må så gott. Kram Helena

 • Sallys hus
  maj 14, 2019

  Älskade vännen…. så du bestämde dig till sist…<3
  Jag tror det är bra och jag tror du kommer känna det som en befrielse….SÅ skönt att "alla" vet….å tänk vilket stöd det finns i alla fina människor som hänger här inne och som ju "känner dig" mer än du tror…
  All kärlek till dig hjärtat!
  Puss o kram

 • Marre
  maj 14, 2019

  Så tråkigt och jobbigt! Oftast kommer det något gott även ur det som nu kan tyckas superjobbigt! Tack för din inspirerande blogg som jag nog har följt i ca 4 år! Kram på dig!

 • Åsa
  maj 14, 2019

  ♥️♥️♥️♥️♥️ förstår att det är tungt, styrkekramar i massor. Kram Åsa

 • Ina Ivarsson
  maj 14, 2019

  Jag är.så dålig på att kommentera i vanliga fall men nu kände jag att du behöver en styrkekram.

 • Maria Gunnarsson
  maj 14, 2019

  Fy så jobbigt 🙁 Lider med dig, strongt att berätta. Du har en fin blogg där man känner sig välkommen! Strykekramar!!
  Maria

 • Petra
  maj 14, 2019

  Styrka till dig som delar, det ger även styrka till oss som går igenom samma sak, fina du!
  Varma kramar❤️

 • Tina
  maj 14, 2019

  Brukar inte kommentera men nu blev jag uppriktigt ledsen trots att jag inte känner dig. Började titta in här för ca 5 år sen när jag själv gick igenom en separation kan ärligt säga att det blev lite av en livlina att läsa och ta del av bla din jättefina blogg, tack.
  Inga ord är tillräckligt som tröst men skickar dig massor av positiv energi. Kram Tina

  • Helenas enkla vardag
   maj 14, 2019

   Tack Tina! Hoppas du mår bättre nu och tagit dig igenom det svåra och kan le och vara glad?!Kram Helena

 • Agnethe
  maj 14, 2019

  Styrke Kramar till dig från en trogen läsare av din härliga blogg.

 • Christine
  maj 14, 2019

  Starkt av dig att berätta! Älskar din blogg och får så mycket inspiration här. Du visar livets goda men sprider också mycket styrka. Tack för det och jag hoppas innerligt att du själv känner din styrka som vi andra ser och att du får medvind i livet igen❤️

  • Helenas enkla vardag
   maj 14, 2019

   Tack Christine, jag vill inte sprida något negativt på bloggen, därför har det varit svårt att berätta vad som hänt här inne,men nu har det gått så lång tid, så jag kände att det var dags att ni iallafall fick veta. Förstod att många listat ut det, då jag fått kommentarer och mail. Jag jag hoppas också känna styrka och glädje snart.
   Kram Helena

 • Carina
  maj 14, 2019

  Brukar inte heller kommentera, men vill göra det nu. Har följt din blogg länge och anade att det hänt något sådant. Beundrar dej för att du kunnat låta bli att skriva om det svåra, som man inte önskar ska hända. Det visar på stor respekt för alla inblandade och du handlar så klokt. Kram från mej som hälsade på ölmässan

 • Miemarie
  maj 14, 2019

  Styrka och kärlek till dig ❤ har gått igenom detta jag också

  • Helenas enkla vardag
   maj 14, 2019

   Hej Miemarie. Tack och jag hoppas du mår bra efter det du gått igenom?!Kram Helena

 • Milla
  maj 14, 2019

  Åh nej Helena vad ledsen jag blir! Finner inte orden liksom, men så himla fint ATT du berättar och HUR… Förstås måste det ju påverka hela tillvaron och även ditt ”bloggliv”. Jag är väl trög men inte märkt alls något annorlunda men brukar vara sådär aningslös 😉 . Önskar all styrka och värme till dig!! Kram Milla

  • Helenas enkla vardag
   maj 14, 2019

   Hej Milla! Det var ju bra att inte alla sett vad som hänt……. Det är ju inget man vill ska hända någon och har man inte det tänket så märks det kanske inte så lätt. Bloggen har varit ett andningshål, även om den också tagit mycket stryk. Har inte haft samma glädje att skriva glada inlägg. Men förhoppningsvis vänder det. Gillar att blogga för det ger så mycket positivt.Kram Helena

 • Ulrica
  maj 14, 2019

  Jag är så glad att du äntligen kände att det var dags att berätta, även om det är det jobbigaste som finns så kommer du gå starkare ur det här nu. Du berättar så fint och smärtsamt, och jag önskar dig all lycka <3. Stor stor bamsekram <3

 • Lotta
  maj 14, 2019

  ❤️Kram❤️

 • Camilla
  maj 14, 2019

  Hej Helena!
  Är inne varje dag o läser på din trevliga blogg.
  Lider med dig, aldrig kul med en skilsmässa. 😢
  Jag har också undrat varför aldrig din man nämns etc…..
  Sköt om dig!.
  Kram från Halmstad. 🧡

  • Helenas enkla vardag
   maj 14, 2019

   Hej Camilla! Ja jag har fattat nu att det inte är så lätt att undanhålla er sådan info, som jag trodde..Neej eftersmaken av en skilsmässa önskar jag ingen, hua.
   Kram Helena

 • Christina
  maj 14, 2019

  Åh fina du , stor varm kram från en trogen läsare av din fina blogg ❤️

 • Har tänkt på dig vännen! Det var ett väldigt fint inlägg du fick till! All heder åt dig! Och all stärkande värme skickar jag genom tråden!

  Och ja, med tiden blir det bra även om det känns främmande och smärtsamt till en början!

  Kram Lena

  • Helenas enkla vardag
   maj 14, 2019

   Hej! Ja nu kändes tiden rätt, men det har varit så svårt att få till detta inlägg.Men nu när alla vet hoppas jag att jag kkommer ha lättare att uttycka mig.
   Kram Helena

 • Maria - Wikers Liv
  maj 14, 2019

  Men åååh vad ledsamt Helena! Vet inte mer vad jag ska säga faktiskt… tänker på dig och hoppas lyckan ler åt dig igen snart. Kan tillägga att jag hade verkligen ingen aning…. vet inte om jag ska skämmas för att jag inte förstått… läser ju din blogg rätt flitigt ju… men som sagt, du har ju inte varit så privat, så jag har inte tänkt på att det fattats någon i huset…
  kram och ta hand om dig!
  /Maria

 • Maria - Wikers Liv
  maj 14, 2019

  Men åååh vad ledsamt Helena! Vet inte mer vad jag ska säga faktiskt… tänker på dig och hoppas lyckan ler åt dig igen snart. Kan tillägga att jag hade verkligen ingen aning…. vet inte om jag ska skämmas för att jag inte förstått… läser ju din blogg rätt flitigt ju… men som sagt, du har ju inte varit så privat, så jag har inte tänkt på att det fattats någon i huset…
  kram och ta hand om dig!
  /Maria

 • Villa Ryttarängen
  maj 14, 2019

  Starkt av dig att berätta och inte lätt förstår jag. Livet är ju inte alltid så lätt, jag vet det av egen erfarenhet. Men man överlever det mesta faktiskt. Du är en stark kvinna som jag fattat det och ar ett ärligt nätverk. Kraaam från hela mitt hjärta/ Pia

 • Anna Wahlstam
  maj 14, 2019

  Kära kära du <3
  Jag vet ärligt talat inte vad jag ska skriva…. Har inte läst så mycket på sistone… som du säkert förstått. Men jag vill bara skicka dig massor av kärlek och värme och tusen kramar <3 <3 <3

 • Maria
  maj 14, 2019

  Stor, varm kram till dig som jag egentligen inte känner men ändå följt i några år. Du kommer gå stärkt ur detta, du verkar vara en jättehärlig tjej! Allt gott till dig!!!

 • Maria
  maj 14, 2019

  Stor, varm kram till dig som jag egentligen inte känner men ändå följt i några år. Du kommer gå stärkt ur detta, du verkar vara en jättehärlig tjej! Allt gott till dig!!!

 • Monika
  maj 14, 2019

  Jag tillhör dom som anat vad som tyvärr hänt och tänkt lite extra på det nu när körsbärsträden blommat, era brudfoton var så så vackra.
  Tycker det känns bra att du berättat, blir lättare att gå vidare med bloggen tror jag och kanske livet också. Blir säkert lättare även för dina vänner som vetat att vi också vet nu.Tyckte själv det lät konstigt när Katarina skrev att ni kunde träffas för ni var gräsänkor båda två.
  Önskar dig det bästa och att ni får det super i Palma.
  Kram Monika

 • Carianne
  maj 14, 2019

  Tänkte senast igår då jag läste din fina blogg att det var längesedan man såg/läste om din man och så skriver du detta idag:( styrke kramar från USA, norra Kalifornien.

 • Carianne
  maj 14, 2019

  Tänkte senast igår då jag läste din fina blogg att det var längesedan man såg/läste om din man och så skriver du detta idag:( styrke kramar från USA, norra Kalifornien.

  • Helenas enkla vardag
   maj 15, 2019

   Hej Carianne! Tänk vad långt bort det finns männsikor som tänker på mig, det är helt otroligt.Skickar tillbaka kramar över jordklotet.
   Helena

 • Bea
  maj 15, 2019

  Ett ex sa till mig att det var dags för ett nytt kapitel när han för 3e gången lämnade mig, 4e gången vår det mitt val och den meningen gav mig kraft och en nyfikenhet ❤
  Sänder många varma kramar åt ditt håll❤

  • Helenas enkla vardag
   maj 15, 2019

   Hej Bea. Oj det blev en lång process, som du hann bli stark i innan du tillslut tog kommandot.Skönt att du verkar må bra nu.
   Kram Helena

 • Malin
  maj 15, 2019

  Sänder en varm kram till dig Helena.
  Malin

 • Jasmine
  maj 15, 2019

  Fortsätt ta vara på dig och tjejerna. <3
  Kram

 • Annika
  maj 15, 2019

  Många styrkekramar till dig och ta vara på dig,
  det blir ljusare och komma något bra och fint
  av det här.
  Tack för en fin blogg
  Annika

 • Adela
  maj 15, 2019

  Lever väl i en bubbla för jag har inget märkt men förstår då nu vad du går igenom… du vet ju om mitt liv. Önskar dig allt styrka och kärlek och livet blir ljusare igen ❤️
  Stor kram!

 • Sara den Rara
  maj 21, 2019

  Fint skrivet Helena ❤️
  och modigt att öppna upp sig så för dina läsare.
  Nu ska vi bara hitta en redig man åt dig oxå så det blir lite ”åka av” #asgarv

 • Junitjej
  november 23, 2019

  Jag beklagar verkligen! Skilsmässa är inte roligt, men hellre har det bra som singel än att ha ett olyckligt liv med en partner.