Ömsom sol ömsom åska och regn

Posted on
Innehåller annonslänkar till Lindex, Ellos
och Odd Molly
 
Hej på er!
 
Igår blev det premiärbad, minsann..
Supervarmt i luften och 29 grader i poolen.
Det gick inte att låta bli.
Riktigt skönt.
 
Passade på att rengöra botten och kanterna, bra att förena nytta med nöje..
 
 
 
 
Leobikini här
Igår var det dags att klämma in tuttarna i den hemska mammografiapparaten.
Man får ta ett djupt andetag och tänka att det är för en bra sak.
Döm om min förvåning, det gjorde inte alls lika ont som det brukar.
Tydligen har de fått nya apparater, för den upplevelsen delade jag med många andra patienter,
sa sköterskan som gjorde undersökningen.
 
Planerde för en grillkäll när det var så himla skönt ute.
Men vad händer, en åska och regn från hell, efter att jag startat
grillen.
Blixtarna bara haglade och jag står och väntar på att tordas gå till grillen.
 
 
 
Det blev inget grilla, för blixtarna duggade tätt, med dunder straxt efter.
Jag var för feg, helt enkelt.
Det fick bli stekpannan istället.
 
Här hittar du min regnkappa, en annan snygg finns här
Gummistövlar här
 
Idag ska jag och ta prover för min årliga blodtryckskontroll
som är nästa vecka. De kollar bl.a njurvärden och kolesterol.
För ett högt blodtryck är farligt att gå med, där är en av bovarna till stroke, hjärtinfarkt
och aortaanerysm. Har man också ett högt kolesterol ökar riskerna mycket mer.
 
Min migrän som jag led av i många år försvann av blodtrycksmedicinen, så 
jag tycker verkligen att ni ska ha koll på ert blodtryck.
 
Om jag får gissa så kommer mitt vara alldeles för högt, med tanke 
på all inre stress jag haft i nio månader.
 
 
Men hörrni ha en bra Torsdag, i morgon är det Fredag och jag ska jobba hela helgen.
 
Kram Helena
 
 
 

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
 • Catta
  maj 23, 2019

  Vi har också haft sånt ostadigt väder här på västkusten, i tisdags upp emot 30 grader hela dagen för att sen få ett riktigt åsk-blixt och regnoväder som gav oss 12 grader och mulet igår.. Jäkligt kallt att stå ute på sonens fotbollsmatch kan jag säga haha, chock!

  Jag äter också blodtrycksmedicin mot min migrän, kandesartancilexetil, varje dag sen drygt ett år tillbaka

 • Catta
  maj 23, 2019

  Haha, skickade innan jag var klar..
  Skulle skriva att jag vet inte hur jag kunde leva innan de tabletterna.
  SÅ glad att jag tillslut kom till en neurolog som är helt grym på detta med migrän.
  Sen är det jobbigt med alla tabletter jag måste tuta i mig varje dag.. mot migrän, fibromyalgi, hypotyreos, endometrios, IBD och all skit jag dras med. Ett riktigt måndagsexemplar haha.Tycker jag har världens bästa inställning till livet, skrattar och är glad, borde man ju bli frisk av eller hur! Äh, jag är tacksam ändå, kunde varit värre men ibland suger det att vara sjuk.
  Skönt att det gick smidigt och smärtfritt med mammon! Jag har ju inte börjat bli kallad på det än men gjorde det en gång när jag fick två (ofarliga) knölar och jag höll på att skratta ihjäl mig för sköterskan fick liksom fösa med hud från ryggen för att överhuvudtaget få med nåt mellan glaset så små lökar som jag har haha. Satt som frimärken där emellan ungefär haha.
  Kram på dig finis!

 • Anna
  maj 23, 2019

  Men snacka om nyckfullt väder!

  Ja, de där kontrollerna ska man verkligen gå på. Var på gyn i veckan och det är ju verkligen min värsta värsta… Har verkligen ångest för det så nu får jag lite lugnande innan så jag ska klara det.. å min man att hålla i handen…

  Hoppas det går bra på din kontroll, men förstår att kroppen är i obalans <3

  När åker ni till Palma?
  På lördag åker vi till Kroatien, ska bli helt underbart! Åker till Cph imorgon efter lunch, så då börjar semestern redan då <3

  Take care!
  Varma kramar Anna

 • Kate
  maj 23, 2019

  Dessa kontroller är ju viktiga, av alla de slag… Just nu har vi haft många i vår närhet som fått tråkiga besked av just cancern.. Och i ett fall "försvann" ett svar som tyvärr var positivt på vägen efter att ett cellprov tagits av livmoderhalscancer…. Efter yttterligare 3 år när nästa prov tas så har det blivit cancer… Så se till att få ett svar!!!
  Hudcancer och bröstcancer är andra med olika utgångar… Några får kämpa andra är "fria" efter operation!
  Fyyy vad tråkig min kommentar blev… Menade bara att vikten av att kontrollera sig i god tid!!!

  Hos oss har vi fått lite regn, men inte tillräckligt, men det ska ju bli några mm till under helgen!!

  Njuuut av tiden i Palma, vännen!!!
  Kraaaam Kate