Är julen en illusion?

Innehåller annonslänkar till Newport
Hej!
 
Jag försöker hitta någon form av jul/adventsfeeling
och jag måste ändå säga att när man fått upp lite julstjärnor i
fönstren så blir det riktigt mysigt i allt det annars mörka vi har omkring oss nu.
 
Det jag funderar lite över är om allt med julen bara är en illusion?
Vi skapar en kollektiv tanke hur vi vill att det ska vara och försöker få till det för att
vi har en bild för hur det ska vara.
 
Allt går så mycket lättare med julen när man mår bra, är lycklig
och inte har det för stressigt omkring sig.
 
Jag har varit en riktig julmänniska, har älskat allt vad jul heter.
Men nu känns det bara tomt och jag har inte alls samma känsla.
Många tankar och frågor dyker upp.
 
Ska jag ha någon julgran, ska jag baka några lussebullar? Den där glöggen jag köpte
kommer den drickas upp, allt julpynt som jag alltid så gladeligen plockat fram, kommer jag ens ta upp det. Julmat, kommer jag göra någon skinka, köttbullar och Jansson?
 
Har försökt hitta feelingen med julmusik, men i år har de ljuva tonerna inte varit lika ljuva,
har mest fått ångest när lyssnar till mina gamla favoritlåtar.
Min julfilm The Holiday som jag tittat på varenda år, känns lite konstigt i magen när jag tänker på, för den ger både längtan och en känsla att jag absolut inte vill se den, för det finns så mycket minnen runt filmen som inte känns bra.
 
 
 
Julklappar har alltid varit kul att titta efter och på min egna önskelista har 
det alltid funnits saker att önska sig på.
Nu är det mest kompletteringar av sådant som saknas här hemma som jag får önska mig
av han där uppe…
 
 
 
 
 
Här kommer iallafall lite julklapppstips till er andra.
Allt till nedsatt pris
 
 
 
 
Kolla in vilken ljuvlig gran, här hittar ni massor av fina kulor till nedsatt pris.
 
Ja jag försöker hitta lite julkänsla och hoppas finna iallafall en liten gnutta 
av feelingen.
 
 Ha en fin dag
Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
 • Villa Ryttarängen
  november 26, 2019

  Jag förstår hur du känner lite i alla fall. Klart du ska fixa lite till jul. Dina barn och barnbarn kanske dyker upp. Jag gillar inte julen så mycket, tycker det är så många krav och måsten. Men i år känns det rätt så roligt. Hoppas du finner julefrid. Kraaaam Pia

 • Lisbeth Andersson
  november 26, 2019

  Hej, jag förstår hur du känner inför julen. Min man dog hastigt och oväntat i januari efter 50 år tillsammans. Jag tänker försöka göra som vanligt för barn och barnbarn som också saknar en viktig person. Men för min egen del så är det svårt att få någon riktig julkänsla. Tack för en bra blogg. Kram

  • Helenas enkla vardag
   november 26, 2019

   Hej Lisbeth. Vad tråkigt att höra och jag förstår att livet inte blir som förut och att det finns mycket tomhet och ensamhet: Hoppas du kan hitta styrka i något som gör att du kan komma framåt i livet.Kram Helena

 • Milla
  november 26, 2019

  Hej nu har jag läst ikapp många fina inlägg. Jag känner sådär för julen varje år. Tycker den är en kollektiv katastrof på nåt vis. Jakten på känslan… för vad? Den är ok när den är, men allt det här allt börjar tidigare och tidigare och så många som inte alls mäktar med – det exkluderar nåt enormt. Vet inte varifrån det kommer, men jag är nog mer vardagsmänniska än storhelgmänniska. 😀 kram

 • Berit
  november 26, 2019

  Har också en kluvenhet inför julen. Tänker på alla som är ensamma och många som har svårt med ekonomin.
  För mig blev känsla för jul annorlunda efter min skilsmässa.

  • Helenas enkla vardag
   november 26, 2019

   Hej Berit! Tack för du delar dina tankar och den känslan är vi nog många som kan skriva under på.Kram Helena

 • E
  november 26, 2019

  Ett litet dystert inlägg men fint på samma gång. Jag har oxå tappat lite känsla för jul o tiden innan. Jag tror att det är lite med åldern att göra oxå, man får lite andra existensiella tankar när man inte ” behöver” fixa för att andra skall få julstämning om du förstår vad jag menar. Jag tänker att köpelussebullar oxå duger och att det blir jul iaf och att man gör det bästa av det som blir stor eller liten julkänsla oavsett så får det bli som det blir och det får duga 2019. Kram

  • Helenas enkla vardag
   november 26, 2019

   Hej Eva! Du har så rätt i dina tankar och som du säger så duger det ju alldeles utmärkt med köpebullar. Tack och kram Helena

 • elisabeth
  november 26, 2019

  Jag har också haft samma känsla de sista jularna .Så förra julen reste vi bort hela min familj .skippade all jul och åkte skidor istället .inte ens nån julmat hade vi på julafton .så skönt det var !! barnbarnen fick sina julklappar hemma kvällen före vi åkte så inte ens det hade vi. Strunta i att ha jul-krav ,gör det som du känner för -alla förstår att du inte "känner för nån jul" i år
  Styrke kramar i massor

 • Jessica
  november 26, 2019

  Sen 5 år tillbaka firar jag och min man jul själva. Ytterst lite julmat och julklapp blir oftast nåt vi behöver till hemmet gemensamt. Vi har familjer båda två (inga egna barn) men vi kände att vi ville ha lugn och ro i stället för att åka än hit än dit. Min familj firar i Sthlm och jag vill inte åka 2.5 tim enkel väg på julafton. Alla är nöjda med upplägget. Håller med några ang hysterin med julklappar. Vem blir lycklig av att köpa nytt varje år….. Du ska se att dufår en bra jul med din familj. Kram

  • Helenas enkla vardag
   november 26, 2019

   Hej Jessica! Tack för ditt meddelande. Vad skönt att känna ro i att bara fira för er själva, önskar jag också kunna känna samma ro och inte få sådan ångest av att det inte blir som vanligt!Kram Helena

 • Mia
  november 26, 2019

  Gör dom du känner och stressa inte , det blir nog jul ändå och det kanske blir din fridfullaste att inte ha så mkt mat , pynt utan gör bara det du känner , själv brukar jag ta fram julstjärnor och stakar till första advent i år har jag redan ljus i flera fönster pga mörkret ute ❤️

 • Ellinor
  november 27, 2019

  Det är lätt att ryckas med, och så många bilder på "den perfekta julen med allt vad den innebär" sprids på nätet, sociala medier. Vi har inte den där stora familjen, ett barn och en man som alltid vilar pga hjärntrötthet efter en stroke. I år blir vi 4 på julafton, men jag tänker annorlunda i år.
  Vi ska göra det mysigt varje dag, inte bara planera för en dag, minska förväntningarna på just den dagen. Ska vart fall intala mig det.
  Jag gör det mysigt för min skull, sonens, för att jag vi ska njuta varje dag vi kommer hem.
  Tänker det är en resa att hitta rätt igen i sitt nya liv. Jag jobbar på det, men ibland har jag långt kvar.
  Du kommer också hitta rätt, men ta bort sådant som för stunden stjälper, du anar inte hur jag har lipat till The Holiday, gör något mysigt för dig och dottern.
  Njut av dina fina barnbarn, dina fina vänner, du har så mycket kärlek omkring dig.
  Jag en följare tycker du sprider så många kloka tankar här, som jag älskar att läsa. Högt och lågt.
  Ta hand om dig, det blir bra

 • Malin
  november 27, 2019

  Känner igen mig, vet faktiskt inte om det blir varken bakat eller pyntat.
  Men jul blir det ändå.
  Och kanske kommer känslan smygande.

 • Malin
  november 27, 2019

  Känner igen mig, vet faktiskt inte om det blir varken bakat eller pyntat.
  Men jul blir det ändå.
  Och kanske kommer känslan smygande.