Kreolskans comeback

Hej hej!
 
Nuförtiden när jag letar recept kollar jag ofta på
bloggar, för det känns som att det är ett säkert kort
då jag inte tror någon lägger ut något som inte smakar gott.
 
Men ibland kollar jag i min gamla pärm med gamla recept,
som varit med sedan jag var tonåring. Skulle kanske rensa den,
men förra helgen hittade jag ett recept jag inte gjort på länge.
Kreolskans gryta.
 
Min fd man som jag har med Nathalie  kom på lunch med sin 
sambo, och dotter som vi var med till Palma i början av sommaren.
De skulle fira Olivias födelsedag lite i efterskott.
 
Ja, vi har väldigt god kontakt och har alltid haft. Inga hard feelings där inte.
Vi har rest till Thailand, och Trysil flera gånger, firat jul, födelsedagar tillsammans med dem.
 
Detta är vad jag förstått inte så vanligt och om jag jämför med skilsmässan från O`s
pappa så är skillnaden enorm, och för mig är det väldigt konstigt och tråkigt för Olivia som 
inte borde drabbas.
 
 
 
 
 
 
 
 
Mateus porslin hittar ni här 
Vinglas här 
 
 
 
Gjutjärnsgrytan hänger med sedan gammalt (present från de gamla svärföräldrarna)
 
 
Här kommer receptet på Kreolskans Gryta
 
Till 6 pers
900g Fläskfilé
3 stora eller 6 små starka korvar ex Kabanosse
1 burk syltlök
2 Burkar oliver
1dl hhackade conichons
2 röda strimlade paprikor
4-5 dl grädde
salt vitpeppar Mejram
Mjöl att reda med
 
Stek korvar i en stekpanna efter att du skivat dem.
Ta upp dem ur pannan
Putsa fläskfilen och stek den i stekpannan, salta peppra och ha på mejram och mjöl.
Ha i syltlök, paprikorna, den hackade gurkan och de delade oliverna.
Rör sedan i grädden och låt koka ihop.
Tillsist har ni i den stekta korven.
Smaka av och tillsätt gärna spat från syltlöken.
 
Jag hade pressad potatis och sallad till.
 
Ett gammaldags recept som jag gjorde på den tiden när Nathalie var liten
och det blev riktigt uppskattat och ett riktigt tabberas.
 
Så ett tips om ni ska ha gäster och vill göra ngt enkelt och gott.
 
Ha en skön Lördag
Kram Helena
 
 
 
 

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
  • Mamma c
    oktober 26, 2019

    Tack för det receptet. Såg väldigt gott ut.
    Kram Carin

  • Villa Ryttarängen
    oktober 26, 2019

    Från tiden då jag åt kött från fyrbenta så älskad jag den grytan. Idag ersätter jag fläskfilen med kycklingfilé. Mums! Ha en fin lördag! Kraaam Pia

  • Tina ME
    oktober 26, 2019

    Den där grytan är så god och det var evigheter sen vi gjorde den. Tack för påminnelsen :-). Ha en fin helg fina du! Kram //Tina

  • Nina
    oktober 27, 2019

    Å den grytan är ju supergod. Gjorde som du, dammade av receptet för en vecka sedan och bjöd goda och nöjda vänner…👍🏼😀

  • Nina
    oktober 27, 2019

    Å den grytan är ju supergod. Gjorde som du, dammade av receptet för en vecka sedan och bjöd goda och nöjda vänner…👍🏼😀

  • Veronika
    oktober 27, 2019

    Detta receptet måste jag testa – verkar väldigt smarrigt. Låter härligt att ni kan kan umgås med varandra – fast ni valt att inte vill leva med varandra! Precis som det ska vara! Ha en goer söndag!

  • Milla
    oktober 27, 2019

    Å vi har pratat om kreolsk gryta flera ggr på sistone och köpte en fläskfilé häromdagen (inte ofta nuförtiden!) som nog kan bli en kreolare. Min man älskar syltlök!
    Så härlig familjekonstellation du har! Det gör mig ont att förstå att din skilsmässa varit omvälvande – du förtjänar all glädje och omtanke framåt. Tänker varje gång att dina inlägg är så positiva och framåtskådande, stor Woman-Power på det! Kram **Milla