Heeej!
.
Häromdagen slog jag ju till och
bakade saffransbullar.
Inga vanliga lussekatter med russin i,
utan saffransbullar med smörkräm och florsocker.
Har gjort dom förut och jag bara älskar dom.
Gillar ni kladd i bullar måste ni bara prova dessa.
Här kommer receptet.
Ca 30 bullar. Jag fick dock närmare 40 st.
Smörkrämsfyllning
150g rumsvarmt smör
1 1/5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Rör ihop till en smet.
Klicka ut till drygt 30 klumpar som sedan fryses ca 1timme.
Deg
1/2 g saffran som mortlas med 1 tsk socker
50 g jäst för söta degar.
3 dl fingervarm mjölk
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk mortlade kardemummakärnor
1 krm salt
3 ägg
225 g smör, smält
12-14 dl vetemjöl
Smula ner jästen och ha på mjölk och smör.
tillsätt övriga ingridienser och mjölet sist.
ta lite i taget och ha inte i för mycket,
mina blev lite för torra.
Knåda ordentligt och låt degen jäsa under bakduk i 45 min.
Knåda degen på mjölad, väl rengjord bänk.
Forma degen till lagom stora bollar, som passar aleminiumformar.
Ta ut den frysta smörkrämen och tryck i en i varje bulle.
Låt jäsa under bakduk i 25 minuter till
Pensla med uppvispat ägg.
Ställ in i mitten av ugnen som har 250 grader.
Ca 7-9min
Häll ut dem på galler och låt svalna under handduk.
Pudra bullarna med florsocker, när de skall serveras.
Väldigt enkla att göra och väldans goda.
Tyvärr blev denna omgång en aningens torra,
men gissar att de kommer gå åt ändå.
Kram på er.
Helena
Villa Ryttarängen
november 22, 2017Åhh så goda dom ser ut. Jag fick detta receptet av min kollega. Fast jag har inte testat ännu. Kraaam Pia
Carin
november 22, 2017Så gott det ser ut. Tack för receptet.
Kram Mamma C
Adela
november 22, 2017Ska baka dem i morgon! Gjorde dem förra året med och de är GRYMT GODA!! 🙂
Massa kram!
Adela
Annika
november 22, 2017Mums, låter hur gott som helst. Bakade traditionella lussebullar helgen som var men eftersom döttrarna tog med några påsar hem så är de snart slut. Måste ta och baka dessa i helgen. Tack för recept. KramAnnika