Utflyktstips i Östergötland med hund.

Innehåller annonslänkar

Hej hej!

Jag blir en hejare på att upptäcka Östergötland, mer än Närke där jag bott så gott som hela mitt liv. Östergötland är oerhört stort, så ska man någonstans, så får man åka en bit. Jag tänkte slå ihop flera tips på nästan samma ställe. Vi delade upp dessa utflykter på två dagar, och det var för att vi åkte dit efter lunch. Hade vi åkt direkt på morgonen, hade vi hunnit med allt jag ska tipsa om nu.

Första utflykten, åkte vi mot Norrköping, då åt vi lunch på Löfstad slott. Att vi valde det stället var för att man fick ha med hund. Jag tittar alltid efter om hundar är tillåtna, man kan ju inte ha en hund i bilen på somrarna och är man borta från hemmet mer än fyra timmar, så kan man inte åka så långt.

När vi var mätta i magen, åkte vi ut till Arkösund, vilken pärla, vid havet. Jag tänker västkusten med alla turister, och hysterin med bilar och folk. Detta är ju minst lika mysigt, men inte alls lika mycket hysteriska turister, utan lagom. Vi strosade runt på bryggorna som följde berget vid hamnen där alla båtar låg. Väldigt mysigt att gå där. När vi gått ett tag, stannade vi till på ett av uteställena för fika, (är ju ihop med fikamannen nr 1). Tog varsin kanelbulle och kaffe. Hade varit mysigt att bo kvar, men hotellet var fullbokat, annars hade det funkat eftersom Doris var välkommen. Vägen från Norrköping ut till Arkösund, är hela fem mil, så det tar en stund. Så när vi kände oss klara, åkte vi faktiskt hem mot Vadstena igen.

Häromdagen, måste varit årets varmaste dag, då åkte vi till Söderköping, för att strosa runt i den gamla gulliga staden. Passade på att uppsöka toaletten på Söderköpings Brunn, blev helt tagen av det gamla fina hotellet, så vackert. Kollade upp att även där fick man ta med hund.

Sedan köpte vi glass, men vi vägrade köa för att handla på det berömda Glasstället, utan vi valde deras bakficka. Wow vilken gräddig och god glass, inte alls vattnig, som de är på många andra ställen.

Sedan åkte vi mot målet för dagen utflykt och det var till Rebloom, Beatas fina loppis som hon har i en stor lada. Jag är egentligen ingen loppistjej, det var jag när jag var ung, så jag har en massa loppade saker hemma. Men vilket fint ställe hon har, fina grejer, inte dyrt, ordning och reda, men framförallt, det doftar gott.

Man hade verkligen kunnat slagit sig ner i soffan med en kopp kaffe. Beata stod och gjorde så fina blombuketter utanför, så det fick jag iallafall med mig hem, så vacker bukett. Hon har även en webbutik, så där kan man gå in och kolla och beställa hem.

Här hittar ni hennes butik.

Sedan åkte vi hemåt, men stannade i Väderstad för att köpa med och färska räkor, som vi sedan åkte till båten och njöt av den underbara kvällen. Alltså det är så magiskt att bara gå ner till båten, det tar bara fem minuter att gå den korta biten.

Mina tallrikar kostar nu 14 kr här

En fantastiskt fin dag, men det blev bara glass i Söderköping och blommor hos Rebloom.

Mina skor hittar ni här, min linneklänning finns liknande här. Min blåvitrandiga klänning finns inte kvar. Men en annan snygg blåvit randig klänning hittar ni här. Glöm inte min rabatt, HELENAAUG24 får ni 33% rabatt på en vara och 5% på redan nedsatta varor.

Ha det gott, vi är på ny utflykt, denna gången lite högre upp, i Roslagen närmare bestämt.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
  • Yvonne
    augusti 10, 2024

    Visst är Östergötland vackert – massor med fina mysiga ställen.
    Ursäkta om jag verkar petig men det heter Arkösund.
    Ha det bra i sommarvärmen!

  • Annika
    augusti 12, 2024

    Tack för tipsen! Arkösunds hotell ser ju verkligen fint ut!