Pepparkaks smul med kolamousse

Innehåller annonslänk

Hej hej!

Nu skall ni få ett recept på en supergod dessert, som jag gjorde i går.

Jag började med att ha digestivekex och pepparkakor i en påse som jag hackade så det blev smulor. Smälte smör i en kastrull och hade i en påse saffran som jag mortlat lite först. När alt smält hade jag i smulorna i kastrullen och rörde om. Hade sedan i dem i fina glas.

Jag hade i dulche de leche (karamelliserad mjölk), philadelfia ost och grädde, samt lite vaniljsocker i en bunke. Vispade till en konsistens som skulle gå att spritsa. Spritsade utovanpå smulet, sedan ställde jag glasen kallt. Innan servering, garnerade jag med granatäpplekärnor och florsocker.

Receptet

Pepparkakssmul:

10 pepparkakor

5 digestivekex

50 g smör

1 pkt saffran

Mousse

1/2 dl dulche de leche (karamelliserad mjölk)

1 tsk vaniljsocker

2 dl vispgrädde 100 g färskost (typ Philadelphia)

Garnering: Granatäppelkärnor & florsocker

Väldigt god och jag serverade detta is vin till, vi hade detta som passade väldigt bra

Desserten serverade jag i dessa glas för 99 kr

Tips till helgen eller varför inte till julens festligheter

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Comments Yet.