Då var semestern igång, och det regnar.

Posted on

Hej på er!

Då var den efterlängtade semestern åter här, som jag väntat och längtat efter den sköna sommaren, men som alltid blir jag lite besviken. Jag har inte många krav, jag vill bara att det ska vara sommar. Jag älskar svensk sommar, iallafall när solen skiner. Ja antar att många som läst här inne länge, vet att jag älskar och är rätt beroende av sol.

Om det regnar ibland, gör ingenting, men tyvärr är det aldrig så, utan tvärtom, solen kommer en dag, sedan någon veckas regn och sedan ett par dagar sol.

Hur ska man kunna planera något?

P känner ingen som är så fokuserad på sol som jag, men jag tycke att jag känner många som är lika fokuserade på fint väder som jag.

Nu är iallafall fösta delen av min ledighet igång. Vi började som vi faktiskt brukar, tog en lunch på Sorella i Örebro, och då sken faktiskt solen, men sedan kom regnet, så det blev inga uteaktiviteter, denna fredag.

Veckan innan, hade jag mina söta barnbarn här ett dygn, och då sken solen, så det gick att bada.

När de var små älskade dem att plocka smultron, men nu har jag ett bigarråträd som är överfullt av söta bär, så nu är det en klar favorit hos mig och barnen. Vem tycker inte om bigarråer?

Något som också hör sommaren till är kantareller, vilket jag hittade när jag var ute med Doris, precis så det räckte till varsin svampmacka, som P gjort ordning när jag gjort sista jobbpasset i torsdagskväll.

Lerbäcksmaken är en kvalitetsmarknad, som går av stapeln första helgen i Juli, och mina småttingar stod där i år igen, med egengjorda nyckelringar, glasunderlägg, och en massa hembakat, de hade även kantareller som de rensat själva. Jag köpte kantareller och nyckelring, medans P gick banans på det hembakta, han är en riktig fikakille.

Det var riktigt kallt för alla knallar och oss, så när vi kom till Vadstena, var vi så frusna, så vi fick tända en brasa, jag somnade och sov så skönt till brasans sprakande, när jag vaknade var det 27 grader och jag höll på att svettas ihjäl.

Nu ska jag fokusera på att inte vara irriterad på vädret, nu ska jag fokusera på att vila, sova, läsa och lyssna på sommarpratarna.

Har ni någon favorit av sommarpratarna i år?

Vad har ni för planer i sommar?

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
  • Milla
    juli 7, 2024

    Alltså kan verkligen konstatera att det regnar mkt mer i Örebro än hos oss 9 mil österut. Du får emigrera 😆, men tyvärr inte så mkt mer sol här. Vi har några arbetsdagar kvar ( I alla fall ,mannen) och har lite projekt vi borde göra här hemma, men tidigt lördag drar vi till Milano och sen norrut upp i alperna. Är så taggad! Kram Milla