Innehåller annonslänkar till

Åhlens, Ellos, Newport och Mio

Hej på er alla!

Hoppas ni mår bra i sommarvärmen!? Ser på instagram att alla hittar på en massa trevligheter och alla verkar ta vara på vad sommaren har att erbjuda och det märks att pandemin har avtagit, hoppas det är för evigt.

När jag slutade jobbet i torsdags, tog jag bilen och åkte mot Vadstena. Han stod och väntade och vi tog båten ut och åt kvällsmat. Fredagen bjöd på lika fint väder, så vi åkte ut en stund på dagen också, innan vi var tvungna att åka hem för att förbereda för gästerna som skulle komma på kvällskvisten.

Det var oerhört varmt, så medans vi väntade på att gästerna skulle dyka upp, blev det en gindrink i solen. När de kommit började vi med Champagne och småplock, innan huvudrätten kom in. Jag hade frågat om det var något de inte åt, eller tålde, men de åt allt, så P hade fria händer. Jag var sugen på Paella, som jag egentligen trott att jag inte gillade, men när jag fått smaka P´s paella, insåg att jag gillade jättemycket. Nu visade det sig att min väninna kände samma sak. Hon var nog lite skeptisk, men när hon väl smakat, höll hon också med om att det smakade fantastiskt gott.

Efterrätten blev en jordgubbs Tiramisu, som serverades i glas.

Vi satt ute länge, men vi kröp in när mörkret föll, mest för att det var en massa små djur som ville åt en del av oss.

Vid tvåtiden var det dags att följa gästerna till deras kryp in för natten, och vi skulle upp tidigt nästa morgon, så det blev att snabb sova en stund.

Vi hämtade dem vid tiosnåret nästa morgon, solen sken, men det blåste en del, så det blev en guppig tur ut till ön Fjuk. Vi skulle vara där i tid så vi fick bästa platserna i och med att båten är för liten att sitta och äta och sola i, om man är några stycken. P hade med sig grillen, så det blev brunch på hög nivå. De hade med sig en drönare. Kan säga att Doris blev heltokig när drönaren började flyga, hon skulle prompt försöka ta den. Hon älskar champagnekorkar och nu också drönare……..

Vi låg och solade och badade till sen eftermiddag. Vi hade inte känt att solen tagit, eftersom vinden kylde oss. Men vi hade så mysigt. Ön har en liten fyr som man kan gå till och därifrån ha världens utsikt. Ett utedass finns på ön och likaså grillplats för dem som vill det. Det man däremot inte få, så är det att tälta, men sova i en båt kan man absolut göra, vilket jag tror en del hade gjort, då det var några båtar som låg där när vi kom. Min väninna hade så fina klänningar den ena av märket Part two och den andra har några år på nacken, men ni hittar liknande här. Fina plastvinglas finns här just nu på rea. Annars hittar ni superbilliga vinglas i plast här.

Ja ett dygn att minnas länge och lägga till i minnesbanken i vinter när man längtar efter sommar.

Ha det gott allesammans.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 Comments
 • Mia
  juli 18, 2021

  Vilken gourme kock du har , skulle gärna komma på en måltid 😄

  • Camilla
   juli 18, 2021

   Så härligt med en tur till Fjuk. Så vackert, Vättern är ju helt underbar! Jag håller med dig, upp tidigt för att få en bra plats, på sitt favorit badställe.
   Njut av kärlek, sol bad!
   Du har en så trevlig blogg!

   • helenavi
    juli 19, 2021

    Tack Camilla! Har du varit på Fjuk? Hälsningar Helena

  • helenavi
   juli 19, 2021

   Hej Mia! Ja han är så duktig med mat, eller han är duktig på allt verkar det som🥰

 • E
  juli 18, 2021

  Så underbart! Igenkänning på det där att vara uppe i tid för att få bra plats på de östgötska klipporna! Min äldsta har blivit med båt så det blir nog lite sjöliv på semestern för mig oxå fast i Mälaren detta året! ⚓️

  • helenavi
   juli 19, 2021

   Hallå! Har du varit mycket på Vättern? Gissar att Mälaren är helt ok också! Hälsningar Helena

   • E
    juli 20, 2021

    Nej, inte Vättern. Vårt sommarhus ligger mellan Linköping o Kisa och den sjön har oxå åtråvärda klippor, därav min kommentar.

    • helenavi
     juli 20, 2021

     Aha antar att det är Sommen?

     • E
      juli 20, 2021

      Nej Drögen heter den lilla sjön 😃

  • Camilla
   juli 21, 2021

   Nä jag har aldrig varit på Fjuk. Men på Sandön och Lilla Rökna(Rocknen). Rökna säger vi, östgötskts uttryck kan jag tro. På Rökna är det ju, klippbad, där även segelbåtar kan gå in. Vi har våra favorit bad norr om Motala.