Firande av en 20 och 9 åring

Innehåller annonslänkar till

Cervera och Mio

Hej på er!

Vilka fantastiska dagar vi har just nu, september visar sig från sin bästa sida och det mår jag väldigt bra av. Känner annars en stor oro över vart elpriserna tar vägen och räntorna. Jag har rörligt elavtal och det har jag haft så länge jag kan minnas, men i år hade man ju velat ha bundet avtal. Räntorna är bundna ett och två år till, sedan får man nog räkna med lite högre räntor.

Minns när jag hade 17% i ränta på bostadslånet, då hade man ju inte så mycket lån, men man tjänade inte så mycket heller, och visst klarade man sig då.

I måndags fyllde min lilla tjej 20 år, oj oj vad tiden springer iväg, känner att jag inte riktigt hinner med. Hon ville bara ha ett litet kalas, då hon inte gillar att stå i centrum. Så det blev med mormor och morfar och hennes storasyster m familj.

Vi firade henne i söndags och hon hade önskat födelsedags mat, så det blev grön ärtsoppa med pilgrimsmussla till förrätt och anka med apelsinsås till huvudrätt och äpple cheesecake till efterrätt.

Paket fick hon, och hon verkade väldigt nöjd. Hon fick dessa och en sådan här. Av mig fick hon den här och att få rummet ommålat och fixat av P.

Det blev dåligt med fotograferande under dagen, så inte ens födelsedagsbarnet fastnade på bild.

Stora dottern och hennes fina familj fastnade på bild. Barnbarnen har hunnit bli så stora de också. Det är väl bara jag som stannat i ålder……….

Hittade en gammal bild på mig och mina flickor. Nathalie är i kring den ålder som Olivia är idag, och jag är lite över 40.

I tisdags var det dags för lilla Doris att fylla 9 år. När jag hämtade henne på dagis och sa att hon skulle få paket när vi kom hem, så fick hon jätte bråttom till bilen. När vi kom hem gjorde jag råbiff till henne. La maten och paketen på golvet och när jag sa varsågod, valde hon paketen med leksaker i framför råbiffen med äggula i. Trodde jag väl aldrig, hon som älskar mat och särskilt nötfärs och äggula.

Ni kanske såg filmen på instagram som jag la ut?

Idag är det torsdag och jag är ledig. Har varit till tippen med en massa skräp, känns så skönt att få slänga, sådant som bara ligger och skräpar. Nu skall jag snart på läkarbesök och ikväll ska P och jag äta lite helgmat, eftersom jag jobbar i helgen.

Funderar ni något på elpriser, räntor, drivmedelspriser och matpriser, eller är det bara jag?

Må så gott.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
 • ingrid
  september 22, 2022

  elpriset ..man får ju ont i magen ..visserligen har jag värme och vatten i hyran men en ökning från 45 öre / kwh på hushålls elen till nu 334 öre / kwh är inte alls kul har haft låst i 2 år men så klart går avtalet ut nu 30 sept ..fyyy ..de pengarna hade jag hellre lagt på julklappar …ååå lilla Doris ..såg filmen på Instagram ..sååå gullig

 • E
  september 22, 2022

  Ja fy för alla stigande priser och räntor! Man kan få ont i magen för mindre… precis som du minns man tvåsiffriga räntor på huslån och småbarn som kostade så nog skall man väl klara det nu tänker jag men vill helst leka struts 🙈

  • Agnetha
   september 23, 2022

   Jaaa himmel vilka oroliga tider nu. Kriget som aldrig verkar ta slut, elpriset, matpriset som bara stiger, räntor. Klart man oroar sig. Bor ensam i mitt hus sedan 10 år tillbaka och har ansvar för allt med hus/bil o s v . Har funkat bra hittills men nu känner jag en stor oro för särskilt elen. Maten kan jag nog ”trolla” rätt bra med. Men elen? Vill verkligen inte frysa mig igenom kommande halvår, vill också kunna baka o laga mat. Vilket innebär att ugn/plattor måste va på….Du är inte ensam ☺️//Trevlig helg