Innehåller annonslänkar
Heej och god fortsättning alla fina följare.
2025 är här med en rejäl vinterskrud och kyla. Det är väl mysigt för alla jullediga barn, tänker jag. Vi har haft det rätt hektiskt, men så mysigt ändå. Vi började vårt nyårsfirande den 30/12, när vi hämtade Tina och Per på Mjölby tågstation. Fick meddelande vid lunchtid att alla tåg som skulle söder om Stockholm stod stilla pga ett elfel. Nu löste det sig förvånansvärt snabbt för att vara SJ, så det var ju tur.
Tina ( som bloggar här) och Per ville bjuda oss på middag, och eftersom varenda restaurang var stängd dagen innan nyår, så ville de bjuda på skaldjur från Marcuskräftan i Väderstad. Det var många som tänkt likadant, för det var väldigt mycket folk där och handlade. Vi hade förbeställt deras skaldjursplatå med allt som tänkas kan på. Sedan hade de med sig champagne, som vi hade till.
När vi kom fram till Rosa huset i Vadstena, fick de installera sig på deras rum, och när de kom ner fick vi tjejer en aperol spritz och killarna tog en GT. Efter lite babblande ville vi njuta av de fina skaldjuren och tillbehören.
Jag är en älskare av skaldjur, och mina favoriter på denna platå, var hummern, havskräftorna, räkorna. Till och med krabbklorna var supergoda, bara svåra att ta sig in i, tur vi hade en sådan här som var mycket bättre än en tång. Det blev så gott som tabberas, alla verkade lika galet förtjusta i skaldjur.
Detta skaldjurs setet skulle jag vilja ha, då klarar man sig att komma in i alla de olika skaldjuren
Det enda vi valde bort var faktiskt rökta räkor.
Det blev inte så sen kväll, kocken skulle ju upp tidigt, så vid 23 gick vi och la oss. När vi vaknade dagen därpå, då hade P varit och köpt färska frallor och gjort en äggkaka med lax i, och så andra tillbehör.
Sedan ville kocken vara ifred i köket, så vi tog en promenad i Vadstena, och hamnade på Hamiltons bageri, så mysigt att sitta där och dricka kaffe och ( ta en bulle) till. Sedan traskade vi hemåt och då hade P lagat en potatis och purjolökssoppa, med knaperstekt bacon till.
När lunchen var intagen, fick gästerna gå och ta sig en powernap, medans kocken fortsatte i köket och jag dukade.
Klockan 18, ringde det på dörren och flera gäster kom, och vårt nyårsfirande kunde börja. Tar det i ett eget inlägg. Tinas blogg kan ni läsa här.
Hoppas ni andra hade ett fint Nyår, vare sig ni firade, jobbade eller bara såg nyår som vilken dag som helst.
Kram på er
Helena
Anette
januari 4, 2025En underbar nyårsfest, P är ju en mästerkock. Kollade in din väns blogg så fick där se resten av menyn.
Jag tittar på dina bilder med ett uns av avundsjuka. Själv låg jag nerbäddad med flunsan under helgen.
Nu tar jag mig an 2025.
God fortsättning
Annika
januari 4, 2025God fortsättning! Och vilka rätter han lagar P, blir nästan lite avundsjuk. Vi var hemma själva på nyårsafton, i år hade vi beställt catering och det var jättegott förutom desserten som blev lite för mycket.
Ha det fint!