Mot Röckna och Ombo öar

Posted on

Innehåller en annonslänk till

Cervera

Vår lilla båtluff fortsatte på söndagen. Vi åkte från Askersund på förmiddagen och åkte mellan öarna nedåt på västsidan. När vi kom till Lilla Röckna hittade vi en jättemysig vik. Vi har en jättebra bok som visar var det är lätt att ankra upp, där det inte är så många grund. Visst kan vi se på båtens sjökarta också, men boken berättar lite mer detaljerat. Hamnguiden 9 heter den och finns även att ladda ned.

Vädret var inte jättebra, men det var varmt iallafall, så vi ankrade upp, så vi kunde gå iland med Doris. Hon är inte supertaggad på att åka båt, särskilt inte när vi drar på. Håller henne i famnen, men det hjälper inte. Så nu när vi klev iland, så vägrade hon gå på båten igen. Hon satt som en tjurig tant och blängde på oss. Inte ens när vi åt lunch ville hon komma på båten, så hon fick sitta på ön och blänga på oss.

När vi väl skulle åka, så fick vi tvinga med henne. Färden gick vidare till Ombo öar och Djäknesundet. Men eftersom vädret var sådär och vi började få hemlängtan, så åkte vi bara in och kollade hur det såg ut, och jag säger bara det, att dit vill jag verkligen igen, när vädret är fint.

Nu har vi varit hemma några dagar och tvättat och laddat om. Jag har min lilla dotter här, som jag fått rå om en stund. Känns bra i mammahjärtat.

Min fina lampa som jag beställde i Juni, har äntligen kommit, efter att jag fått ringa kundtjänst och efterlyst den. Den kommer bli så bra på båten, här hittar ni den

Nu laddar vi för andra delena av veckan som kommer avnjutas i vänners sällskap.

Må så gott allesammans

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
 • E
  augusti 3, 2022

  Är hamnguiden 9 bara för Vättern eller är det även för tex Mälaren! Stackars Doris, hon kanske blir sjösjuk?

  • helenavi
   augusti 3, 2022

   Hallå! Boken är för Vänern och Vättern bla minns inte vilka mer det var. Men det finns olika för olika sjöar. Ja hon är nog sjösjuk. Det går bra när vi står still, men inte när vi åker fort.
   Kram Helena

 • Sallys hus
  augusti 4, 2022

  Låter som magiska dagar vännen ❤️
  Ha en underbar fortsatt vecka 😘
  Gissar att vi hörs av snart 😜❤️

  • helenavi
   augusti 4, 2022

   Tänkte precis på dig tiden när du postade detta. Det gör vi, vännen❤️