Några dagar i Sälen, där det mesta hände

Posted on

Hej hej på er!

I torsdags åkte jag, P, och hans son med flickvän, samt Doris till Sälen. Bilen var fullproppad, och då hade vi inte några skidor eller pjäxor med. Tur det finns takboxar. Vi kom fram precis innan det mörknade, och vi bodde i en liknande lägenhet som förra året, med ski in, och ski out. Perfekt när man skulle åka hem till Doris.

Jag var tveksam om jag skulle åka skidor, eftersom jag är lite harig och väldigt höjdrädd. Men eftersom flickvännen endast åkt skidor en gång tidigare, så tänkte jag att då kan hon och jag åka snälla backar, blå och gröna, så kan P och hans son åka där de vill. Vi hade en bra första dag, bara vädret som kunde varit bättre, men ingen blåst och lagom kallt så gick det bra ändå.

Första kvällen åt vi P´s chiligryta som han hade med, så god med bröd och tacochips till.

Så här långt flöt allt på som det skulle. På kvällen tog vi skidbussen till Hundfjället, vi hade bokat bord på en restaurang. Här gick nog allt fel som kunde gå fel. Vi skulle beställa vad vi ville dricka, och efter att ha beställt det, så kom de in och sa att vinet vi beställt var slut, så vi var tvungna att välja ett dyrare vin. När vi sedan beställt maten, två förrätter och fyra varmrätter. När förrätterna kom in, fick två i vårt sällskap veta att det de beställt var slut, så de fick välja ryggbiff. Det dröjde och dröjde och dröjde. Tillslut kom de och bad om ursäkt att det dröjde och sa ca 10 minuter till. Där började P må illa och hamnade på toa, han meddelar från toan att vi måste avbeställa hans mat. Vilket vi gjorde, och får då veta att det kommer dröja ännu längre att få vår mat. Vi fick in lite nötter och mandlar. Till slut kommer de in med våra ryggbiffar, vi smakar och känner att det är iskallt. Så när de kommer med gratängen, får de ta ut ryggbiffen. Vi smakar på gratängen och den är inte genomkokt, så när de kommer med ny ryggbiff, får de ta ut gratängerna. Då erbjöd de pommes istället som skulle gå fortare. De nya ryggbiffarna som var varma i alla fall, var som skosulor och gick knappt att tugga på. Servitrisen var något stressad och bad om ursäkt så många gånger. Det hela slutade ändå bra, vi behövde bara betala för drinkarna som ungdomarna beställt in. Vi gick från restaurangen för att hämta P, som inte mådde bra. Tog bussen hem, och bäddade ner honom, som sedan hade en svår natt på den enda toaletten vi hade. Gissa om jag var uppe och skurade hela badrummet, innan vi andra kunde gå in.

Så dag två var det ungdomarna och jag som drog iväg mot Hundfjället för att åka där. Solen tittade fram denna dag och då är det ju helt fantastiskt att åka skidor. Rätt vad det var, kom mina gamla vänner åkande, de kände igen min jacka…. Vi tog liften upp till Lyktan och åt lunch ihop, och hade så mysigt någon timme, innan det var dags för lite skidåkning. P låg hemma och sov, och var helt utslagen.

På kvällen, gjorde vi hemmagjord kebabpizza, och hade det mysigt hemma i stugan. P såg vi knappt till, han sov.

Nästa dag var det dags för hemgång. Jag var lite nervös för om någon skulle blivit smittad, men hemresan gick bra, och jag hoppas det går bra, för magsjuka är bland det värsta jag vet. Däremot har jag blivit jätteförkyld, så det kanske blev det jag fick istället.

Nu väntar påskveckan och och idag är det våffeldagen, blir det någon våffla hos er?

Kram på er Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
 • Milla
  mars 25, 2024

  Oj vilket oflyt på restaurangen! Var det den kända med ett herrnamn måntro, där var i alla fall maken med sitt gäng och åt ryggbiff på fredan hörde jag men de hade nog flyt med maten. Alltså, det är nästan bäst att äta egen mat i sin stuga 🙂 urk för överbelastade restauranger.
  Vi ska äta våfflor idag på jobbet, en tradition. Fast är inte själv inte så förtjust i det, får se om det blir någon. Halloumivåffla är gott!

 • Rita
  mars 26, 2024

  Usch, så trist med dålig service och mat. Att därtill åka på magsjuka är ju inte det trevligaste. Tur att ni övriga klarade er.
  Det blev inga våfflor på våffeldagen, det tar vi till påsk då vi är i våran stuga och tillagar i våffeljärn över öppen eld.
  Önskar dig en glad påsk 🐣