Hej vänner!
Ni är många som hört av er (ja, rabarbermargaritan slog visst ner som en smakexplosion i era flöden!) – så här kommer det efterlängtade receptet på P:s berömda rabarbermargarita. En drink som smakar sommar, semester och “kan jag få en till, tack”.

P har nämligen ett ess i rockärmen – han kokar en syrlig söt sirap på rabarber och jordgubbar, som sedan får bo i kylskåpet tills det är dags att skaka loss. Bara det är ju genialiskt.



Så här gör du
Förberedelser:
– Koka en sirap på rabarber och jordgubbar. (Inget exakt recept här – P går mest på känsla och kärlek.)
– Låt den svalna och förvara i kylskåpet.
Till ett glas margarita behöver du:
- 4 cl tequila
- 2 cl Cointreau
- 2 cl färskpressad limejuice
- 6 cl av den magiska rabarber-jordgubbssirapen
- Is
- En limeklyfta
- Flingsalt
- Gärna ett martiniglas (för känslans skull)
Gör så här:
- Fukta glasets kant med limeklyftan.
- Doppa kanten i flingsalt – det är både snyggt och smakfullt.
- Häll alla ingredienser i en shaker tillsammans med is.
- Skaka så pass kraftigt att det känns som semesterträning.
- Sila upp i glaset och garnera med något snyggt – P körde på jordgubbar, men du gör som du vill (rabarbersnurror? En liten parasoll?).
Sen är det bara att luta sig tillbaka, ta en sipp – och låtsas att du sitter vid vattnet med sommarvinden i håret.
Skål och lycka till!
Kram Helena
What do you think?