Recept på rabarbermargarita

Posted on

Hej vänner!

Ni är många som hört av er (ja, rabarbermargaritan slog visst ner som en smakexplosion i era flöden!) – så här kommer det efterlängtade receptet på P:s berömda rabarbermargarita. En drink som smakar sommar, semester och “kan jag få en till, tack”.

P har nämligen ett ess i rockärmen – han kokar en syrlig söt sirap på rabarber och jordgubbar, som sedan får bo i kylskåpet tills det är dags att skaka loss. Bara det är ju genialiskt.

Så här gör du

Förberedelser:
– Koka en sirap på rabarber och jordgubbar. (Inget exakt recept här – P går mest på känsla och kärlek.)
– Låt den svalna och förvara i kylskåpet.

Till ett glas margarita behöver du:

  • 4 cl tequila
  • 2 cl Cointreau
  • 2 cl färskpressad limejuice
  • 6 cl av den magiska rabarber-jordgubbssirapen
  • Is
  • En limeklyfta
  • Flingsalt
  • Gärna ett martiniglas (för känslans skull)

Gör så här:

  1. Fukta glasets kant med limeklyftan.
  2. Doppa kanten i flingsalt – det är både snyggt och smakfullt.
  3. Häll alla ingredienser i en shaker tillsammans med is.
  4. Skaka så pass kraftigt att det känns som semesterträning.
  5. Sila upp i glaset och garnera med något snyggt – P körde på jordgubbar, men du gör som du vill (rabarbersnurror? En liten parasoll?).

Sen är det bara att luta sig tillbaka, ta en sipp – och låtsas att du sitter vid vattnet med sommarvinden i håret.

Skål och lycka till!

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

No Comments Yet.