Skaldjur från Markuskräftan

Innehåller annonslänkar till Cervera

Newport, och Lexington

Hej hej!

Igår tog vi en långpromenad till Tycklinge. Det är en fin gångväg längs Vättern där man kan se mycket fåglar. Halvvägs kommer man fram till en strand, där även hundar har tillåtelse att bada vid ena sidan av stranden. Detta uppskattas numera av Doris. Hon kliver rakt i utan mankemang. Hon förstår nog att hon blir ordentligt avsvalkad av att doppa sig. Det är inte så att hon simmar, men hon kliver runt i vattnet och när hon är nöjd kommer hon upp och såklart måste hon rulla sig i sanden.

Vad som fanns mer vid stranden är en segelbåt som gått på grund i början av sommaren, men som ligger kvar där den ligger. Undrar så vem som vill ha en förlist segelbåt ligga en hel sommar och få allt förstört. Förmodligen är det hål i skrovet, så man måste säkerligen bärga båten. Frågan är vem som äger båten eller vem som ska betala den räkningen?

Efter det åkte vi en sväng och gratulerade P´s pappa med en hink av kräftor Markuskräftan i Väderstad, som btw fått bästa i test av Svenska dagbladet. Vi köpte med oss havskräftor och räkor därifrån också, som vi svullade av på kvällen.

Vi kunde sitta ute för det var otroligt skönt väder.

P´s snygga fat kommer från Ikea, kräftfatet från Kopp & Kanna i Vadstena, likaså servetterna. Kräftbestick hittar ni snygga här. Annars finns snygga servetter här. Tygservetter på dunder rea här. Hittade precis ett fat som gärna skulle få bo hos mig, men det var fasligt dyrt, så det får nog vara.

På kvällen blev det en fin promenad längs vattnet i Vadstena, så vackert och rofyllt

Idag hoppas vi det spricker upp, så vi kan bege oss ut på sjön en stund.

Ha det gott,

kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Comments Yet.