Stressfritt

Annonslänk till Mio.

Hej hej!

Hur har ni det i stugorna? Jag har det lugnt och skönt, ingen stress alls. Har varken gjort julskinka, köttbullar, Jansson eller revben i år. Nej jag har skumtomtar, skivad julskinka och snart några egengjorda sillar. Känns en aning konstigt, måste jag säga. Jag och min väninna funderar och reflekterar hur saker ändrar sig när barnen blir äldre och man har skilt sig, hur sjutton man får till allt, inget blir sig likt.

Jag är ju en sådan människa att jag skulle vilja slå ihop alla konstellationer, med exfruar, exmän, svågers familjer, bonusbarn, kusiner, ja ni förstår. Jag ogillar upplägget att man får sin tid när man kan ses, just för att alla har så många som skall få sin del av julkakan. Varför inte slå ihop allt. Ja nu går det ju inte just nu, men om det inte funnits någon pandemi. Ja nu tror jag ju inte det skulle funka annars heller, tänk vad rörigt. Nej det är nog bäst att det är som det är, och att man utnyttjar alla dagar under julen. Bara ingen behöver sitta själv, som inte vill det förstås.

Det mest stressiga jag haft, har varit att slå in paket.

Höll väl på att leta ihjäl mig efter ett paket igår. Jag visste att jag hade sett det nyligen, men efter flera varvs letande, var till och med i jullådorna och letade, gav jag upp. Tänkte ja ja, det kommer väl fram till våren kanske. Men efter en stund när jag börjat tänka på annat, då slog det mig att det låg kvar i bilen. Jag hade aldrig tagit in paketet. I år har jag iallafall koll på vilket paket som hör till vem.

Som ni kan se har det fortfarande inte kommit någon grankjol eller korg. Grankjolen är det ju rabatt på, men gissar att de säljs ut efter jul.

Gissar att många ska ut och handla det sista idag, känns skönt att inte behöva ge sig ut i det vimlet, i dessa tider.

Ta det lugnt, det ni inte hinner, hinner ni inte, och det blir jul ändå.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
 • Milla
  december 23, 2021

  Här är det ganska stressfritt med. Jobbar ett par timmar idag, sen ska vi städa lite snyggt och ta fram liiiite julpunt. Och göra mat tills imorgon då vi firar hos min syster och ska ta med en del. Vi äter alltid Jansson på uppesitterkvällen, så det blir det till att fixa i ordning. Älskar Jansson så det får bli en måltid i sig. Jag tänkte på det där med firande häromdagen då vi sågs över en lunch några tjejer. Vi är i lite olika faser, någon har barnbarn men de flesta halvvuxna barn o några med egna partners. En tjej har inga syskon, gamla sjukliga föräldrar och är frånskild och barnen skulle fira med sin pappa, så hon sitter själv… Jag är förstås glad att jag har mina föräldrar kvar o mina två syskon o alla våra 6 barn i olika ålder. Av någon anledning så har ingen av syskonens respektive så mkt kontakt med sina familjer så det firas alltid på ett håll. Och jag tänker på alla de som har ”dysfunktionella” familjer där man inte orkar/vill/kan få ihop det och hitta ett gemensamt firande, men kanske är det så att även sånt förändras med tid, tillslut kanske det går att få ihop det.
  Stor julkram till dig Helena ! ” Milla

 • E
  december 24, 2021

  Jag undrar var nötknäpparen är inhandlad? Har varit ute efter en i guld och inte hittat.

  • helenavi
   december 24, 2021

   Den är från Newport 😍