Ta vara på sommaren, fast man jobbar

Posted on

Innehåller annonslänkar

Hej på er solstrålar – semesterfirare eller ej!

Jag gissar att många av er just nu glider runt i semesterläge, dricker iskaffe, går barfota och har tappat bort vilken dag det är. Själv? Jag räknar ner dagarna tills det är min tur att checka ut och koppla bort väckarklockan. Men! Jag unnar er verkligen solen, värmen och vilan – det är ju ändå ingen självklarhet i vårt avlånga väderlotteri till land.

Själv försöker jag suga ut varenda droppe av sommaren de dagar jag är ledig. Häromdagen hade jag den stora äran att få besök i Vadstena av min ena dotter och hennes kille. Tyvärr var vädret mest “tack men nej tack”, det blev en god sommar drink, god mat istället, sammaväder nästa dag, men vi styrde om planerna och checkade in på Klosterhotellets spa istället. Inte så dumt det heller – lugnt, varmt, bubbligt och nästan folktomt. Precis som jag gillar det. Inga slagsmål om relaxstolar eller trängsel i ångbastun – bara lugn och ro.

Några dagar senare, när solen plötsligt kom på bättre humör, slutade jag jobbet och styrde bilen direkt mot Vadstena. Där mötte jag upp Nathalie och barnbarnen. Vi drog till båten – Milian fiskade ivrigt från bryggan medan vi andra förberedde kvällens höjdpunkt: räkfrossa! Ja, ni hör ju. Barnen tog sig ett dopp från båten och vi åt räkor tills vi nästan fick skaldjurskoma. Så mysigt att få hänga allihop, sedan traskade vi mätta och glada hem till det rosa huset.

Nästa dag inleddes med en riktig drömfrukost under äppelträden i P:s fina trädgård. Medan vi väntade in min yngsta dotter, passade jag, Nathalie och Alicia på att göra stan i Vadstena. Och ja – det blev lite shopping.

Min blus hittar ni här och klänning hittar ni här

När Olivia kom puttrade vi iväg med båten till en sandstrand i närheten. Perfekt för både badsugna barn och lilla Doris, som älskar när hon får komma i land springa och hitta pinnar i sanden. P hade slängt ihop en helt otrolig pastasallad, och barnen badade i evigheter med Olivia. Själv doppade jag mig väldigt snabbt– det var över 20 grader i vattnet men kroppen sa ändå “nä, tack”. Vill helst ha något varmare.

När vi kände oss klara puttrade vi hem igen, och kvällen avslutades på bästa sätt: hemmagjord pizza i P:s egna pizzaugn. Jag säger bara – lyxigt värre!

Sedan åkte hela gänget hem till sitt, och kvar blev P och jag – med en ledig dag till i bakfickan. Den använde vi till ärenden (jo, det måste ju också göras) och med schnitzel-lunch på Mjölby Stadshotell. Åkte förbi Skedevi gård, där de har självplock av både jordgubbar, björnbär, hallon, och blåbär. Dit får vi åka en annan dag för lite plock.

Och sen? Hemåt – redo för ännu en jobbhelg.

Men vilken härlig paus det blev ändå – med mycket skratt, bad, mat och kärlek. Och snart… snart är det min tur att gå på semester!

Har tre jobbdagar kvar.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

1 Comment
  • Monika
    juli 15, 2025

    Vi hade också räkfrossa med räkor från Marcuskräftan häromdagen, så goda. Vi orkade inte äta upp alla så det blev räkor till frukostäggen nästa morgon också, inte så dumt. Tycker det låter bra när du skriver yngsta dottern etc istället för minsta och största dottern som jag associerar med storlek och inte ålder.
    Kram