Att vara här och nu.

Hej på er!
Något jag får lära mig
hos arbetspsykologen
för att kunna stressa ner
är 
att vara här och nu
 
Och det kanske låter enkelt,
men för mig som just nu är
i ett stressvakum
är det oerhört viktigt
 att tänka och känna efter 
och göra en sak i taget.
 
 
Ta det lugnt och göra saker
jag mår bra av.
Sedan var det viktigt
 att 
jag ger mig ut
på promenader
där jag ska tänka;
 
på vad jag ser
vad jag känner
vad det doftar
det är avslappning för kroppen
som just nu är i obalans.
Kroppen strävar efter balans 
och får vi inte balans
blir vi sjuka.
Min kropp är i obalans
och
 symtom jag fått
är
ett skyhögt blodtryck
som i längden inte är bra för
hjärta hjärna och kärl.
Migrän som de tror
beror på stress.
Minnesförlust som
kommer av stress.
Allt det här vet ju de flesta.
Även jag som jobbar som sjuksköterska.
Sen att leva i balans
är inte alltid så enkelt.
Det handlar om hur man är som person
vad man har med sig i bagaget
vad som händer runt omkring
och vilka egna copingstrategier man har.
Så nu måste jag ta hand om mig
lära mig vad som är bra för mig.
Något som också var viktigt för mig var att jag är
tvungen att bli mer 
EGO
Det är det svåraste för mig, eftersom jag alltid tänker på
alla andra i första hand.
 
Och glömmer bort mig själv.
Japp, det är ju lätt som en plätt!! ??
Jag ska jobba på, tänker inte slås ner av 
STRESS
Kram på er alla.
Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
 • Milla
  augusti 11, 2013

  Jag är glad över att du skriver om det här Helena. Jag har tänkt en hel del på det sista veckan. Och konfronterats med min egen sömnlöshet och ångest som eskalerat en hell del. Att jag måste ta tag i det. Jag vet ju om det där med mindfulness, och är rätt bra på egobiten, men det behövs nåt radikalt. Det är svårt att veta hur man ska tackla det, när man mår fysiskt bra och får höra hur fräsch man ser ut satäng det tickar inuti. Du vet säkert vad jag menar. Kram Milla

 • Heja du! Stor kram Nilla

 • Channal
  augusti 11, 2013

  Terapin i Familjeband gav mig mycket. Jag trodde jag var mindfull! Men oj vad jag lärde mig att tänka o se på ett annat sätt! Det har hjälpt mig oerhört mycket! Det kommer inte på en gång! Det tar o får ta tid… Tänker på dig!!! Var rädd om dig och bra att du har tagit hjälp utifrån!

  Kärleksfulla StyrkeKramar Anna

 • åse
  augusti 11, 2013

  Ta hand om och var rädd om dig. Jag har varit där.

  Kram vännen

 • Välkommen Hem!
  augusti 11, 2013

  Att tänka på sig själv är ju inte det lättaste. Är urdålig på det själv. Men du kommer att fixa det här! Heja dig!
  Varma styrkekramar till dig! Judita

 • Maria
  augusti 11, 2013

  Vad bra att du fått bra hjälp Helena!
  Kloka ord, det där men kanske inteså lätt att bara ändra på livs-situationen över en natt… Låt det ta tid, det viktigaste är att du är medveten om din hälsa. Ta hand om dig och gör nu det där du mår bra av. Fota kanske? Gissar att bloggen kan vara bra för dig, om du inte ser det som en press att leverera inlägg förstås 😉
  Bilden på dig är kanonvacker! Fler som är bra på att fota, eller har du använt fjärrkontroll kanske?
  Tack för dina ord hos mig, de värmer, eftersom jag inte alls är bekväm med att visa mig på bloggen 😉
  Att ”klä upp mig” är ett sätt för mig att fånga dagen, att göra lördagens middag lite mer festlig . Mår lite bra av det faktiskt! 😉 🙂
  Kram på dig vännen!
  /Maria

 • PIAZZAN
  augusti 11, 2013

  Vad bra att du fått hjälp , det kommer hjälpa de där tankarna på rätt spår igen…:)…ta det sakta bara …

  VARM KRAM
  Pernilla

 • Villa Björkenäs Backen
  augusti 11, 2013

  Hej på dig Helena !
  Så viktigt det är.
  Många vet om allt detta men det är inte alltid så lätt leva efter det.
  Men det viktigaste är att du blir bra!
  Ta hand dom dig och lev i Nuet så gott som det går !

  Att tänka först innan du säger Ja !
  Jag är likadan själv. alltid alla andra i första hand. Jag lär mig också varje dag.
  Ego får jag försöka vara på ett gott sätt.

  Må så gott och skönt att du xår hjälp ! Kram

 • Villa Björkenäs Backen
  augusti 11, 2013

  Varma Styrkekramar !!!!

 • Lady-G
  augusti 11, 2013

  jag borde träffa någon som kan hjälpa mig med. Och ja det är viktigt det där du talar om. Så viktigt.
  Kram och ta hand om DIG!

 • Enkel stil
  augusti 11, 2013

  Så fin du är. Här sitter jag i samma blus fast min är grålila. Kramar Anita

 • svart vitt och rött
  augusti 11, 2013

  Tänkvärt! Viktigt, men inte lätt alla gånger. Man får helt enkelt tänka på det hela tiden och verkligen leva efter det också. Ha det gott!

 • mammaxtre
  augusti 11, 2013

  Tyvärr känner jag ju igen mig. Men det positiva är att både du och jag är medvetna. Då har man kommit åtminstone en bit på vägen.

  Jag köpte Kristin Kaspersens bok. Den rekommenderar jag dig. Den var/är bra för mig och jag tror att den kan ge dig en hel massa också. Hon har också befunnit sig i en liknande situation.

  Sköt om dig

  Kram

 • A House With A View
  augusti 11, 2013

  Vilka jättefina foton av dig du vackra 🙂 Och vad bra att du fått träffa en bra terapeut som lär dig stresshantering, jättebra! Det är viktigt att sköta hälsan och att lyssna på kroppens signaler, förståndigt att du drar i handbromsen!

  Stööörsta kramen aka

 • @my casa
  augusti 11, 2013

  Så skönt att du fått hjälp med detta svåra, hoppas nu du kan följa de råd du får.

  Varm kram Åsa

 • Titta in hos Thess
  augusti 11, 2013

  Vad skönt att du får den hjälp du behöver.
  Och ibland måste man helt enkelt vara lite ego hur konstigt det än känns 😉
  Annars känner jag igen mig i precis allt du beskriver förutom blodtrycket för det vet jag inget om 😉
  Så min vecka för mig själv här hemma kommer nog som ett brev på posten.
  Hoppas att du haft en riktigt fin helg.

  Kram Thess

 • Anna Svensson
  augusti 11, 2013

  Bra inlägg med bra tips, tack.
  Kram
  //bara anna

 • Sabelhagens Olivlund
  augusti 11, 2013

  Jag hejar på dig, och tänker på dig. Du är på rätt väg, och du är så bra som tar tag i det. Ibland vet man ju inte vart man ska börja, och vad det beror på att man känner som man gör.
  Stor kram till dig

 • House and Garden by Bia
  augusti 11, 2013

  Bra att du försöker vara i nuet….men det är inte det lättaste…jag försöker att få en stund för mej själv så ofta jag kan…bara vara i tystnad…yoga, promenader…meditation (men det var alltför länge sen nu)….men i höst ska jag försöka med allt detta igen ;)))….det är bra att du börjat tänka mer på dej själv ;)))
  Kram bia

 • My everyday life
  augusti 11, 2013

  Ta hand om dig nu! Prioritera dig själv först och skala av allt som du inte behöver göra. Alla förstår! Kram Nina

 • Sofi
  augusti 11, 2013

  Fina du!

  Så bra skrivet och så sant!
  Promenader är bra för själen, det sa min doktor till mig för många år sedan när jag var stressad och glömde bort mig själv. Att sätta sig själv i första hand är också otroligt viktigt och att säga Nej!:)

  Ta hand om dig!

  Kram Sofi

 • CONCEPT by JESSICA
  augusti 11, 2013

  All kraft till dig, det fixar du..
  Kram

 • Bara MammaMilla
  augusti 11, 2013

  Nej lätt är det inte, men jag håller tummarna för dig. Ge det tid och försök att följa de råd du får. Jag tror att det där med att man sätter andras välmående och välbefinnande före sitt eget dito är vanligt för oss kvinnor. Kämpa på! Kramar Camilla

 • anettan
  augusti 11, 2013

  Det låter inte alls enkelt att leva här och nu. Vi borde alla ta mer hand om oss…..Du har så rätt. Kram Anette

 • Lena - gott för själen
  augusti 11, 2013

  Ja fy vad det där är svårt, att vara här och nu, att göra en sak i taget och att tänka på sig själv. Men du verkar vara på rätt spår. Bilderna signalerar i alla fall lugn och harmoni!

  Kram Lena

 • Bara Sara
  augusti 11, 2013

  Om du inte signat upp på peptalk.se – gör gärna det! Varje måndagsmorgon får du bra medskick för veckan!
  För att vara HÄR och NU – testa LYSSNA, SE, KÄNN. Gör du det under trettio sekunder så kan man inte annat än just göra de tre sakerna. och förstås – titta på det du tycker är vackert!

  Kram på dig Helena!
  Sara

 • Postadress Torslanda
  augusti 11, 2013

  Fina du! Kloka saker de där. Har också känt i kroppen. Viktigt att försöka att följa dina råd. Ta väl hand om dig.

 • Fru Martinsson
  augusti 11, 2013

  Ta vara på dig och sätt dig själv i första rummet! Absolut inte det lättaste!

  Skickar en styrkekram

 • Ekenäsliv
  augusti 11, 2013

  Så otroligt viktigt det du skriver om.
  Har gått hos olika psykologer och den sista jag hade var verkligen fantastisk. Både hon o jag grät när vi hade vårt sista samtal.
  Jag hoppas innerligt att du har en bra psykolog som du känner förtroende för som kan hjälpa dig igenom detta.
  Otroligt viktiga råd som borde vara lätt att följa kan man tycka, men man får ta en sak i taget helt enkelt..
  Va rädd om dig!
  Kram Anna

 • Villa Ell
  augusti 11, 2013

  Först vill jag säga att det är fantastiska bilder på dig!
  Det är ett stort steg att ta steget och be om hjälp!
  Ta nu hand om dig själv först och man måste få säga nej och prioritera annat! Jag är också sådan att andra går före…
  Och du är definitivt inte ensam om att prata med någon professionell det har jag också gjort!
  Ta hand om dig nu och gör det du vill.. Och ja promenader är underbart för kropp och knopp!

  Stor kram till dig
  Sandra

 • HOUSE of ADELA
  augusti 12, 2013

  Många kramar till dig och du är så BRA tycker jag som skriver om detta;)

  Kramar
  Adela

 • No34
  augusti 12, 2013

  Det är inte så lätt att kliva ur hjulet som snurrar fortare och fortare… Man måste vara nog så aktsam och lyssna på sin kropp!!
  Själv får jag väldig inre stress mellan varven då delar av min familj (inte den jag bor med..) har stora problem och inte tar emot hjälp utifrån. Man orkar inte dra hur stora tunga lass som helst. Men trots att det är min familj har jag det senaste tiden efter makens stora infarkt börja säga stopp, nu räcker det!!!
  Det är en liten hjälp på den krokiga vägen av faktiskt väldigt jobbiga anhöriga…
  Man kan inte alltid älska sin familj… tyvärr!
  Kämpa på nu Helena!!
  Kram Kate

 • Prinsessorna på Bellevue
  augusti 12, 2013

  Såå klokt och vi måste alla varva ner och släppa lite på kraven….

  Kraam
  Petronella

 • Catarina Alexandersson
  augusti 12, 2013

  Viktigt att du skriver om detta tycker jag, särskilt i dagens samhälle. Viktigt att stanna upp och andas. Pratade om en vän om mindfullness, en bana för tror jag.

  Ha det fint och ta hand om dig, finns bara en av dig och du är värdefull.
  kram

 • Sallys hus
  augusti 12, 2013

  Hej gullegumman!

  Modigt och bra av dig att skriva om det här. Jag tror det är många som känner igen sig i alla fall en del av symtomen. Jag lider ju inte av stress men måste verkligen bli bättre på att leva här och nu. Ibland då man far fram som en ångvält ser man ju inte skogen för alla träden..
  I morgon åker jag o Kajsa till Sthlm och bor på hotell 2 nätter. Då ska jag verkligen tänka på det.. försöka stoppa tiden o njuuuta. Njuta av stadens puls, dofter men framförallt av kvalitétstiden med henne.
  Vad många inlägg jag missat..
  Ni är så fina i era lika kläder och vilken häftig skaldjursbåt. Nej du Ostron det kommer jag aldrig smaka och jag vet att jag inte tycker om det…fniss.. Räkor är min melodi..;) Den där kalla såsen ska jag prova nån gång. Jag älskar ju basilika..;)
  Om ett par veckor kanske jag kan köpa med mig sallad o komma hem till dig å bjuda på lunch..;) det vore mysigt! Kraaaaaaam och sköt om dig nu!

 • Casa of Mia
  augusti 12, 2013

  Heja dig o ta hand om dig, kram

 • Mirre Syr
  augusti 12, 2013

  Ja, det är inte lätt att ställa om livriktningen helt och hållet, men du kommer att fixa det här med din positiva inställningen! 🙂

 • Anonym
  augusti 12, 2013

  Förstår precis. Varit sjukskriven för stress, fick massa konstiga symtom, bl a hade svårt att sova, var yr o illamående, irriterad m m. Min astma blev sämre och det var allmänt jobbigt. Allt p g a yttre omständigheter o att man råkar på människor som är otrevliga, ensamstående mamma med son hade det jobbigt, massor av saker som var jobbiga under en längre period. Jobbigt o tänka på sig själv först men måste säga NEJ, enl jobbpsykologen för att inte slås ut helt. Ibland jättetrött men försöker röra på mig o äta lite bättre. Hoppas snart allt blir bättre, även för dig! Kram Ulrika

 • kavallinskan
  augusti 12, 2013

  Ja fy vilka konstiga symtom stress kan ge, jag domnade bort i halva ansiktet, på tungan, i ena handen och i foten + att jag inte kunde sova eller varva ner. fick gå igenom olika utredningar, de trodde jag hade ms och andra tänkbara sjukdomar innan de kom fram till att allt berodde på stress!
  Att leva i nuet försöker jag lära mig men det är svårt.
  Kämpa på och ta hand om dig, det är viktigt att lyssna på kroppens signaler!
  Kramar viktoria