Försvinnande gott.

Hej alla mina kära läsare.
Önskar ibland att jag visste vilka ni var.
Jag är iallafall glad att ni finns, det är det 
som sporrar mig att fortsätta blogga.
Så Tack till er alla.
Nu ska jag bjuda på två
försvinnande goda
recept
på julgodis.
Först ut är  dessa 
godingar.

Enkelt och gott!

Chokladpolka
Recept:
Ett lager smält mörk choklad på bakplåtspapper
låt stelna.
Ett lager smält vit choklad över den mörka chokladen.
Innan den vita stelnar
har man polkagriskross över.
Låt stelna och skär i bitar.
Mums så goda.
Nästa godingar är 
Lakritskola
som figurerar här och där i bloggvärlden.
Recept
50g smält smör
3dl farin eller muscovadosocker
3 dl grädde
1dl ljus sirap
1dl Turkisk peppar
Smält smör och ha i sockret, grädden
och sirapen i en tjockbottnad kastrull.
Låt koka tills det klarar kultestet.
Ha då i krossad turkisk peppar i kastrullen
och se till att det smälter.
Häll upp i en bakplåtsklädd form 
ca 15X30 cm
Låt stelna, skär sedan i bitar.
Två riktigt goda recept på väldigt enkelt godis.
Här gör vi också 
Rocky road
men den behöver ej någon vidare presentation,
då den måste vara bloggvärldens
mest publicerade godis
under många år.
Vilket är ert favoritgodis?
 Nu börjar en lång ledighet för många av er.
Ta det lugnt, gör bara det nödvändigaste.
Du blir inte en bättre människa för att du stressar ihjäl dig,
ingen tackar dig i slutänden ändå.
Var rädda om varann och gläds med nära och kära.
Välj dina konflikter, 
tänk på att julen är barnens högtid
och de vill minnas den som en härlig tid
inte med en massa stress, bråk
och i värsta fall fylla.
Kram på er alla.
Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
  • Vikeskärs hem och ting
    december 20, 2013

    Gott 🙂 Här har jag idag bakat LCHF cheescake som ska smakas på i helgen. Bra med enkla recept.
    Ha det fint, kram

  • HOUSE of ADELA
    december 20, 2013

    Guuud va gott!! Men nu har jag gjort så mycket julgodis så det får nog räcka!:)

    Kramar
    Adela

  • Rebecca
    december 20, 2013

    Det där ser otroligt gott ut! Här blir det inget hemgjort godis i år utan vi har frossat i pepparkakor från IKEA istället. Den där lakritskolan hade jag dock mer än gärna satt tänderna i.
    Kram
    Rebecca

  • Sabelhagens Olivlund
    december 20, 2013

    Lakritskola ska jag göra i helgen, tack för receptet.
    Rocky road har jag aldrig gjort eller smakat, måste göra det också i helgen:) Blir ju nyfiken när ”alla” bloggar om det.
    Ha en fin helg
    Kram Maria

  • Mirre Syr
    december 20, 2013

    Oh, vilken inspiration du bjuder oss på ! Så läckra recept! 🙂

  • Channal
    december 20, 2013

    Hej min kära bloggvän!

    Mumsigt gott, till glädje för alla!

    KRAM Anna

  • Johanna Stålros
    december 21, 2013

    Det där lät ju såå gott!!!!! Alltså julen är rent av farlig med allt sitt goda, och jag frossar och jäser för fullt;) hihi Önskar dig en underbar jul. Kramar

  • Prinsessorna på Bellevue
    december 21, 2013

    Åhh, typ allt! Spelar ingen roll. Gjorde pepparkaksknäck igår och den var jättegod! Tack för dina recept, måste provas!

    Kramar
    Petronella

  • Anonym
    december 21, 2013

    Hej!
    KAstar in mitt favorit recept som i min familj blivit populärare än Rocky Road. Amerikansk fudge. Super enkel att göra och perfekt mjuk och god.
    200 g mörk choklad
    200 g mjölkchoklad
    25 g smör
    1 burk kondenserad mjölk
    2 tsk vaniljsocker
    3 dl marsmallows
    2,5 dl jordnötter

    Smält choklad och smör i vattenbad, rör i kondenserade mjölken och vaniljsockret. Ua från vattenbad och rör försiktigt i marsmallows och jordnötter. Fördela i form 25 x 20 cm , ställ kallt och skär sedan i lagom bitar. NJUT
    Maria

  • Postadress Torslanda
    december 21, 2013

    Wienernougaten är min absoluta favorit! Ska göra den idag.
    Kram

  • Livskraft
    december 21, 2013

    Mums, de översta är både enkla och super mumsiga.
    Kram

  • Jeanette
    december 22, 2013

    Min favorit är en variant på mozartkulor, lätt att göra är det också:
    liten bit nougat rullas in i mandelmassa, marinera sedan kulorna i någon god dryck en stund. Tidigare har jag haft cointreau, men då den var slut igår så blev det xanté i stället i år. Sen rullas kulorna i smält choklad, och garneras med något strössel eller pulver. Smaskens!
    Kram

  • Casa of Mia
    december 22, 2013

    Tack för tips, ser riktigt smarrigt ut! Jag älskar både lakrits o polka! Kram o God Jul