2 kg blåmusslor
2 schalottenlökar
1 knippe timjan
1flaska blå chimay öl
2 msk smör
Pommes frites
eller
egen potatis i halvmånar som friteras.
Aioli
3 äggulor
1 msk senap
2 vitlöksklyftor
1 msk vitvinsvinäger
1dl olivolja
3 msk majsolja
salt, peppar och ev persilja!
Aiolin görs i matberedare eller med stavmixer.
kör vitlök med äggulor,senap och vitvinsvinäger.
Strila ner oljorna medan mixern kör!
Krydda
Musslorna
Knacka musslorna för att se att alla stängs.
De som inte gör det och trasiga musslor slängs.
Fräs lök i smör och lägg sedan musslor, timjan och öl i en stor kastrull eller panna.
Koka under lock tills alla öppnat sig.
de som inte öppnar sig slängs.
Servera allt direkt!
Jaa vad tror ni?
Vi gillade det här jättemycket!
Ha en bra lördag!
Kram Helena
Sabelhagens Olivlund
februari 16, 2013Åh vilket supergott recept!! Skulle gärna vilja prova, ska visa det för sambon. Oftast han som gör mat på helgerna:).
Bilderna av er jättemysiga miljö gör att jag blir så hungrig:)).
Ha det gott.
Kram kram
Bara Sara
februari 16, 2013Ser ju fantastiskt gott ut!! Jag gillar musslor men kan inte minnas att vi ätit det hemma, mer ute på restaurang.. Ha en fin lördag! Kram Sara
Åse
februari 16, 2013Åh Moules frites det allra bästa, så gott så gott nu vattnas det riktigt i munnen. Och dina bilder gör att man bara vill ha nu på stubinen . Kram
a piece of happiness
februari 16, 2013Läser receptet högt för familjen som suckar högt, Åååååååå!
Men ska man koka dem två gånger?
Lisa
februari 16, 2013Snålvattnet rinner, guuud så gott.
Tack för tipset
Ha en härlig lördag
Kram Lisa
Anna
februari 16, 2013Verkar jättegott!
Vi brukar koka musslorna i vitt vin med lök och persilja men öl kanske kan funka. Pommes till var däremot en total nyhet, annorlunda!
Ha en skön lördag.
Kramar Anna
Casa of Mia
februari 16, 2013Åh så fantastiskt gott och så fina bilder, kram
Postadress Torslanda
februari 16, 2013Mums, har ätit på Rivieran fast inte lagat hemma. Tack för recept!
Lena - gott för själen
februari 16, 2013Vad gott och lyxigt det ser ut!
Ha en fin kväll.
Kram Lena
Home2tiny
februari 16, 2013Låter helt ljuvligt gott o vilka fina bilder. Kramisar Tina
House and Garden by Bia
februari 16, 2013Vilket härlig kombination…skulle kanske prövas nån gång ;))
Här har vi toppen väder idag…har varit ute på promenad runt en sjö som vi har här i staden…och tog en massa kort förstås, hihi…som jag naturligtvis laggt ut på bloggen, hihi…det känns att våren är på G;))
Ha en fin lördag!!
Kram
House number 11
februari 16, 2013Det ser sååå gott ut!
Kram Jenny
Nordhem
februari 16, 2013Fantastiskt gott ser det ut, lyxig känsla! Detta skall jag o sonen äta nästa gång dottern o pappan är på sena jobb-veckan..de skulle garanterat ramla ihop om man vågade sätta fram musslor… 😉
Kram!
Annes vita rum
februari 16, 2013Härliga bilder! önskar dig en fin kväll vännen..kramizar
Mindecor
februari 16, 2013Underbart gott! Jag gör mina musslor med vitlök och vitt vin har aldrig provat med öl. Får bli nästa gång.
lisasvilja
februari 16, 2013Vilka härliga bilder! Man blir ju riktigt hungrig och sugen på musslor! Egen aioli är det bästa, ska testa din nån dag.
Kram
Channal
februari 16, 2013Jättegott!! Läckra bilder!!
I Antibes är detta deras paradrätt!
KRAM Anna
Casaneuhaus
februari 16, 2013Det receptet måste jag prova, mums!! Kram Sarah
Svart, vitt & rött
februari 16, 2013Hm, musslor? Kanske får prova det snart… fegis som jag är 🙂 Ha en go kväll!
PIAZZAN
februari 16, 2013ÄLSKAR verkligen det där ….
Kram
Pernilla
mitt liv som jag
februari 16, 2013Härliga bilder! Det ser så gott ut, måste testa det. Och jag gillar verkligen ditt halsband!
Ha en skön kväll! Kram Jennifer
Life's Silverlining and I
februari 16, 2013Det måste jag absolut testa, musslor är nästan de enda skldjuren jag tål nämligen och detta lät såååå gott! Kram Nilla
anettan
februari 16, 2013Jag gillar inte musslor men det ser faktiskt gott ut. Kram Anette
Mamma med ambitioner
februari 16, 2013Vilka bilder. Så fina.
Receptet är nedskrivet, detta måste testas. Det ser bara så gott ut men öl……
I kväll sitter jag i nattlinne och myser helt alena. Inte illa alls.
Kram Kristina
TITTILINA
februari 16, 2013Alltså skaldjur är ju inte riktigt min grej. Men din blus ser ut att vara det. Var hittar man en sådan?
Kram
Titta in hos Thess
februari 16, 2013Det ser verkligen jätte läckert ut :)))
Framför allt bubblat ;)))
Hoppas att du har haft en härligt ledig lördag.
Kram Thess
Kalkstenssommar
februari 17, 2013Hittade hit från ”fyra årstider”. Så fin blogg du har!
Receptet ser underbart ut, får nog bli söndagsmiddag hos oss.
Kram
L
Browneyedgirl
februari 17, 2013Har aldrig testat musslor men detta ser onekligen spännande och gott ut =) Tack snälla för du delar med dig!
Ha nu en mysig söndag! Kram
dianasdrömmar
februari 17, 2013Men gud vad gott det låter kram Diana
Mina drömmars hus
februari 17, 2013Fy fabian vad gott det ser ut. Du har verkligen lyckats fånga middagen i bild. Helt underbart.
Ha en skön söndag
Kram
AC
♥ Villa Tretton ♥
februari 17, 2013Tack snälla du, tror att jag gjorde det..kollar en gång till!
Tack för omtanken
Kram Susanne
Livsnjutaren
februari 17, 2013Åh så gott! Bland det bästa vi vet. Härhemma lagar vi mer än gärna Moules Frites och drömmer om brasserierna i Paris och Bryssel. Men vi använder vitt vin istället för öl. Och gärna lite finhackad chili. Några rejäla tag med pepparkvarnen precis innan man ska njuta härligheten. Nam nam! Förstår du är såld på denna fantastiska rätt. Ha en strålande söndag. Kram
Stjärnor & Champagne
februari 17, 2013Spännande vad du har fattat för beslut vännen:) Ser mumsigt ut det där, älskar ju skaldjur av alla slag. Men snart ses vi i Kolmården och tänk det kanske blir i maj också uuiieeeeee:))) Kramkram
Queen of Kammebornia
februari 18, 2013Oj så mycket gott! Och Chimay som är ett av mina favoritöl! Hoppas du mår bättre nu! Kram!