Att längta bort en smula.

Posted on
Idag är vädret inget vidare
så nu sticker iväg på utlands semester
istället….
Nej riktigt så drastiska är vi inte,
men vi ska åka på semester
så småningom.
Vi brukar aldrig åka utomlands 
på somrarna,
för sedan vi skaffade pool så
är somrarna mycket bättre
än de var förr, 
så därför brukar vi åka på hösten istället.
Men förra året tog priset,
plus att det vore roligt att få umgås med min sambo
några dagar på semestern.
Han har ju sin högsäsong
med poolförsäljning nu.
Vi har bokat boende med
det här bolaget
som vi fått rekommenderat 
av vänner som bott med dom
och tyckt att de är jättebra.
Antingen kan man bila eller flyga
ner till destinationen.
Vi flyger ner och har hyrt bil när vi kommer fram.
Åh jag längtar så till den här miljön, det gamla genuina Italien,
som är så vackert, alla växter tillsammans med det exotiska ljuset,
blir en sådan färgkombo som jag gillar..
 Även fast jag vet att Venedig är en turistfälla, så vill jag ha upplevt det.
Alla bilder hittar du här
Älskar Italienska viner
Både Amarone och Prosecco,
jag hoppas att vi ska kunna ta oss till någon vingård,
det skulle vara så roligt.
Har ni varit i Norra Italien?
Har ni några heta tips?
 I morgon ska jag och lilltjejen på en liten roadtrip som jag längtat efter länge.
Men nu är det mat!
Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
 • Home2tiny
  juni 26, 2013

  Italien är mitt absoluta favoritland, älskar allt med det. Har själva funderingar på att sticka en vecka på semestern, allt utifrån hur vädret blir här hemma. Vilken toppenvecka ni kommer att få. Kramisar Tina

 • anettan
  juni 26, 2013

  Ser jätte härligt ut. Hoppas ni får en underbar semester. Italien är ett av mina resmål som jag vill besöka. Hoppas du tipsar när du kommer hem. Vad nyfiken jag bli på vad det blir fö roadtrip…Kram Anette

 • Catarina Alexandersson
  juni 26, 2013

  Men åh så härligt, har alltid velat komma till Italien, men har inte blivit av än. Hade chansen med jobbet (som åker utomlands vartannat år), men då var Inez bara 3 mån så det gick inte 🙁
  Men en dag ska jag dit! Gärna med familjen, om inte du kan knöka ner mig i handbagaget på er resa då, jag är ju rätt liten 😉

  Kram och ha en mysig kväll,
  Catta

 • Liw / Fina lyan
  juni 26, 2013

  åh vad härligt! Jag har varit en del i norra italien, men inte på turistmålen… så har inget att rekommendera, men jag kan berätta att när jag kom där blond och svensk på den italienska landsbygden så var det nästan som om dem kom fram och tog på mig… aldrig varit med om att bli så uttittad nånstans 😉

  kram

 • Channal
  juni 26, 2013

  Italien är fantastiskt!! Så många vackra platser och god mat!

  Kram Anna

 • dianasdrömmar
  juni 26, 2013

  Älskar Italien, har varit i Milano, Rom och Terracina men Venedig vill jag definitivt uppleva kram Diana

 • Casaneuhaus
  juni 26, 2013

  Ja ni åker söderut och vi norrut:-). Hoppas på en fin sommar på Öland. Norra Italien är inte så dumt heller… Piemont, Toskana… finns massor av fint att se (Pisa, Florenz, Milano..) och maten är ju bäst i Italien! Kram Sarah

 • PIAZZAN
  juni 26, 2013

  åh vad mysigtdet kommer bli toppen ….själv var jag där som
  19-årig tågluffare ..*skrattar..och det blev inte så romantiskt den gången …inga pengar till åka gondol och jag minns att vi jagade likören GALIANO som man använde till shoten då B52 ( hete den så ?! var populärare än någonsin den sommaren ..så vi gick vilse …*skrattar …är säker på att er upplevelse kommer bli något annat .KRAM och ha en fin resa./ Pernilla

 • mitt liv som jag
  juni 26, 2013

  Men vad härligt att få åka till Italien! Jag längtar dit, jag har inte varit där sedan jag var tonåring.

  Kan tänka mig att det är härligt med en egen pool, det ser så mysigt ut på dina bilder.

  Ha det gott! Kram Jennifer

 • Postadress Torslanda
  juni 27, 2013

  Italien är ju så härligt. Ett favoritland för semester. Visst är Venedig turistigt men åh så vackert! Absolut värt att åka till-

 • Åhh, lyckliga du! Drömmer också om Italien och Venedig, är bland de finaste ställen jag varit till, även om det är typ hundra år sedan nu… 🙂

  Kraam
  Petronella

 • HOUSE of ADELA
  juni 27, 2013

  Italien är underbart och jag har varit i Genua och Portofino som är väldigt fint!;)

  Kramar
  Adela

 • Villa Björkenäs Backen
  juni 27, 2013

  Hej hej !

  Hörligt att kunna dröma bort sig !
  Så många fina bilder du visar .
  Tänk så härligt att kunna få uppleva …det är en del av livet.
  Jag drömmer också att åka till Italien.

  Ha en mysig dag med tjejen ! Håller tummarna att det blir lite bättre väder än igår !
  .Ha det gott ! Kram

 • Lena - gott för själen
  juni 27, 2013

  Men åh vad avis jag blir nu. Härlig miljö att strosa i och njuta av värmen och dofterna. Venedig är galet, overkligt och häftigt. Så ja, det måste man uppleva nån gång, om du frågar mig.

  Kram Lena

 • mammaxtre
  juni 27, 2013

  Trevlig resa!

 • ja som du vet älskar jag det med:) Venedig är så vackert! Lite varmt var det när vi var där. Men det finns så många vackra städer runt i norra Italien. Vi ses snart. ser så mycket fram emot det! Kramar Nilla

 • åse
  juni 27, 2013

  Så härligt att ha en Italien resa framför sig, ett underbart land. Spännande att se vilken road trip ni ska göra. Kram

 • Browneyedgirl
  juni 27, 2013

  Så himla vackert =) Italien skulle jag vilja besöka i verkligheten någon gång. Njut. Kramen =)

 • Sallys hus
  juni 27, 2013

  men åååå…
  Dit vill jag meeed!
  det där ska bli kul att få höra om sen…
  då kommer jag alltså inte förbi dig nästa vecka…;) det tar vi sen då du kommit hem igen..å då vill jag ha tips för dit vill jag meeeed..;)
  Här har fotningen ställts in..vi vågade inte chansa på vädret…hon kommer nästa vecka istället..;)
  Ha en mysig dag med dottern..;)
  Kram Katarina

 • Sofie
  juni 27, 2013

  Gud så vackert det är, dit vill jag med!
  Kram
  sofie

 • Titta in hos Thess
  juni 27, 2013

  Vad härligt med en riktigt fin semester att se fram emot :))
  Men det är klart att lata dagar vid poolen låter ju inte så dumt det heller ;))
  Vad mysigt med roadtrip…….bli spännande att se vart ni varit någonstans.

  Kram Thess

 • Bara MammaMilla
  juni 27, 2013

  Tack för tipsen om poolen! Höör ligger ju inte mer än ca. 30 minuters färdväg härifrån, så det skall vi kika närmare på. Lyckliga ni som har en resa till Italien att se fram emot. Venedig måste ni absolut besöka och om ni har möjlighet så åk Gondol. Det är en upplevelse att glida runt på kanalerna och förhoppningsvis njuta av vacker sång ;). Ha en skön kväll! Kram Camilla

 • Villa Ell
  juni 27, 2013

  Vi åkte t Italien några ggr när jag var yngre!!! Venedig har jag sett… Fint är det!
  Härligt att ha en resa att se fram emot…
  Kram Sandra

 • Casa of Mia
  juni 27, 2013

  Åh så underbart med Venedig, längtar dit själv, kram

 • Helena
  juni 27, 2013

  Härliga Italien! Vi var där för första gången förra året och vi åkte bil till Sirimione vid Garda sjön. Helt underbart. Vi bodde i gamla delen av staden och det var ett litet äventyr att ta sig fram med bil i de smala gränderna till hotellet. Har ni möjlighet att ta er dit så gör det. Så mysigt att gå runt på de smala gatorna och gränderna. Tanken är att vi bilar ner till Italien i år också men i år blir det runt norra delen av Garda sjön. Vi hoppas också hinna med ett besök i Venedig. Ha en fin resa!

 • Milla
  juni 27, 2013

  Å vackra Italien! Jag o maken var ju vid Gardasjön då i augusti, underbart vackert. Vi åkte ju runt där i Valpollicella, vindistriktet, men det var hur dött som helst där (bara vinrankor) inget öppet alls. Tror det är bra att kolla upp innan om man vill besöka nåt vinställe. Sök på nätet! KRAM!

 • Fiona
  juni 28, 2013

  Så skönt att ha en resa framför sig:)
  Italien är ju helt underbart!
  Kram