Goda Ajvarbiffar!

Posted on
Hej vänner!
Jag vill börja med att tacka er allihop, ni är för söta!
Tänk så många som bryr sig när man inte mår bra!
Ni har verkligen brytt er och man blir så varm i hjärtat
av alla snälla människor som bryr sig!
TACK för att ni finns!
Nu är det fredag,
bästa dagen om man har ledig helg,
vilket jag inte har!
Men ni andra ska ha en riktigt skön helg!
Vill gärna ger er recept på goda Ajvarbiffar,
som smakar annorlunda, men väldigt goda!
Och ENKLA!
Det konceptet gillar jag!
Detta behövs!
500g färs (spelar ingen roll om det är bland eller nöt)
1 gul lök
1 dl Ajvar Relish (milda)
1 ägg
salt & peppar
smör att steka i.
Blanda ihop allt i en bunke och forma till biffar.
Stek i stekpanna, lägg över i en ugnsform.
Sås:
1lök
1-2 vitlöksklyftor
1dl Ajvar Relish
2dl creme fraiche
3dl grädde
smör att steka löken i!
Stek den finhackade löken och vitlöken i en kastrull.
Blanda i övriga ingridienser
låt koka upp
smaksätt!
Häll över biffarna och låt stå i ugnen i 20 min på 200 grader!
Vi hade kokt potatis till
och vår lilltjej tyckte det var jättegott,
det är viktigt att barnen gillar maten!
Ha det nu så gott allihop!
Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
  • Johanna
    mars 15, 2013

    Det ser verkligen gott ut! Jag tror att min käre sambo hade tyckt om detta recept:)

    Hoppas att du får en fin jobbhelg kära du.

    Kramisar Johanna

  • Villa Ell
    mars 15, 2013

    Så härligt att du mår bättre 🙂 du får njuta av helgen så gott det går och ta lite ”helg” efteråt…
    Vilket gott recept, och enkelt det gillar jag med!
    Ha det så gott
    Kram Sandra

  • Ewa`s Galleri
    mars 15, 2013

    Låter jättegott ska testas i helgen
    Ha en riktigt bra jobbar helg

  • Anna
    mars 15, 2013

    Mumsigt värre! Ska testas någon dag framöver för vi har faktiskt ajvar i kylen som jag inte riktigt vetat vad jag ska göra med!

    Hoppas du piggar på dig ordentligt!
    Kramar från Gotland!

  • Njut Av Livets Goda Ting
    mars 15, 2013

    Hej fina Helena.
    Va skönt att du mår bättre nu.. Det är verkligen ingen höjdare att gå på halvfart..
    Biffarna ser jättegoda ut, tack för receptet 🙂
    Va roligt att du tyckte vårt hus lät spännande 🙂
    Stor kram till dig och ha den bästa av fredagar 🙂
    Jessica

  • House and Garden by Bia
    mars 15, 2013

    Det där skulle man testa… jag gillar köttfärsrätter…ikväll ska jag faktiskt göra köttfärssåsen som jag tipsade om för ett tag sen;)
    Önskar dej en bra jobbarhelg…
    Kramar
    Bia

  • Mina drömmars hus
    mars 15, 2013

    Jisses vad gott det ser ut!!!!
    Hoppas din helg blir super även om du ska jobba.
    kram
    AC

  • TIDSOPTIMISTEN
    mars 15, 2013

    Ajvar är ju så gott, vi brukar ha det i köttfärsåsen också – väldigt god smak. Ska testa dina biffar de lät mumsiga! Ha en trevlig du med även om det blir en massa jobb!!!

    Kram Ullis

  • ♥Linda♥
    mars 15, 2013

    Det lät spännande! Nu har jag en middag bestämd till helgen, tack för den 🙂

    Hoppas du kan ta det lite lugnt på jobbet i helgen och mjukstarta.

    Kram!

  • anettan
    mars 15, 2013

    Ett koncept som passar mig också utmärkt. Det ser super gott ut. Ha en fin helg. Kram Anette

  • Nordhem
    mars 15, 2013

    Uhh, en jobbhelg till att börja med, det blir en rivstart det! Biffarna ser riktigt goda ut o här gillas samma koncept- åtminstone till vardags. Kram!

  • Helens Universum
    mars 15, 2013

    Jag som älskar Ajvar relich men stark! Det här måste jag absolut laga, tack för receptet! Skönt att du är bra igen!
    Kram Helen

  • Det lät gott och ser gott ut oxå!
    Hoppas du är piggare nu.
    Kram Jennie

  • mig&mitthem
    mars 15, 2013

    Jobbarhelg…..ja, det kommer vi ju inte förbi ( jag har min nästa helg) Det gör väl att man njuter dubbelt upp när man är ledig. Krams m

  • Sabelhagens Olivlund
    mars 15, 2013

    Det hade min sambo gillat, han älskar ajvar. Tyvärr är det inget för min känsliga mage, som inte klara paprika och för kryddigt.
    Ha en fin jobbhelg.
    Kram Maria

  • Channal
    mars 15, 2013

    Skönt att du mår bättre!

    De biffarna såg riktigt goda ut!

    KRAM Anna

  • Anna
    mars 15, 2013

    Tack för receptet. Haha, tankarna sprang före och jag trodde det stod ”500g färs, det spelar ingen roll om det är häst” !!!
    Jag gillar ”bästa möjliga resultat med minsta möjliga ansträngning ”
    Ha en skön kväll och en behaglig helg.

    Kram Anna

  • A House With A View
    mars 15, 2013

    Mmmmm ser jättegott ut, mums!!!! Och visst är det viktigt att även barnen gillar maten, håller med.

    Önskar dig en finfin helg!

    Kraaaaaaam aka

  • CONCEPT by JESSICA
    mars 15, 2013

    Skönt att se att du mår bättre..
    Har nog oxå gjort dom ajvarbiffarna, hade glömt det receptet så tack det får det bli nästa vecka.
    Ha en fin helg, kram

  • Mamma med ambitioner
    mars 16, 2013

    Mmmmmm tror att de kan bli grymma att grilla. Älskar både biff och aivar.
    Ha en fin lördag vännen.
    Kram Kristina

  • Bara Sara
    mars 16, 2013

    Men å så goda biffar!! Tycker det är gott med ajvar men har lite dålig fantasi vad man kan göra med det! Kram Sara

  • Browneyedgirl
    mars 16, 2013

    Det ska jag spara =) Lät gott tycker jag. Tack.
    Nya recept är alltid skoj, jag testade medelhavsinspirerad kyckling med citron jag och det var jättegott. Recept kommer.
    Kram och ta hand om dig!

  • dianasdrömmar
    mars 16, 2013

    Ska jag definitivt testa gud så gott, kanske redan ikväll.Snart ses vi 🙂 kram Diana

  • Husfrun
    mars 16, 2013

    Skönt att höra att du mår bättre. Hoppas du får en riktigt fin lördag. Kram.

  • Åse
    mars 16, 2013

    Härligt att du mår bättre, det receptet låter smarrigt får nog testas. Kram och ha en fin helg

  • Lisa
    mars 16, 2013

    Gott och enkelt – bästa kombinationen, ser super ut!
    Kram Lisa

  • Casa of Mia
    mars 18, 2013

    Det ser verkligen gott ut, älskar tips på recept, kram

  • Erika
    mars 20, 2013

    Både såg och lät jättegott! Ska testas!