Att vara snäll mot sig själv.

Posted on
Att vakna med en huvudvärk
som bara eskalerar är inte kul.
Sitter ändå och tänker att jag måste ta mig till jobbet
och göra mina två timmar.
Tills jag inser att vem blir glad av att jag kommer och inte kan röra huvudet
och mår dåligt. 
Ingen och allra minst jag själv, så jag beslutade att stanna hemma.
Nu är huvudvärken nästan borta, och jag inser att det var ett bra beslut av mig.
När man som jag lider av att inte minnas någonting och glömmer de mest enkla saker,
har jag fått tips av min psykolog att jag måste vara snäll mot mig själv, inte ha för höga krav
att prestera. 
Hur kan jag hjälpa mig själv att minnas?
Skriva in i telefonen? Nej det är inget för mig, alldeles för jobbigt att skriva in.
Ha en almanacka? Det har jag två stycken, men där står saker som
tandläkaren, jobb, frissan mm. Där får inte de där småsakerna plats.
Så nu har jag skaffat en bok som ligger framme, som jag hela tiden skriver
upp alla småsaker som jag måste komma ihåg, som ex
tvätta och tömma tvättmaskinen.
Köpa påskägg
maila
Gå ut med Doris.
Byta en present.
Köpa hundmat innan påsken.
Anmäla O till tävling
Boka hotell (fast det får J göra nuförtiden)
I den värld vi lever i idag är det omöjligt att komma ihåg allt. Tror de flesta
har en komihågkalender, för att inte missa en massa saker.
Tycker bara att det är så jobbigt att jag ändå inte minns något fast jag går här hemma
och inte har en massa jobbgrejer att komma ihåg. 
Men det är väl så när man som jag kört på
alldeles för länge utan att pausa. Jag måste lära mig att acceptera att det är så just nu,
och att det förhoppningsvis kommer bli bättre. 
Jag måste bli bättre på att vara snäll och inte
vara dömande mot mig själv.
Nu är det bäst jag tittar i min bok vad som står för dagen
och sedan måste jag prioritera för att inte göra allt idag, när jag har huvudvärk.
Börjar ni ladda för påskledigt?
Här blir det inte så påskigt för jag har inte ens börja tänka på 
att det är påsk än.
Är ni snälla mot er själva?

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
 • Ekenäsliv
  april 17, 2014

  Hej vännen!
  Skönt att du känner dig bättre nu..
  Så himla sant det du skriver.
  Jag är nog tyvärr lite dålig på att vara tillräckligt snäll mot mig själv. Behöver tänka mer på det för att jag ska må bättre. Stressar alldeles för lätt upp mig..
  Har nu en md 9-årskrisen med.. Phu!
  Så imorse så tänkte jag bara att vi måste lägg om rutinerna för det är inte hälsosamt att börja dagen med att jaga upp sig. Hon är dessutom galet morgontrött och väldigt långsam, plus att hon vill äta frukosten hemma o inte på fritids.
  Så det finns nog saker man kan göra för att underlätta för sig själv som du skriver…
  Ska verkligen tänka på detta i helgen.
  Njut av solen vännen och va rädd om dig!
  Kramar Anna

 • Channal
  april 17, 2014

  Bra att du är rädd om dig!

  Jag har påskpyntat lite och snart ska jag in till stan och ta en fika med en väninna. Efter det ska jag storhandla inför påsken och mannens födelsedag. Phu… har en lista! Annars skulle jag glömma mer än hälften.

  Ta det lugnt idag och var alltid snäll MIT dig själv. Det finns inga måsten.

  KRAM Anna

 • Sabelhagens Olivlund
  april 17, 2014

  En bok att skriva upp saker i låter jättebra. Jag glömmer saker så lätt när jag har lite för mycket runt omkring och känner mig stressad. Då skriver jag lappar och lägger på köksbordet.
  Bra att du tog beslutet att ta det lugnt idag, det behöver du.
  Kram på dig vännen och ha en fin påskhelg

 • House and Garden by Bia
  april 17, 2014

  För tillfället känner jag också lite stress…men det är ju för att Påsken närmar sej…man har så stora krav på sej själv, tyvärr!….men jag försöker att ta mej lite pauser ibland med yoga och stillhet….måste vara hemskt med huvudvärk…jag som aldrig har det…men mannen har det ganska ofta…jag önskar dej iaf en trevlig PÅSK HELG och sköt om dej nu;)
  Glad Påsk Bia

 • Stella
  april 17, 2014

  I would love to see more of your house, it's so nice !!
  Higs,
  Stella

 • Anonym
  april 17, 2014

  Kloka ord Helena! Krya på dig! Ta det bara lugnt och bara var så ska du se att minnet blir bättre och bättre. Fast det kommer att ta tid, tid, och tid. Går inte att skynda på hur gärna man än vill. Glad Påsk till dig och dina nära Kram Linethe
  <3

 • Hemma på Sjuan
  april 17, 2014

  Viktigt det du skriver! Man tänker väl mer på att inte stressa för mycket när man varit så drabbad som du men jag försöker prioritera vad som är viktigast. Inte alltid jag lyckas utan far runt som en tok.
  Hoppas du får en lugn härlig påsk, det ska jag ha, stor kram Suss

 • Glada linjen
  april 17, 2014

  Hej jättefin blogg som du har! Nu finns det både en Blog Hop och en giveaway på min blogg om du skulle vilja delta! http://gladalinjen.blogspot.se/2014/04/blog-hop-blowout.html

 • Lena
  april 17, 2014

  Låter tufft det där. Svårt att komma på sätt att få tillbaka minnet. För det verkar ju som om du kom ihåg saker innan ”smällen”. Jag jobbar ständigt på att vara snäll mot mig själv. Tänk att det ska vara så svårt.

  Har tagit ledigt idag för att förbereda kvällens påskmiddag. Och för att sedan ha ett helt gäng med lediga dagar som är nästan helt obokade!

  Kram Lena

 • mig&amp;mitthem
  april 17, 2014

  Fina du, vad jag känner med dig!!! Känns som om jag känner dig…tror vi är ganska lika eller iaf. har många lika erfarenheter av livet. Har du vägarna förbi Småland måste vi ta en kaffe!!! Laddar nu för att klä mig i sköterskedräkten hela påskhelgen, håll tummarna att det blir lugnt. Va rädd om dig….krams Maria

 • Home2tiny
  april 17, 2014

  Oj vad jag känner igen mig, har jobbat i många år på att vara mer snäll mot mig själv, men det är svårt. Klokt beslut idag vännen, istället för att köra slut på dig får du förhoppningsvis fira en mysig o skön påsk. Kramisar Tina

 • Annika Hörnhuset
  april 17, 2014

  Hejsan!
  Vet du, det med att skriva upp är en perfekt avlastning och då särskilt för huvudet. När jag jag var anställd (jag är min egen idag) så kom de flesta saker som jag skulle komma i håg, och inte fick glömma, på nätterna. Jag tog helt sonika fram ett block och penna och lade vid sängen. Det skrevs faktiskt ganska mycket under natten =) Det fina var att när jag hade skrivit ned det hela så behövda jag inte anstränga mig hela natten för att komma vad det nu var jag skulle komma i håg =).
  Jag tror det är helt rätt av dig att ha den där anteckningsboken och pennan tillhands. I dag är notisblad en självklarhet hos mig.
  Önskar dig en fin Påsk.
  Kramen
  Annika

 • Bra att du är snäll mot dig själv! Det måste man vara. Ha en fin påsk kväll nu. Kram Pernilla

 • Maria O
  april 17, 2014

  Ja, du måste vara snäll mot dig själv, riktigt snäll till och med. Det är det enda som hjälper. Förstår att du lider av att glömma saker samtidigt som jag håller med dig, ingen kan komma ihåg allt. Att ha en bok att skriva i låter bra. Själv är jag en flitig användare av post-it lappar när jag har för mycket att hålla i huvudet.
  Kram och Glad Påsk!
  Maria

 • baraetthem
  april 17, 2014

  Så rätt du gjorde som var hemma! Det är så viktigt att lyssna på sig själv och göra det som är bäst för en själv. Så bra gjort av dig!!

  Sköt om dig och ha en riktigt skön påsk! Vila och umgås med familjen.

  Kram fredrika

 • Fru Martinsson
  april 17, 2014

  Så klokt och rätt! Jag är snäll mot mig själv för det mesta.

  Önskar dig en riktigt härlig påsk!

 • Enkel stil
  april 17, 2014

  Klokt beslut. Jag känner så väl igen mig. Va bara lugn. Minnet återkommer även om det tar tid. Kramar Anita

 • anettan
  april 17, 2014

  Nä jag är nog inte något vidare snäll mot mig själv. Det är något som jag verkligen borde ändra på. Hoppas du mår bättre. Kram Anette

 • TITTILINA
  april 18, 2014

  Vilket bra hjälpmedel! Du ska se att det blir bättre med tiden. Men det går inte att forcera utan bara försöka slappna av så gott det går. Ta små steg i taget.
  Jag har också gjort den där långa resan. Men jag lovar – det blir bra.

  Kram

 • mitt liv som jag
  april 18, 2014

  Klokt av dig att stanna hemma. Det är på tok för lätt att bara köra på, ignorera kroppens signaler och vem tackar en för det?
  När det blir mycket kring mig så glömmer jag också det mesta och då skriver jag listor på vad som ska göras, det hjälper och lugnar.

  Hoppas att du känner dig bättre nu och att du får en skön och avkopplande påskhelg! Kram Jennifer

 • Catarina Alexandersson
  april 18, 2014

  Finaste du, dumma dumma huvudvärk 🙁
  Jag är precis likadan som du, och det där med att skriva upp funkar inte alls bra för mig, även om jag gör det. Telefonen påminner om saker, men kommer det en minsta liten sak emellan så glömmer jag den påminnelsen efter bara nån minut.. Har en griffeltavla i hallen som jag och J skriver upp saker på, men jag glömmer ALLTID att titta.. Likaså i min almanacka..
  Hopplöst är det, och väldigt ångestgivande, glömde Valentins läkartid förra veckan tex, inte ok.

  Fruktansvärda krav i dagens samhälle, men många ställer man nog själv på sig.
  Jag har skaffat mig en fantastisk massageterapeut, som dessutom är kinesiolog och annat, hon är helt fantastisk. När jag är hon henne bölar jag floder emellanåt, släpper antagligen.. Hon är så go att prata med, mycket KBT-hjälp får jag.
  Jag börjar må så mycket bättre tack vare att jag fått denna hjälpen, hoppas du oxå kan hitta något/någon liknande, guld värt!

  Stor kramar från lilla mig,
  Catta

 • No34
  april 18, 2014

  Försöker absolut vara och bli snällare mot mig själv! Men som du måste jag ha ett block eller ett papper att skriva upp det enklaste saker att komma ihåg under en dag…
  Önskar Dig en finfin påsk med att bara vara!! Kram Kate

 • Jeanette
  april 18, 2014

  Över lag tror jag att vi alla drabbats av en viss alzheimer light pga att informationsflödet är för stort. Vi har en massa på gång i huvet hela tiden och hjärnan rusar redan mot nästa syssla… Jag skriver också ner en massa om vad jag ska göra, men inte alls så detaljerat som du. Min almanacka är ganska fullklottrad med småsaker.
  Du behöver verkligen ta hand om dig och ta det lugnt med en sak i taget i sakta mak. Jag hoppas verkligen att du blir kry snart och hamnar på en ”normal-glömsk-nivå”.
  Glad påsk och varma kramar

 • Lisa
  april 18, 2014

  Så bra att du är snäll mot dig o tänker dig för fina du.
  Sååå snygga bilder!
  Ha en härlig påsk!
  Kram