Hej på er!
Vilken helg, vädret har verkligen varit kanon.
Jag har haft så trevligt alla tre dagarna
och umgåtts med härliga människor.
Igår gjorde jag en efterrätt som blev en succe.
Tror inte någon av de 11 gästerna säger emot.
Frusen Polkagrispaj med egengjord chokladsås.
Pajdeg:
20 småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smält smör
Polkafluff:
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallow fluff
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering
Chokladsås:
125 g mörk choklad
75 g smör
½ dl strösocker
½ dl sirap
1 nypa salt
½ dl vatten
Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ i frysen.
Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallow fluff och några droppar pepparmyntsolja efter smak. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.
Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner den i den större mängden kräm. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.
Ta resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den den vita i formen. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.
Ställ in formen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den i 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.
Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad smält. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig. Servera såsen varm eller kall till pajen.
Supergod och receptet kommer härifrån
20 småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smält smör
Polkafluff:
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallow fluff
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering
Chokladsås:
125 g mörk choklad
75 g smör
½ dl strösocker
½ dl sirap
1 nypa salt
½ dl vatten
Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ i frysen.
Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallow fluff och några droppar pepparmyntsolja efter smak. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.
Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner den i den större mängden kräm. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.
Ta resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den den vita i formen. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.
Ställ in formen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den i 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.
Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad smält. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig. Servera såsen varm eller kall till pajen.
Supergod och receptet kommer härifrån
Till förrätt åt vi Bruschetta och huvudrätt
en het pasta med kräftstjärtar som levererades av Ekboms delikatesser
Receptet finns här
Nu blir det en skön kväll och säng tidigt.
Kram Helena
dianasdrömmar
mars 30, 2014Ser galet god ut 🙂 kram Diana
Ninelin
mars 30, 2014Åh så god den ser ut! 🙂
Härligt helgväder vi haft.
Kram N
hemma hos lilla mej
mars 30, 2014Mmm vad gott .Underbart väder hela helgen .Underbart .Ha en skön kväll .Kramar Rita
Lena
mars 30, 2014Oj, den såg grymt läcker ut!
Kram Lena
Pia Gustafsson
mars 30, 2014Wooow vad smarrig den ser ut. Vad du är duktig på att göra efterrätter. Kraaam Pia
Sallys hus
mars 30, 2014Men å vad det där ser gott ut!
Himmel vad du grejade.
Själv köpte jag hallon, jordgubbar o glasspaket… Inte alls så duktigt som ditt men gott..;)
Kram Katarina
Home2tiny
mars 30, 2014Vilken dessertdröm, ser galet god ut, tror jag killarna hade slukat i ett nafs här hemma. Hm är rädd för att det blir en sen natt här…..bäst att ladda med någon bra film eller serie. Kramisar Tina
Postadress Torslanda
mars 30, 2014Ser helt ljuvligt god ut! Tack för receptet!
Channal
mars 30, 2014Frusen polkagrispaj! Oj så gott det lät. Måste testas.
KRAM!! Anna
anettan
mars 30, 2014Mums, det såg gott ut. Kram Anette
Sofi
mars 30, 2014Gokväll!
Å så gott! Förstår att detta blev en favorit hos gästerna:)
Så himla tråkigt att jag missade gårdagens bloggfika men jag skrev till Katarina att vi får göra om det snart igen:)
Ha en go kväll!
Kram Sofi
Fru Martinsson
mars 30, 2014Men herregud så gott det lät!! Förstår att den gjorde succe och tack för receptet!
Nu får vi hoppas att nästa vecka blir lika underbar!
Kram
Jeanette
mars 30, 2014Jag är så gottesugen att jag nästan klättrar på väggarna i kväll, och det blev ju inte bättre av detta inlägget… det både ser ut och låter galet gott!
Kram
Annika Hörnhuset
mars 30, 2014Ser helt förbjuden ut =)
Säkert hur god som helst.
Kram
Annika
mig&mitthem
mars 30, 2014Jäklar vad gott det lät/ ser ut.!!! Men vad är marshmallow fluff??? Detta ska jag prova på nästa fest, tack för tipset. Krams Maria
Life´s Silverlining and I
mars 30, 2014oj den såg väldigt god ut! Vilken trevlig helg du verkar haft! Bloppisen ser ut att ha sålt bra också:) Kram Pernilla
Lotta
mars 30, 2014Som en dröm! Bara ordet polkafluff låter härligt gott 😉
Toppenhelg med andra ord!
KRAM
Livskraft
mars 30, 2014My good så god den ser ut
Kram
Mirre Syr
mars 31, 2014Tack för receptet! Skall definitivt provas! 🙂
No34
mars 31, 2014Mmm, ser vekligen gott ut. Måste prövas nån gång!
Järnspikar också… Så underbara kläder på bloppisen, men storlekarna passar inte mig… förstås!!
Självklart bidragit till ForLife!!
Mysigt med en ”liten” bloggträff också!
Måndagskram från Kate
PS. Så himla fina döttrar du har…
Villa Björkenäs Backen
mars 31, 2014Ser riktigt gott ut !
Du som frestar oss på en måndag så här 🙂
I veckan ska jag lägga ut receptet på surdegsbrödet….
Ha en fin vecka med dina !
Kram
♥ Villa Tretton ♥
mars 31, 2014OMG!!!
Ser galet god ut..:-)
Måste testas!
Önskar dig en fin start på veckan
KRAM
Simply D.licious
mars 31, 2014Men det där såg ju bara för gott ut! Kan tänka mig att pajen med polkagris var hur god som helst!:) kram!
CONCEPT by JESSICA
mars 31, 2014Mmm lät väldigt gott..
Fin vecka till dig, kram
Isn't she lovely
mars 31, 2014Oj jösses så gott…
Får nog testas å det snaraste:)
Ha en fin vecka! Kram Anette
korut rahaksi
april 1, 2014It look's really delicious and perfect for dessert .