Glögg a la LCHF

När advent närmar sig,
är det ett måste med glögg.
Jag tycker glögg är supergott,
men det finns en baksida
och det är att jag ofta får huvudvärk
av endast ett glas.
Har tänk att det kanske är för mycket socker i,
så när Tina tipsade om sin hemmagjorda
LCHF glögg tänkte jag.
Aa den vill jag testa.
Väldigt enkel att göra och behövde bara stå och dra 
ett par timmar.
Ingredienser
75 cl rödvin
2 hela kanelstänger
1 tsk hela kryddnejlikor
1 vaniljstång
  1-2 msk lakritspulver (efter smak)
2 dl frysta hallon
ca 1-2 dl Smirnoff raspberry
Så här gör jag
Värm hallonen och mosa dem väl
Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna.
Blanda alla ingredienserna (även vaniljstången) utom Smirnoffen i en kastrull.
Värm vinet och ta av kastrullen precis innan den börjar koka.
Lägg på lock och låt vinet stå och dra i ca 2-3 timmar.
Sila bort kryddor och hallonkärnor
Blanda i Smirnoff raspberry
Häll upp på flaska
Njut av glöggen varm!
Smaken då: Lite annorlunda eftersom den inte är sötad. 
Jag tog bara 1 msk lakritspulver och skulle kunna haft lite mer i.
Sedan saknade jag de typiska glöggsmakerna, så nästa gång kommer jag köpa
hela glöggkrydds påsen på Ica. 
För jag ska absolut göra den igen, för jag fick ingen huvudvärk.
Igår var vi på en supermysig julmarknad igen, ni ska få tips om den senare.
Igår och inatt har jag varit barnvakt åt mormors prins.
Han har skött sig exemplariskt, sovit så gott som hela
natten (förutom lite välling vid 04 tiden) i sin spjälsäng och vaknade halv nio.
Nu myser vi allihop tillsammans.
Tjing tjing hörs senare.
Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Comments Yet.