Moles Frites

Posted on
Halloj!
 
Jag har varit sugen på att göra Moles Frites ett tag.
Så igår gjorde jag slag i saken och köpte 
2 nät med musslor.
Körde proceduren med att knacka på de öppna 
musslorna för att se så de stängdes.
Slängde de som inte stängde sig och även alla trasiga.
Kokade dem i vin, vatten, fiskbuljong
lök vitlök, morötter och persija några minuter 
med lock på.
Sedan gjordes proceduren om, med att ta bort alla 
som inte öppnat sig.
 
 
 
Fick inviga mina frityrkorgar som jag köpte
 
 
Gjorde hammagjorda pommes.
Köpte bakpotatis som jag skar i tunna strimlor och
la på en plåt med olivolja över och in i ugnen.
Kan vara bland det godaste jag ätit, kanske inte så frityriga
och hårda som vanliga pommes, men smaken var magsik.
Måste berott på att de var gjorda av bakpotatis.
 
 
 
 
 
Vanlig aioli som vi doppade pommes och musslor i.
 
 
 
 
 
Brochet var det absolut godaste vinet av dessa två.
 
 
 
 
Körde med magnumglass till efterrätt.
 
 
Gott och enkelt.
 
 
Idag blir det kvällsjobb för mig.
 
Ha en skön skön Lördag
 
 
Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
  • Mamma C
    april 22, 2017

    Älskar musslor.
    Kram Mamma C

  • Men jösses så gott! Åh så kul att du fick använda pommes frites korgarna till din fina rätt och dukning! Superkul att se! Perfekt tips med bakpotatisen i strimlor! Måste testa!