Halloj!
Jag har varit sugen på att göra Moles Frites ett tag.
Så igår gjorde jag slag i saken och köpte
2 nät med musslor.
Körde proceduren med att knacka på de öppna
musslorna för att se så de stängdes.
Slängde de som inte stängde sig och även alla trasiga.
Kokade dem i vin, vatten, fiskbuljong
lök vitlök, morötter och persija några minuter
med lock på.
Sedan gjordes proceduren om, med att ta bort alla
som inte öppnat sig.
![](https://cdn2.cdnme.se/4769775/9-3/img_1460_58fb131ee087c319d301ef1a.jpg)
Fick inviga mina frityrkorgar som jag köpte
hos Annelies design
Gjorde hammagjorda pommes.
Köpte bakpotatis som jag skar i tunna strimlor och
la på en plåt med olivolja över och in i ugnen.
Kan vara bland det godaste jag ätit, kanske inte så frityriga
och hårda som vanliga pommes, men smaken var magsik.
Måste berott på att de var gjorda av bakpotatis.
![](https://cdn3.cdnme.se/4769775/9-3/img_1465_58fb13229606ee5fa1c59efa.jpg)
Vanlig aioli som vi doppade pommes och musslor i.
![](https://cdn3.cdnme.se/4769775/9-3/img_1466_58fb1326e087c319dce32ac2.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4769775/9-3/img_1467_58fb13292a6b22136590c6ba.jpg)
Brochet var det absolut godaste vinet av dessa två.
![](https://cdn1.cdnme.se/4769775/9-3/img_1469_58fb132ce087c319e3d42a23.jpg)
Körde med magnumglass till efterrätt.
Gott och enkelt.
Idag blir det kvällsjobb för mig.
Ha en skön skön Lördag
Kram Helena
Mamma C
april 22, 2017Älskar musslor.
Kram Mamma C
Annelie/Svart, vitt & rött
april 22, 2017Men jösses så gott! Åh så kul att du fick använda pommes frites korgarna till din fina rätt och dukning! Superkul att se! Perfekt tips med bakpotatisen i strimlor! Måste testa!