En lokal specialitet.

Posted on
Heeej!
Häromveckan gjorde vi slag i saken
och gjorde ordning på en 
specialitet som legat i frysen några veckor,
för att vi inte hunnit att tillreda den.
 
Vad pratar jag nu om då?
Jo, Hjälmargös.
Inte för att jag är så förtjust i Hjälmaren som sjö,
det är en enda dypöl känns det som, men Hjälmargösen
skall vara riktigt god och jag har ätit den på restaurang för ett par år sedan och älskade smaken.
Har sådan tur att en jobbarkompis man, fiskar själv, så jag fick direktlevererat till jobbet.
Annars hade jag fått ta mig till deras gård, Bittingegård, där bl.a Hjälmargös säljs,
och även andra lokala specialiteter.
 
Inte för att jag inte vill dit, för det vill jag verkligen, måste hinna ta mig dit innan sommaren
är slut. Utan för då hade jag inte fått göra iordning denna goda fisk.
 
Vi gjorde det enkelt och stekte den som den var i stekpannan med 
rikligt med smör och gjorde såsen av skyn,smör,vitt vin fiskbuljong och grädde
och det blev så himla gott.
 
 
 
 
Kokade egen färskpotatis, ni vet den som kom istället för sallade jag sådde.
 
 
 
 
Ärtor och citron som tillbehör.
 
 
 
 
 
 
 
 
Så enkelt och så gott.
 
Det bästa är att jag har två fileér kvar och det var det vi åt
alla tre, för de var skapligt stora.
 
 
Två av tre arbetspass gjorda, så bäst att hoppa i bingen.
Hur tillreder ni fisk?
 
 
Kram kram Helena
 

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
  • mamma c
    juli 30, 2017

    Fisk om är så gott. Det där såg jättegott ut .
    Kram mamma c

  • Villa Ryttarängen
    juli 31, 2017

    Fisk är ju toppenmat tycker jag. Jag gör gratänger eller steker som du gjorde. Helstekt i ugn är också gott. Gös äter vi aldrig men det ser gott ut. Ska köpa det nästa gång jag är i stan. Kraaam Pia