När man gillar fika.

Posted on
Halloj!
 
Hur har ni det?
Sista dagen i Maj och hur fort gick inte den månaden.
Nu kliver vi in i sommarmånaden Juni.
 
Gillar ni att fika? Jag gör det, vill gärna ha något litet gott
till kaffet, särskilt om man fikar tillsammans med någon.
 
Nu när man viktväktar känns det ju inte lika ok
att ta en kaka eller wienerbröd till kaffet,
visst kan jag det, men det kostar smartpoints.
som jag nog vill unna mig på mat.
Så vad gör man när man gillar fika?
 
Jag var på Viktväktarmöte i går och 
det som är så bra är att man kan äta som förut, fast mindre
och smartare.
Seda har de gett ut en bok som handlar just om fika.
Den var jag ju tvungen att inhandla, för att få lite tips
på godsaker och vad de kostar i smartpoints.
 
 
 
 
 
 
 
Massor av smarriga recept.
 
 
 
 
 
När man inte hunnit bakat något, kan man ta en liten bit till kaffet,
denna kostade en points.
 
Resultatet visar nerdåt på vågen, trots att det ballade ur
helt och hållet i helgen. Måste jobba på
att kunna tacka nej till saker och ting, eller 
bara smaka litegrann.
 
Men jag har inte bråttom, och jag lär mig
hur en vecka kommer visa sig på vågen..
Spännande.
 
 
Gillar ni fika?
Har ni något bra recept på något gott till kaffet som 
inte kostar så mycket smartpoints?
 
 
 
Ha en bra dag
 
 
Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
 • ingela
  maj 31, 2017

  Hej Helena!
  Jag vet att det är svårt att säga nej till alla godsaker som man blir bjuden på och kaffebröd som är så smarrigt. Kämpa på det går säkert bra. När jag själv var med i viktväktarna gick jag ner 35kg på 6 månader. med rätt vilja samt delmål funkade det för mig och mycket stavgång.
  Lycka till
  Ingela Pling

 • Anna-K
  maj 31, 2017

  Är inte med i viktväktarna men har lyckats gått ner en del genom promenader varje dag och stoppat i mig mindre mat inge fikabröd undr veckorna men däremot en eller två bita 70% choklad sea salt har jag alltid hemma 🙂 räcker med två bitar när man inte äter socker för övrigt ( om jag är väldigt sugen på något till kaffet tar jag finnchrisp med lite fflora gjord på raps och en liten ostbit eller god skinka på eller lite keso och bär) Lycka till:

 • Mamma c
  maj 31, 2017

  Jag är nog ett litet kakmonster i mellan åt. Här nog svårt att tacka nej när det bjuds på kaffebröd,
  Kram mamma c

 • Villa Ryttarängen
  maj 31, 2017

  Jag är ingen fika människa alls. Kan lätt avstå alla bakverk i världen men, ost och vin.. Det är min akilleshäl. Kämpa på du fixar detta galant. Kraaam Pia

 • Maria
  juni 1, 2017

  Kan vara utan och bara dricka svart men egentligen älskar jag fikabröd av viss sort. Typ pajer med vaniljsås, chokladtårtor med grädde. Så älskar jag dammsugare, det låter väl banalt men jag gör det.
  Lycka till med dina Points.
  Kram
  Maria