Godaste köttfärssåsen

Innehåller annonslänkar

Heej!

Ni som hängt här ett tag vet ju att jag älskar köttfärssås. Vore jag tvungen att leva på en rätt varje dag, så skulle det bli just spagetti och köttfärssås. Tror det finns miljontals sätt att variera den på, för min smakar nog olika varje gång jag tillagar den

. Ibland lyxar jag till den lite och det gjorde jag häromdagen. Hade allting hemma, så det var bara att blanda och röra.

Så här gjorde jag häromdagen; stekte lök och vitlök, hade i nötfärs, kryddade först med salt och vitpeppar. sedan hade jag i en skvätt rödvin, oxfond, krossade tomater, tomatpuré, spetsade med lite grädde, för att få såsen krämig. Kryddade sedan med lite paprika, cayennpeppar, sambal olek. Hade i en massa småtomater och hyvlade parmesan över. Mums vad gott det blev. Jag blir nästan arg när det är slut på tallriken.

Det blev en matlåda också.

Ja detta blev en lyxigare variant och jag gissar att jag visat er denna för länge sedan.

Gillar ni spagetti och köttfärssås?

Mina tallriksunderlägg är från Svenskt Tenn, tallrikar här och den grå skålen är från Bruka, och köttfärssåsskålen är gammal, minns ej varifrån. Tillbringaren här

Kram kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
  • E
    augusti 17, 2024

    Bästa rätten och toppen i matlåda!

  • Anneli
    augusti 19, 2024

    Jag håller med! Godaste rätten. Tänk att man tycker så ändå, trots att livet är fullt med så mycket fin mat.
    Ha en riktigt fin dag!
    Mvh.
    Anneli

  • Marie
    augusti 20, 2024

    Hej!
    Jag klickade hem den stickade klänningen du visade från Boozt. Gud vad fin den är!

  • Milla
    augusti 20, 2024

    Träff på den! Jag gjorde denna rätt i söndags till oss, sen blev det en matlåda till mannen, plus en STOR till mig och den har jag delat upp på två luncher 🙂 lagar alltid för minst 6 portioner . Gillar mycket! Dock är grädde big no-no i köttfärssåsen, enbart tomatbaserat och koka lääänge så blir det mycket krämighet. Och älskar massa parmesan på också! Tänk förr när det enbart fanns ”Rivosto” att ha på.