Båtluffa i Vättern

Posted on

Innehåller annonslänkt

till Lindex

Hej hej!

Igår efter att vi åkt fram och tillbaka till båten med en massa proviant, kom vi äntligen iväg. Fick börja med att tanka upp båten i Motala, inte gratis kan jag säga…… Efter det var vi så hungriga att vi stannade i Motala och P lagade färsk potatis, matjesill med brynt smör, oh my good vad gott, var i mathimlen. Sedan fortsatte färden norrut, när vi kom till Medevi, behövde Doris kissa, så vi hittade en jättefin sandstrand, där vi ankrade upp, så vi kunde gå in med Doris och uträtta sina behov på land. Sedan var det dags att äta igen, nu blev det, fajitas med kyckling, och jag säger samma sak, gud så gott. Sjön suger kan man säga.

Vi bestämde att ligga kvar, då sjön var alldeles stilla och man slapp höra kluck kluck hela natten.

Vaknade till att solen sken från en klarblå himmel.

Vi blev kvar i Medivi halva dagen, åt lunch, i form av grekisk sallad, som P snodde i ordning, innan vi fortsatte vår färd uppåt. Vid fyratiden landade vi vid hamnen i Askersund och hade sådan tur att stöta på stora dottern med fam, som var på väg på badutflykt till Medevi där vi precis varit. Lustigt….

Men i morgon ska de hänga med oss hela dagen, då får vi utforska Norra Vätterns Skärgård lite närmare. Nu har vi klämt i oss räkor och vitt vin på båten och tittat på alla turister som är i Askersund. Min klänning som jag invigde igår har redan fått smörfläckar på sig, typiskt, men jag gillar den jättemycket, ni hittar den här

Nu ska vi kolla in alla turister, ta en sväng med Doris innan vi slår ihop våra blå.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 Comments
 • E
  juli 29, 2022

  Åh så roligt att du delar så mkt bilder! Kul att få se både från ute på båten och i er lilla kajuta 😉 underbart härlig röd färg på klänningen! Kram på er!

 • Madeleine
  juli 29, 2022

  Så mysigt det ser ut i sängdelen!
  Vad kostar det att fylla båten? Funderar på att skaffa liknande nämligen.

  • helenavi
   juli 29, 2022

   Oj det kostar en del, ca 4500kr🤨

 • Madeleine
  juli 29, 2022

  Men det räcker ett tag?

  • helenavi
   juli 30, 2022

   Ja, vi tankade i början av juni och nu i slutet av juli.
   Beror väl på hur mycket man åker och hur fort.
   Kram Helena

 • Pernilla
  juli 30, 2022

  Hej! Så härligt det ser ut o vilkem skön sommar vi har. Jag lyckas alltid att få fläckar på mina kläder. Det jag brukar göra är att gno in fläcken med YES diskmedel o så lägga plagget i en plastpåse ett dygn, sen tvätta som vanligt. Brukar vara effektivt med fettfläckar är svåra. Ha det gott!

  • helenavi
   juli 30, 2022

   Tack för tips! Ska testas när vi kommer i land
   Kram Helena

 • Camilla
  juli 30, 2022

  Vilka härliga bilder. Ser att ni var i närheten av Torpa sand, som ligger nära Medevi brygga. Vid Medevi brygga, kund ”Vätterns fånge” Motala express lägga till. Njut och ha det skönt!