Bila runt Mallorca

Posted on

Hej på er!

Tre dagar på Mallis; låter kanske lite, men vill man så hinner man otroligt mycket. Lördagen tog vi en promenad, för att leta efter en marknad i Palma, hade läst att det skulle ligga på ett visst ställe, det gjorde det inte. Jag visste att det brukar vara marknad efter vägen längst ner mot vattnet, så när vi gått och gått och foten började göra ont, då valde vi bort marknads letandet och tog bilen och åkte öster ut. Tur man kan använda appar för att slippa köra fel. Vi åkte genom små samhällen och ute med åkrar och böljande små kullar, så vi trodde nästan att vi var i Skåne.

Till slut kom vi fram till Cala ´dor, inte så lätt att hitta till stranden, men till slut kom vi rätt, och jag säger bara, det var värt att leta efter. Vilken strand, vilket vatten och inte så stort.

Att åka till Mallis i april, innebär att det inte är så mycket turister på Mallorca, så det fanns gott om solstolar och gott om parkeringar.

Varmt var det, så till slut var vi tvungna att bada, och det var inte skönt, men jag lyckades doppa mig i alla fall.

Såklart somnade vi på stranden, så lätt att somna bland sorlet från andra människor och ljudet från havet. Hade egentligen inte tid att äta, jag ville maxa tiden i solen. Ja ni som vet vad jag alltid köper i Spanien, vet att det blev heta räkor, vitlök i olja och sangria.

Till slut var vi nästan själva kvar på stranden och vi beslutade att åka hemåt för att fixa oss och bege oss ut i Palma stad. Hotellet ligger precis bakom katedralen, så det var ett stenkast till gamla stan, vilket såklart var bra för min fot.

Vi stannade och tog en drink vid ett gulligt torg, inne i deras restaurang var det världens drag från två som spelade och sjöng, så vi stannade faktiskt kvar och, ibland är det bara jobbigt att leta efter bra matställen, så vi chansade på att det skulle vara bra , det var väl sådär.

Ännu en händelserik dag är till ända och vi strosade hem till vårt fina hotell, som låg alldeles bredvid restaurangen.

Mina kläder vet ni ju var de är ifrån, vid det här laget, men för er som fortfarande undrar så är den orangebikinin slut, men den här är ju galet fin, leopardbyxorna här och den rosa blusen här. Min blåa klänning har ett par år på nacken, från HM, men den här skulle gärna få hänga i min garderob.

I morgon har jag en ledig dag, innan helgjobb, och det finns så mycket jag vill hinna med.

Må så gott allesammans.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
  • Rita
    april 21, 2023

    Vilken härlig resa du fick i present. Så fina bilder, och det turkosa vattnet,,,,,whaoo.
    Så mycket ni hann med på dessa dagar och ni hann njuta av allt också.