Blev sugen på saffransbullar

Varför ska jag baka bullar. Jag ska inte äta bullar och Olivia äter inga bullar. men så kom jag på att P älskar alla bakverk.

Hade kollat House of Philias bullar och hur goda såg inte de ut. Så sagt och gjort, så satte jag en deg i förrgår förmiddag. Hade inte lång stund på mig, eftersom jag skulle jobba kväll.

Men jag fixade mina andra måsten mellan jäsningarna, men det blev stressigt ändå. Fick i stort sett kasta mig iväg, eftersom jag skulle lämna Doris innan jobbet.

Kan ju inte skryta med att bullarna blev så vackra, så visst var jag ringrostig alltid, men goda blev de. Väldigt goda, vill jag lova. vet inte om det var för att saffranet låg i konjak innan eller för att det var mandelmassa och en massa smör emellan.

Ni ska förstås få Petras recept, tänker inte ta på mig den äran.

SAFTIGASTE SAFFRANSSNURRORNA a´la Petra

.

Du behöver: 3 kuvert saffran, 2-3 msk cognac, 50 g jäst, 5 dl röd mjölk, 1 1/2 dl strösocker, 1 tsk salt, 12-13 dl mjöl, 150 g smör kylskåpskallt.

Fyllning: 300 g rumsvarmt smör, 1/2 dl vaniljsocker, 250 g mandelmassa.

.

Gör så här:

Blanda saffran med cognac och låt det stå 30 min.

Smula ned jästen i en bunke och värm mjölken till 37 grader.

Häll lite mjölk över jästen och rör så att jästen lösts upp.

Tillsätt resten av mjölken. Blanda ner socker, saffran, salt och nästan all vetemjöl.

Knåda degen tills den blir smidig. Hyvla i smöret, lite i taget. Fortsatt knåda tills allt smör arbetats in i degen. Degen ska vara klibbig men inte kladdig. Låt degen jäsa under en bakduk i 40 min.

Fyllning: blanda alla ingredienser.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla ut till en rektangel och bre på med fyllning över hela. Vik dubbel och skär 2 cm breda remsor och snurra ihop till nystan. Låt bullarna jäsa på plåtar med bakplåtspapper i 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg, lite vatten och lite salt och pensla bullarna noga. Strö över mandelspån och grädda sen bullarna i mitten av ugnen i 8-10 min.

Pudra över florsocker innan servering (det gör du alltså efter du tinat bullarna om du fryser in dem)

Kan verkligen rekommendera dem.

Idag är jag ledig och är så hela helgen, vilket känns toppen. Solen skiner och Doris förmiddags promenad var så där härligt krispig.

Jag har paket och hämta och vet ni det är min fina blus som jag norpade när de fått in en retur. Hoppas verkligen att den passar. Har lagt undan lite annat som jag provar på samma gång.

Men först fram med dammsugaren, för det var väldigt vad dammigt det var här hemma.

Ha det gott, Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
  • E
    november 27, 2020

    Dom är nog försvinnande goda, spela roll hur de ser ut? Nej det är tanken som räknas brukar man ju säga… lyllos P!

    • P
      november 27, 2020

      Fantastiskt goda – intygar / P

    • Barbro
      november 28, 2020

      Har fastnat för din dotters.Jättegoda.

  • Ulrica
    november 28, 2020

    Mums.. älskar saffransbullar :). Ha en toppenhelg, vännen!
    Kram Ulrica