En promenad i en glömd trädgård

Posted on

innehåller annonslänk till mio

Hej hej!

Ja jag jobbar på. Nu är det en jobbdag kvar innan två dagars ledighet. När jag kom hem idag sken solen och det var varmt och skönt ute. Jag hoppade i bikinin och la mig i en solstol, tror jag hade somnat inom ett par minuter.

Ja, det sliter att jobba där jag är. Mycket apparater som larmar hela tiden, man måste ha koll på vilken typ av larm från vilken typ av maskin. Alla maskiner är viktiga, men några är helt livsuppehållande. Vi lämnar ju aldrig patienten om inte någon annan kan passa patienterna, så vi är i en massa olika ljud hela dagarna, hjärnan går på högvarv hela tiden, så att man somnar är inte så konstigt. Tog en promenad i trädgården och insåg att den blivit eftersatt de luxe.

Mina pallkragar var helt övertäckta av ogräs, har aldrig sett så mycket ogräs. Två stora skottkärror fulla med ogräs på tre pallkragar. Det kom fram sallad, jättestora rädisor och jordgubbar som var alldeles torra.

Efter att jag rensat pallkragarna, fick jag se att luktärterna börjat blomma, så det är bäst att börja plocka in små buketter, så det kommer fler blommor. Fick också se att mina dahlior börjat blomma. Undrar om de fungerar likadant, att det blir fler ju mer man plockar? Till sist kollade jag till om mina kokoloko rosor och döm om min förvåning. De blommade och hade så gjort ett tag och jag har helt missat det. Hoppas det kommer flera så jag hinner ta in några, de är ju så himla vackra. Ja nog växer det i min trädgård alltid, jag har funderingar på att skaffa den här till de små liven. Vet att många skaffat en sådan och jag undrar om den funkar?

Igår var jag till stora dottern, där kan jag säga att det var mer ordning i trädgården, men det kan vi kolla på en annan dag. Nu blir det en promenad för Doris.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
  • Ulrica
    juli 9, 2021

    Jag är långt ifrån någon expert på odling men vad jag har lärt mig är att det fungerar precis likadant med dahlior.. ju fler du plockar, desto fler nya kommer det.. så plocka på :-).
    Visst är det kul ändå att rensa och röja och se allt fint som kommer fram!!
    KRAM