Flädersaft till Barnens marknad

Posted on

Innehåller en annonslänk

Hej!

Tro det eller ej, men här har solen skinit ända sedan jag lämnade jobbet vid 16, alltså så underbart, känns som det var evigheter sedan solen sken.

Häromdagen åkte jag för att lämna fläderblommor till Nathalie, hon skulle göra flädersaft, som de skulle sälja på Lerbäcksmarken. Barnen brukar ha ett stånd på barnens marknad, som är en egen marknad i marknaden.

Hon hade önskat mer blommor för att göra mer saft, men vi skulle inte hinna träffas mer, så då tänkte jag att då lagar väl jag en sats med saft till dem.

Det är ju tyvärr så att fläder blommar inte så många dagar, så man måste vara snabb, innan de blommat över.

Samma dag som jag lämnade blommorna hos dottern, tog jag med mig Alicia och åkte till Askersund, och mötte upp P och Doris, som kom från Vadstena. Vi åt lite kvällsmat på Antes hamnbod, sedan tog vi även en varsin glass. Tyvärr gillade kajorna detta ställe, de var så fräcka att de tog en pommes direkt ur Alicias hand.

Stort minus på fåglarna. Stort plus på både räkpitan och glassen.

Sedan tog vi med Doris och åkte hemåt. P vände tillbaka till Vadstena, vilket kändes väldigt märkligt.

Idag var jag och hämtade denna som vi förhoppningsvis ska använda i helgen. Ni minns min väninnas och hennes numera man´s bröllop? På festen delades det ut tolv ballonger med ett uppdrag för varje månad.

Vi fick Juni månad och vår förhoppning är att vi ska få till den överraskningen i helgen om nu vädret tillåter.

Nu har jag varit och handlat till min sill jag skall göra.

Det kommer bli en basilika, med vitlökssill. de andra kommer också göra varsin sill. Det är så spännande med olika sillar, det är ju så gott.

Har ni någon favorit, dela gärna med er.

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
  • Milla
    juni 20, 2024

    Jag vill helst äta matjessill på just midsommar. Det var längesedan jag gjorde en egen sill, så har inget tips tyvärr. Vet att jag gjort västerbottensill någon gång… men gillar allra bäst klara sillar. Så man känner hur det smakar 🙂 . Önskar dig en fin midsommar Helena! Det verkar som att det blir helt ok midsommarväder. En regnskur kan man ju ev stå ut med. Men oj vilken skillnad regnandet mellan Örebro och där jag bor sista itden, och ändå skiljer det bara 9 mil… kram Milla